ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه«نخستین اردوی تیم ملی قاریان نونهال ونوجوان»گفت:نونهالان و نوجوانانی که در طرح اسوه حضور دارند زمینه ساز فرصت های زیادی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، افتتاحیه و «نخستین اردوی تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان» عصر امروز چهارشنبه 17 بهمن ماه در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد. در ابتدای این مراسم، امیرحسین رحمتی؛ رتبه نخست سی و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم به قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید پرداخت.
در این مراسم محمد تقی میرزاجانی به ارائه برنامه های این طرح گفت: با توجه به یک دهه تجربه موفق طرح آموزشی تربیتی اسوه در پرورش قاریان ممتاز نوجوان، با تأسیس بنیاد قرآنیان اسوه پس از آسیب شناسی پیشینه کار، تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان قرآن کریم (اسوه) با اشراف شورای عالی قرآن تشکیل خواهد شد.
معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن در این راستا اظهار داشت: مقام معظم رهبری در این سال ها ضمن تأیید حرکت رو به رشد انس با قرآن، بارها در مورد موضوعات مرتبط با تلاوت قرآن از قبیل آموزش و ارتقا سطح قاریان، حفظ قرآن، رعایت تجوید، به کارگیری مناسب صوت، بهره گیری از الحان زیبا، استفاده از تکنیک های مختلف جهت القای معانی، مهندسی تلاوت، اثرگذاری تلاوت و غیره بیانات و تذکرات ارزشمندی داشته اند که حاکی از آن است که جریان تخصصی تلاوت در کشورمان هنوز به سرمنزل مقصود نرسیده است. از این رو ضرورت داشت نسبت به ارتقا سطح تلاوت قاریان کشور، برنامه ای جامع طراحی شود.
مدیرعامل بنیاد قرآنیان اسوه از از آسیب شناسی پیشینه کار در طرح سابق یاد کرد و گفت: با استفاده از نظرات متخصصان حوزه آموزش قرائت و کارشناسان حوزه برنامه ریزی آموزشی و تربیتی، الگویی مناسب و بهینه جهت ارتقا سطح قاریان برگزیده نونهال و نوجوان ایران اسلامی و رسیدن آنها به قله مدنظر رهبر انقلاب را تحت اشراف شورای عالی قرآن ارائه شد.
میرزاجانی با بیان اینکه هدف از این طرح تربیت قاریان نوجوان ممتاز و مسلط به مهارت تلاوت، متخلق به اخلاق قرآنی و فعال در عرصه های اجتماعی است، اظهار داشت: شرایط عضویت در این طرح که طی دو سال برگزار خواهد شد، در مرحله اول دارا بودن سن 9 تا 13 سال ویژه نونهالان و 14 تا 18 سال ویژه نوجوانان در کنار احراز صلاحیت های فردی و خانوادگی است.
زندگی پر بار شیخ انصاری به دلیل احترامش به مادر بود
در ادامه این مراسم حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان سخنانی پرداخت و گفت: بسیاری از بزرگان در عرصه قرآن، تلاوت، تدبر و تفسیر قرآن از چنین مرتبه و جایگاهی کار خود را آغاز کردند و لذا شما که در این مسیر قرار گرفته اید باید قدر خود را بیشتر از باقی هم سن و سالان خود بدانید و از موقعیت و شرایطی که برایتان به خود آمده است نهایت استفاده و بهره را ببرید. نقل است از امام خمینی (ره) که ایشان از هر فرصتی برای انس با قرآن استفاده می کردند و حتی سر سفره تا قبل از مهیا شدن و آورده شدن غذا، خود را با خواندن قرآن مشغول می کردند، شما هم باید از هر فرصتی حتی کوچک ترین آن برای قرائت قرآن و مرور آن استفاده کنید.
وی با اشاره به زندگی پربار شیخ انصاری از علمای بزرگ اسلام که آثار او در حوزه مکاسب و رسالات، اکنون در حوزه های علمیه تدریس می شود، تأکید کرد: توفیقی که شیخ انصاری در این راه به دست آورد جدای از ممارست و پشتکار وی، به دلیل مهر و محبتی بود که به مادر گرامی خود داشت. شما هم باید علاوه بر اینکه در امر قرآن مجاهدت و سختکوشی از خودتان نشان می دهید، اوج احترام و تکریم والدین خود را به جای بیاورید تا با دعای خیر آنها بتوانید مراتب ترقی و پیشرفت خود را یکی پس از دیگری طی کنید.
وی ادامه داد: در باب عظمت قرآن روایت های زیادی از معصوم ( ع) نقل شده است؛ روایت مشهوری از امام سجاد ( ع) نقل به این مضمون وجود دارد که ایشان می فرمایند هر آنچه از مشرق و مغرب عالم که در حیات هستند اگر به یکباره از بین بروند، چون قرآن با من است احساس ترس و نگرانی نخواهم داشت؛ دنیای امروز دنیای ترس و وحشت است و لذا هر کس با قرآن به هر طریقی انس بگیرد؛ به طور قطع مأمن و ملجأیی پیدا کرده است که می تواند به واسطه آن روح و جانش را قوت بخشد .
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حرکت ابتکاری در ایجاد تیم ملی نونهالان و نوجوانان قاری، تصریح کرد: مقطعی که برای ایجاد این گروه که به منظور آشنایی و انس با کلام الهی از سوی دوستان مسئول انتخاب شده است، بهترین زمان برای این انس و الفت با قرآن است چرا که حال و هوای معنوی که نونهالان و نوجوانان از آن برخوردار هستند بسیار بکر و مستعد است و لذا اصولی ترین نوع ارتباط میان ایشان و قرآن برقرار می شود.
وی با بیان خاطراتی از دوران کودکی خود که در محافل قرآنی پدربزرگ خود شرکت کرد، گفت: آن زمان بنا به توصیه پدربزرگم در آن محافل به دنبال آن بودم تا ببینم که اساتید و قاریان قرآنی به چه نکاتی توجه کرده و آن را گوشزد می کنند؛ این توصیه نشان از معرفت قرآنی پدربزرگم داشت. این امر را از این جهت عرض کردم که امروز شما نونهالان و نوجوانان که توفیق حضور در این محفل را به دست آورده اید باید مدیون والدین خود باشید که این میزان از معرفت و درک را داشته اند تا در مسیر قرآن با شما همراهی شوند و وقت بگذارند تا شما در این مسیر متعالی رشد کنید.
از جمله دیگر بخش های این مراسم افتتاحیه، قرائت میثاق نامه تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان از سوی دو نماینده هر کدام از این دو رده سنی بود.
در بخش دیگری از آن سیدمحمد حسینی پور؛ رتبه نخست چهل و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت کردند. در پایان نیز با حضور مسئولان و پیشکسوتان قرآنی از این دو قاری ممتاز بین المللی که از ثمرات طرح اسوه هستند با اهدای یک جلد قرآن و هدایایی تجلیل به عمل آمد.
گفتنی است، پس از انتشار فراخوان عضوگیری تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان قرآن کریم (اُسوه) در آذرماه سال جاری، و بعد از ثبت نام بالغ بر ۳۰۰ قاری ممتاز و مستعد، آزمون های تلاوت و مصاحبه با حضور قاریان و والدین ایشان برگزار گردید و در نهایت ۲6 نفر از ایشان در دو گروه سنی "نونهالان" و "نوجوانان" با نظر اساتید ارزیاب انتخاب شده و به مرحله مقدماتی تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان قرآن (اُسوه) راه یافتند.
{{name}}
{{content}}