اسرائیل؛ ایالت پنجاه و یکم آمریکا

اسرائیل برای آمریکا نه یک نهاد خارجی، بلکه یک نهاد، وزارتخانه یا مرکزی است که از منافع راهبردی کاخ سفید در غرب آسیا و شرق اروپا دفاع می کند و به نوعی ایالت پنجاه ویکم آمریکا محسوب می شود.

خبرگزاری تسنیم، رژیم اسرائیل از بدو تشکیل خود از اردیبهشت 1327 تا اکنون به عنوان یک ایالت آمریکا مورد توجه مقامات کاخ سفید بوده است. ارائه خدمات مختلف امنیتی و نظامی بخش مهمی از لیست سرویس اسرائیلی ها به آمریکایی ها در همۀ این سال ها بوده است. اسرائیل در طول سال های جنگ سرد عملاً در اردوگاه غرب و ایالات متحده قرار داشت و به ارائه خدمات امنیتی و اطلاعاتی به بلوک غرب می پرداخت. این موضوع آنجایی اهمیت بیشتری پیدا می کند که بدانیم دولت های اولیه اسرائیل به دلیل جهت گیری های سوسیالیستی مورد حسن ظن مقامات شوروی قرار داشتند.

در مقابل، مقامات رژیم با سوءاستفاده از این حسن ظن عملاً به مجرای اقدامات ضدامنیتی علیه بلوک شرق و به نفع ایالات متحده و CIA تبدیل شده بودند. بعد از جنگ 1973 با مصر، روابط شوروی و اسرائیل عملاً قطع شد و این قطع ارتباط دیپلماتیک تا فروپاشی شوروی ادامه داشت. بعد از جنگ سرد هم که مفهوم دشمن از روس ها به مسلمانان تغییر پیدا کرد، دوباره اسرائیل وارد دور جدیدی از خدمات نظامی، امنیتی و اطلاعاتی به ایالات متحده شد. اسرائیل برای آمریکا نه یک نهاد خارجی، بلکه یک نهاد، وزارتخانه یا مرکزی است که از منافع راهبردی کاخ سفید در غرب آسیا و شرق اروپا دفاع می کند و به نوعی ایالات پنجاه ویکم آمریکا محسوب می شود.

حجم کمک های آمریکا به اسرائیل؛ 23 میلیارد دلار

در طول یک سال گذشته، ایالات متحده آمریکا حدود 23 میلیارد دلار کمک برای اسرائیل اختصاص داده است. برای مقایسه این عدد، کافی است آن را با بودجه نظامی اسرائیل در سال قبل از طوفان الاقصی مقایسه کنید. بودجه نظامی اسرائیل در سال 2022 حدود 23.5 میلیارد دلار بود. در همین سال، بودجه نظامی ایران حدود 7 میلیارد دلار بوده است. آمریکا در این مدت 57 هزار گلوله توپ، 36 هزار مهمات توپخانه ای، 20 هزار تفنگ و حدود 14 هزار موشک ضدتانک به اسرائیل داده است. در تابستان 2024، بایدن یک بسته کمک 21 میلیارد دلاری را برای کمک به اسرائیل تصویب کرد که هنوز توسط کنگره تأیید نشده است.

هدیه تسلیحات یک میلیارد دلاری ترامپ برای نتانیاهو

حضور نظامیان آمریکایی در منطقه غرب آسیا؛ 40 هزار تفنگدار آمریکایی

حدود 40 هزار تفنگدار آمریکایی در پایگاه های مختلف آمریکایی در کشور های مشخص شده در نقشه حضور دارند. این نظامیان نقش مهمی در لجستیک ناوگان های مختلف دریایی، هوایی و زمینی آمریکا در منطقه و همچنین فشار به دولت های منطقه دارند.

ماشین نظامی آمریکایی ها در منطقه غرب آسیا

آمریکایی ها پایگاه های متعدد زمینی، هوایی و دریایی در غرب آسیا دارند. این تصویر پایگاه های مهم هوایی و دریایی آمریکا را در منطقه نشان می دهد. این حضور پررنگ نقش مهمی در ایجاد یک سپر دفاعی در برابر حملات پهپادی و موشکی با هدف اسرائیل داشته است. به طور مشخص، این توان هوایی و دریایی نقش مهمی در دفاع از اسرائیل در برابر حملات موشکی یمن و ایران داشته است. نقش مهم دیگر این پایگاه ها، به ویژه پایگاه های هوایی، رصد دائم جاسوسی و اطلاعاتی از ایران برای اطلاع از زمان حملات موشکی علیه اسرائیل بود تا در ادامه با انتقال این اطلاعات به اسرائیلی ها و همچنین ناوگان های خود در منطقه، امکان دفاع مؤثری را در برابر حملات ایران داشته باشند.

پراکندگی ناوگان دریایی آمریکا در غرب آسیا

این نقشه هم پراکندگی شناور های نظامی دریایی ایالات متحده شامل ناو های هواپیمابر، ناوشکن ها و ناو های جنگی آمریکایی در منطقه است. این ناو ها علاوه بر حضور در آب های اطراف ایران، در آب های دریای سرخ و شرق مدیترانه هم حضور داشتند و نقش مهمی در دفاع از رژیم اسرائیل، به خصوص در برابر حملات یمن و ایران داشتند. ناوشکن های آمریکایی در دریای سرخ حتی بخشی از شلیک های یمن را در مسیر حرکت به سمت اسرائیل منهدم کردند. در مقطعی، حتی دو ناو هواپیمابر آمریکایی با حضور در دریای مدیترانه، جوّ روانی سنگینی علیه حملات مقاومت اسلامی لبنان به اسرائیل ایجاد کرده بودند.

منبع: فرهیختگان آنلاین

انتهای پیام/

نظرات

captcha