14 طرح بهداشت و درمان همدان آماده بهره برداری شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهروز کارخانه ای روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: یک هزار و 810 میلبارد ریال برای بهره برداری از این طرح ها هزینه شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهروز کارخانه ای روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: یک هزار و 810 میلبارد ریال برای بهره برداری از این طرح ها هزینه شده است.

وی اضافه کرد: این طرح ها شامل 2 مرکز جامع سلامت در تجرک و درگزین، سه خانه بهداشت، 2 واحد مسکن پزشکان با هدف افزایش ماندگاری پزشکان، چهار پایگاه اورژانس در عبدالرحیم، همه کسی، ورد آورد و قهاوند می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان، تجهیز بیمارستان علیمردانیان نهاوند، بهسازی اتاق عمل بیمارستان امام حسین، یک بلوک 20 واحدی خوابگاه متاهلین را از دیگر طرح های آماده بهره برداری برای دهه فجر عنوان کرد.

کارخانه ای افزود: عملیات اجرایی خانه بهداشت روستای فیازان تویسرکان و مرکز جامع سلامت داغ داغ آباد همزمان با دهه فجر 1403 آغاز می شود.

وی گفت: میزان بدهی دانشگاه علوم پزشکی همدان به پزشکان، شرکت های مختلف و پیمانکاران 26 هزار و 660 میلیارد ریال است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: سه هزار و 220 میلیارد ریال کارانه پزشکان پرداخت نشده همچنین میزان بدهی به پرسنل غیرپرستار 960 میلیارد ریال، بدهی تعرفه گذاری پرستاری یک هزار و 800 میلیارد ریال، شرکت های دارویی چهار هزار و 750 میلیارد ریال، پیمانکاران یک هزار و 20 میلیارد، و تجهیزات پزشکی 2 هزار و 800 میلیارد ریال است.

کارخانه ای ادامه داد: 10 هزار میلیارد ریال از شرکت های بیمه طلب داریم که در تسویه این بدهی ، بخش زیادی از معوقات پرداخت می شود.

وی بیان کرد: هزینه های علوم پزشکی همدان بیشتر از درآمد آن است برای نمونه درآمد بیمارستان بعثت 650 میلیارد ریال و میزان هزینه آن 740 میلیارد ریال است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی افزود: میزان حقوق پرسنل شرکتی 650 میلبارد ریال با در نظر گرفتن قراردادی ها به 900 میلیارد ریال می رسد بنابراین باید دولت به گونه ای برنامه ریزی کند پس از بهره برداری یک طرح بهداشتی و درمانی، حقوق پرسنل به کار گرفته در این محل توسط دولت پرداخت شود نه از محل درآمد آن مجموعه، چراکه این موضوع باعث ضرر دانشگاه و نارضایتی پرسنل می شود.

کارخانه ای گفت: پنج هزار و 500 میلیارد ریال، کارانه معوقه پرستاران از سال 1400 تاکنون پرداخت شد و مانده بدهی کارانه متعلق به امسال است.

وی افزود: 30 هزار میلیارد ریال برای کارهای عمرانی و مرمت ها و تامین نیاز تجهیزاتی، درمانی، بهداشت و تجهیزات پزشکی نیاز است که در این راستا نیازمند کمک خیران هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهارکرد: سرانه جمعیت این استان نسبت به متوسط کشوری از نظر خیران بیشتر است و این عدد در همدان 650 هزار ریال به ازای هر نفر و میانگین کشور 620 هزار ریال است.

کارخانه ای با بیان اینکه استفاده از نیروهای جهادی و خیر در دستور کار است اظهار کرد: بهسازی محوطه بیمارستان سه سال مانده بود که نیروهای جهادی بدون دریافت رقمی این کار را به پایان رساندند.

وی اضافه کرد: میزان نیروهای درمانی همدان نسبت به میانگین کشور بالا است اما توزیع نیروها متناسب نیست یعنی پرسنل دنبال خدمت در جاهایی هستند که استرس و فشار کاری کمتر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همدان با کمبود 48 تخصص مختلف از جمله بیهوشی، غیربیهوشی، بالینی و غیر بالینی مواجه است.

کارخانه ای ادامه داد: دانش آموختگان برخی رشته ها مثل گوش و حلق و بینی پس از پایان دوره تحصیلات در دانشگاه علوم پزشکی مشغول به کار نمی شود بلکه دنبال کار زیبایی که درآمد بیشتری دارد می رود.

وی تاکید کرد: درآمد کم و پیش بینی هزینه های نادرست برای پزشکان موجب شده پزشک به سمت دایر کردن مطب برود که چندین برابر دانشگاه درآمد دارد.

وی گفت: رایگان شدن هزینه درمان کودکان زیر هفت سال طرح خسارت باری است چرا که در گام نخست عدالت در این طرح رعایت نشده و افراد ثروتمند و دارای انواع بیمه تکمیلی نیز از این خدمت بهره مند می شوند.

وی افزود: این طرح موجب شلوغ شدن بیمارستان ها و خلوت شدن کلینیک ها و مطب های خصوصی شده و نتیجه آن کاهش گرایش به سمت تخصص اطفال است چرا که درآمد این تخصص به شدت کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه بیمارستان در مناطقی که نیازی نبوده ساخته شده است گفت: ضریب اشغال تخت در برخی بیمارستان های همدان حداکثر به  25 درصد می رسد با این وجود عده ای دنبال ساخت بیمارستان جدید در این شهرستان ها هستند.

وی ادامه داد: بیمارستان کودکان اکباتان در حالی افتتاح شد که چارت سازمانی برای آن پیش بینی نشده بود بنابراین برای تامین نیروی مورد نیاز  مجبور به بهره مندی از پرستاران و کادر درمان سایر بیمارستان ها شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: این وضعیت موجب خلاء و کمبود نیرو در سایر بیمارستان ها شده و برای جبران این کمبود مجبور به اضافه کاری پرسنل شدیم.

کارخانه ای با بیان اینکه 40 درصد از تجهیزات وزارت بهداشت بلااستفاده مانده توضیح داد: برای نمونه یک دستگاه آمبولانس مجهز در یکی از شهرستان های استان مستقر است که در آنجا کارکردی ندارد و اجازه نمی دهند این آمبولانس در شهرستان دیگری استفاده شود.

نظرات

captcha