تغییر ریل اعتباری و رشد 93 درصدی منابع بانک توسعه صادرات ایران

مدیر عامل این بانک ضمن تشریح عملکرد این بانک در سال جاری و دولت چهاردهم، با اشاره به فاصله سه برابری شاخص نسبت کفایت سرمایه این بانک در مقایسه با میانگین سایر بانک ها و رشد 93 درصدی منابع، از تأثیر مهم «تغییر ریل اعتباری» این بانک سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، افشین خانی با بیان اینکه، بانک توسعه صادرات ایران به عنوان یک بانک تخصصی و توسعه ای، متفاوت تر از سایر بانک های تجاری است، اظهار کرد: عمده مشتریان ما، تجار و بازرگانان هستند که در حوزه صادرات و واردات فعالیت دارند.

به همین سبب بخش مهمی از اتفاقاتی که در این فرایند بین تجار شکل می گیرد، معطوف به سیاستگذاری هایی است که نهاد های بالادستی مثل وزارت اقتصاد ، بانک مرکزی یا وزارت صمت انجام می دهند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه تجار و صادرکنندگان، استقبال ویژه ای از سیاست جدید ارزی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی کردند و تعداد مراجعه کنندگان و مشتریان صادرات محور ما به ویژه متقاضیان دریافت خدمات نقل و انتقال وجوه صادراتی، افزایش چشمگیری پیدا کرده است.

خانی اعلام کرد: بانک توسعه صادرات ایران در یک ماهه اخیر، موفق به دریافت نشان تقدیر از سوی سازمان مدیریت صنعتی به عنوان بانک برتر ایران در حوزه «بهره وری کل عوامل» شد.

وی همچنین از کسب رتبه برتر جشنواره شهید رجایی وزارت اقتصاد در شاخص «بیشترین میزان رشد» خبر داد.

کفایت سرمایه بانک توسعه صادرات ایران سه برابر میانگین شبکه بانکی

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران تصریح کرد: این موفقیت ها به چند نکته مهم در عملکرد بانک برمی گردد که یکی از آنها شاخص نسبت کفایت سرمایه است و این بانک دارای «بالاترین» کفایت سرمایه در بین بانک های کشور است.

وی اعلام کرد: شاخص نسبت کفایت سرمایه بانک توسعه صادرات ایران در پایان دوره مالی گذشته، معادل 16.7 درصد، یعنی در حدود سه برابرِ میانگین این شاخص در بقیه بانک ها بوده است.

خانی عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه، بانک ها ملزم شده اند که در پایان برنامه، به نسبت کفایت سرمایه هشت درصد برسند که الان ما عملا دو برابر الزام این برنامه، موفقیت داشته ایم.

وی افزود: اولویت بانک توسعه صادرات ایران، تاکید بر شفافیت صورت های مالی است.

خانی گفت: بانک توسعه صادرات ایران با تغییر ریل سیاست های اعتباری، موفق شده، سهم بازار خودش را چه در حوزه منابع و چه مصارف افزایش دهد و هم اکنون سهم بازار این بانک نسبت به پایان سال 1401 بیش از 73 درصد در حوزه منابع و 43 درصد در حوزه مصارف رشد یافته است.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران عنوان کرد: اگر بررسی کنیم که چه چیزی باعث این موفقیت شده، قاعدتا، با توجه به این که بانک توسعه صادرات ایران یک بانک تراکنش محور نیست و تمرکز آن روی مشتریان تجاری است، به این نتیجه می رسیم که تغییر ریل سیاست های اعتباری بانک، این مهم را رقم زده است.

رشد 93 درصدی منابع بانک

وی عنوان کرد: در نتیجه همین تغییر ریل است که امروز و در پایان 9 ماهه 1403 شاهدیم که منابع بانک توسعه صادرات ایران، نسبت به دوره مشابه، 93 درصد رشد داشته که یک رقم خیره کننده و کم نظیر است.

خانی افزود: این موفقیت در عین حال، مرهون تلاش های همکاران من در بانک توسعه صادرات ایران و سازگاری بانک با سیاست های ابلاغی و در راستای پویایی و اجرای هرچه بیشتر استانداردها بین المللی در اگزیم بانک ایران است.

وی ادامه داد: این موضوع، اثر خودش را در منابع ارزی بانک توسعه صادرات ایران هم نشان می دهد که شاهد رشد 23 درصدی آن بوده ایم و بخش قابل توجه آن، به سیاست های جدید ارزی و راه اندازی بازار ارز توافقی برمی گردد.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران در پاسخ به این سؤال که تغییر ریل بانک توسعه صادرات ایران در چه حوزه ای و چگونه رقم خورده است، اظهار کرد: بزرگ ترین چالشی که ما در سال 1402 داشتیم این بود که پرتفوی اعتباری ما از یک مدل سنتی، مربوط به یک دهه قبل پیروی می کرد.

در پی برگزاری بیش از 50 جلسه «شناخت» و هم اندیشی در بانک طی سال گذشته، سیاست های اعتباری متوازن با نیاز بازار و تجار (چه در حوزه تولید و چه خدمات بازرگانی) تدوین شد.

وی عنوان کرد: ما یک فرایندی را تعیین کردیم و اشاره ما هم به این بود که امروز بزرگ ترین مسأله مشتریان ما در حوزه تولید صادرات محور، بحث سرمایه در گردش است لذا به موضوع سرمایه در گردش در بانک و تامین مالی تولید، به خوبی پرداخته شد.

تگ ها بانک توسعه صادرات

نظرات

captcha