مونولوگ|ابهامات و چالش های طرح جدید ترامپ برای نوار غزه

منصور براتی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی، در ویدیویی تحلیلی به بررسی طرح جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده برای آینده نوار غزه پرداخته است.

خبرگزاری تسنیم، «منصور براتی»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با «مبهم» دانستن طرح ترامپ افزود: نقطه کانونی این طرح کوچ اجباری فلسطینیان از نوار غزه است که می تواند در صورت اجرا مصداق نسل کشی تلقی شود.

.

وی افزود: «نخستین نکته در ارزیابی این طرح، ابهام های جدی موجود در آن است. به طور کلی، به نظر می رسد که عناصر مختلف این طرح هنوز به طور دقیق مشخص نشده اند و ما با برنامه ای مدون و شفاف روبه رو نیستیم. ابعاد حقوقی و عملیاتی این طرح به وضوح مشخص نشده و بیشتر به اظهارات فردی ترامپ محدود می شود. حتی او در موارد مختلف، مواضع متناقضی را در خصوص این طرح بیان کرده که ابهامات را افزایش می دهد.»

این کارشناس مسائل  رژیم صهیونیستی ادامه داد: «محوریت این طرح بر کوچ اجباری یا مهاجرت گسترده ساکنان نوار غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن استوار است. این مسئله واکنش های تندی از سوی این دو کشور به دنبال داشته تا جایی که مقامات ارشد هر دو کشور به صراحت مخالفت خود را با چنین ایده ای اعلام کرده اند. به نظر می رسد هدف ترامپ کوچ اجباری بیش از یک میلیون نفر از جمعیت 2.3 میلیونی ساکنان غزه و تقسیم آن ها بین دو کشور مذکور باشد. با این حال، هنوز روشن نیست که این جابجایی جمعیتی، امری موقت خواهد بود تا غزه بازسازی شود یا اینکه این افراد حق بازگشت نخواهند داشت. ترامپ در اظهارات متناقضی درباره این موضوع، یک بار به امکان بازگشت اشاره کرده و بار دیگر تأکید کرده که بازگشتی در کار نخواهد بود. این تضادها و تناقضات، ارزیابی آینده این طرح را پیچیده تر کرده است.

براتی همچنین گفت: «نکته سوم طرح به اظهارات ترامپ درباره کنترل نوار غزه توسط ایالات متحده پس از جنگ مربوط می شود. او اعلام کرده آمریکا مسئولیت کنترل منطقه را از اسرائیل تحویل خواهد گرفت. با این حال، هنوز مشخص نیست که منظور او از تحویل چیست؟ آیا آمریکا قصد دارد غزه را کاملاً تحت نظارت سیاسی و نظامی خود درآورد؟ اگر چنین باشد، امنیت این منطقه چگونه تأمین خواهد شد؟ ترامپ تصریح کرده که نیازی به مشارکت نیروی نظامی آمریکا نیست، اما اگر کنترل نظامی لازم باشد، این مسئولیت بر عهده چه کسی خواهد بود؟ اسرائیل، کشورهای عربی یا نیروهای دیگری در این امر قبول مسئولیت خواهند کرد؟

براتی در ادامه بیان کرد: «از سوی دیگر، طرح مذکور با مخالفت شدید گروه های حاضر در صحنه تحولات غزه، به ویژه حماس، مواجه شده است. حماس به شدت این طرح را رد کرده و در واکنش به تهدید ترامپ مبنی بر تبدیل غزه به یک منطقه جهنمی، مذاکرات برای تبادل زندانیان فلسطینی با گروگان های اسرائیلی را متوقف کرده است. این گروه تأکید دارد که هرگونه اقدام در خصوص نوار غزه باید با احترام به حاکمیت ملت فلسطین انجام شود.»

حماس: اسرائیل با توهمات ترامپ به دنبال بلعیدن فلسطین است

براتی در پایان این ویدئوی تحلیلی به این نکته اشاره کرد که به دلیل حجم بالای ابهامات و عدم وجود اجماع منطقه ای یا بین المللی حول این طرح، اجرای آن در وضعیت کنونی تقریباً غیرممکن به نظر می رسد و باید منتظر واکنش رسمی کشورهای منطقه و دیگر گروه های درگیر در قبال این طرح و یا انتشار جزئیات بیشتری از آن از سوی کاخ سفید ماند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha