شهروندان ناجیان محیط زیست می شوند

محیط زیست به دلایل مختلف حال و روز خوشی ندارد اما این موضوع در معاونت آموزش و مشارکت های مردمی محیط زیست البرز متفاوت است و این مجموعه آموزش به دانش آموزان و جامعه آموزش و پرورش را واجب می داند.

خبرگزاری تسنیم از کرج، تالاب ها نقش ارزشمندی به عنوان زیستگاه های جانوران و گیاهان دارند و تالاب صالحیه به عنوان تنها تالاب استان البرز که روزی زیستگاه جانوران و گیاهان بوده اکنون حال و روز خوشی ندارد و آموزش هایی به شهروندان برای احیای تالاب ارائه شده است.

محیط زیست به دلایل مختلف به ویژه عدم آگاهی مردم و اقدامات آموزشی حال و روز خوشی ندارد اما این موضوع در معاونت آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز متفاوت است و این مجموعه آموزش به دانش آموزان و جامعه آموزش و پرورش را واجب می داند.

مهدی شریفی، رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز مطرح کرد: آموزش به شهروندان نقش مهمی در احیای تالاب ها دارد، زیرا موجب افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت این اکوسیستم های حیاتی و تأثیر فعالیت های انسانی بر آن ها می شود.

وی افزود: تالاب ها نه تنها زیستگاهی ارزشمند برای گونه های مختلف گیاهی و جانوری هستند، بلکه در تنظیم آب های زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی نیز نقش کلیدی ایفا می کنند. آگاهی بخشی درباره این اکوسیستم های حساس و ارزشمند، از ضروریات آموزش های محیط زیستی است که باید از سنین کودکی در مدارس نهادینه شود.

رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به برخی فرصت های آموزش و حمایت از محیط زیست با مشارکت مردم تصریح کرد: آگاهی بخشی در مورد تأثیر زباله ها، فاضلاب و سموم کشاورزی بر تالاب ها می تواند موجب تغییر رفتار مردم در مدیریت پسماند و استفاده از کودها و سموم شود.

شریفی خاطرنشان کرد: آموزش روش های صرفه جویی در مصرف آب و استفاده پایدار از منابع می تواند مانع از کاهش سطح آب تالاب ها شود و اطلاع رسانی درباره پروژه های احیای تالاب و تشویق شهروندان به مشارکت در برنامه های حفاظت از محیط زیست موجب افزایش همکاری جامعه در این زمینه می شود.

وی افزود: آموزش درباره چگونگی بهره برداری صحیح از تالاب ها (مانند پرهیز از شکار غیرمجاز و تخریب زیستگاه ها) می تواند به حفظ اکوسیستم های تالابی کمک کند. با افزایش آگاهی عمومی، مردم ارزش اکولوژیکی تالاب ها را درک و در حفاظت از آن ها مسئولانه تر عمل می کنند و آموزش و آگاهی بخشی می تواند موجب تغییرات مثبت در رفتارهای فردی و اجتماعی شود که در نهایت به احیای تالاب ها و حفظ تنوع زیستی آن ها کمک خواهد کرد.

رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز از حضور چندین گروه مردم نهاد برای حفاظت از تالاب صالحیه خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر افراد و گروه های مختلفی مانند انجمن احیای تالاب صالحیه، عکاسان و طبیعت گردان بومی روستای صالحیه و همچنین کنشگران محیط زیستی در مورد تالاب احساس وظیفه کرده و فعالیت می کنند.

شریفی در پایان از ارائه آموزش به معلمان محمدشهری خبر داد و بیان کرد: 40 نفر از معلمان و مدیران ضمن آشنایی با مفاهیم علمی و زیست محیطی مرتبط با تالاب ها، راهکارهایی را برای آموزش این مفاهیم به دانش آموزان فراگرفتند. این برنامه گامی مؤثر در راستای افزایش آگاهی معلمان درباره محیط زیست و نقش تالاب ها در توسعه پایدار محسوب می شود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha