ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
به مراسم جشن تولد و بهبودی تعدادی از زنان و دختران این مرز و بوم در استان البرز دعوت شدیم؛ جایی که زنان و دختران ماه ها سختی را تحمل کرده و امروز لذت بهبودی از مواد مخدر را تجربه می کنند.
به گزارش خبرنگار تسنیم از کرج، اعتیاد یکی از معضلات جدی اجتماعی است که در میان زنان نیز به شکلی پنهان اما عمیق گسترش یافته است. این پدیده که به دلایل مختلفی همچون مشکلات خانوادگی، فشارهای اجتماعی، فقر، بیکاری یا حتی بر اثر همراهی با دوستان یا خانواده شکل می گیرد، آثار و پیامدهای ویرانگری بر فرد، خانواده و جامعه دارد.
یکی از بهترین روش های کمک به زنان گرفتار در دام موادمخدر، مراجعه به کمپ های ترک اعتیاد است. این مراکز با ارائه خدمات روان درمانی، گروه درمانی و برنامه های توان بخشی، به آنها کمک می کنند تا نخستین گام های بازگشت به زندگی سالم را بردارند و برای بازگشت به جامعه آماده شوند. حمایت از این زنان و دختران، می تواند تاثیر بسزایی در بهبود رفتارهای آنها داشته باشد.
زنان و دخترانی که موفق به ترک اعتیاد شده اند، از احساس آزادی، آرامش و امید سخن می گویند. بازگشت به زندگی بدون وابستگی، برای این افراد به معنای تولدی دوباره است. آنها می توانند بار دیگر نقش های خود را در خانواده و اجتماع ایفا کنند و حتی الهام بخش دیگران شوند.
امروز برای پوشش خبری مراسمی دعوت شدیم که شرایط مکانی، میزبانان و حتی نحوه استقبال از مهمان ها هم متفاوت از دیگر برنامه ها و مهمانی ها بود. ما به مراسم جشن تولد تعدادی از زنان و دختران این مرز و بودم دعوت شدیم که ماه ها سختی خماری را تحمل و لذت پاکی از مواد را تجربه کرده بودند.
آنها با روی خوش به استقبال ما می آمدند و با لبخندهایی که نشان از رضایت بخشی بود از ما پذیرایی می کردند. گویی ماه ها و شاید هم سال ها بود میزبان نشده بودند و حس تنهایی آنها را آزار می داد اما امروز ذوق و شوق عجیب آنها حتی در قدم هایی که برمی داشتند مشخص و نمایان بود.
یکی از زنانی که در این مراسم حضور داشت و به گفته خود سال ها درگیر اعتیاد بود و امروز پاک است، بغضش را پنهان می کند و به خبرنگار تسنیم می گوید: «پاکی برای من یعنی پیدا کردن خودم، یعنی داشتن شجاعت برای مقابله با مشکلات. امروز دیگر اسیر گذشته نیستم، بلکه به آینده ای روشن فکر می کنم» و اشکش سرازیر می شود.
آنجا بود که متوجه شدم اعتیاد زنان، اگرچه پدیده ای پیچیده و تلخ است، اما با برنامه ریزی و حمایت درست، قابل درمان و کنترل است. کمپ های ترک اعتیاد، همراه با حمایت خانواده و جامعه، می توانند مسیر امید و بازگشت به زندگی سالم را هموار کنند و در نهایت، پاکی لذت بازگشت به زندگی سالم را به فرد هدیه دهند.
سردار سید جعفر حسینی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان البرز در این مراسم که با حضور فرماندار کرج، جمعی از مسئولین، خیرین و اصحاب رسانه در مرکز ماده 16 بانوان البرز برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از خلاصی تعدادی از بانوان این استان از اعتیاد گفت: خدمت رسانی به این عزیزان برای ما افتخار و دیدن چنین روزهایی بسیار مسرت بخش است.
وی افزود: این مرکز از سال 1401 فعالیت خود را آغاز کرد و از آن زمان پذیرای دختران و زنانی است که به هر دلیلی گرفتار مصرف موادمخدر و برخی از آنها از سوی خانواده ها طرد شده و حتی برخی هویت هم نداشتند. بعضی از آنها هنگام ورود به مرکز گریان بودند اما وقتی با آنها همدردی صورت می گرفت، آرام می شدند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان البرز با بیان اینکه برخی از این افراد باور نمی کردند که در چنین مکانی تکریم و از آنها صیانت شود، گفت: اولین بار 75 نفر از بانوان لذت پاکی را تجربه کردند و به آغوش خانواده های خود بازگشتند اما عده ای که خانواده پذیرای آنها نبود یا هویت مشخصی نداشتند، در همین مکان پذیرای آنها بودیم.
سردار حسینی اعلام کرد: 6 مرکز ترک اعتیاد در استان البرز داریم که توسط پزشکان و افراد با سابقه ای اداره می شوند و با بهترین متدهای روز دنیا و مطالعات فراوان به این عزیزان خدمت می کنند. یکی از این مراکز که در چهارباغ فعال است یکی از نمونه های کشوری محسوب می شود که جهت الگوگیری مورد بازدید فعالان این حوزه از سراسر کشور قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه استاندارد پاکی در دنیا 18 درصد است که این رقم در کمپ چهارباغ 19 درصد است، مطرح کرد: بهبودی، درمان، حرفه آموزی، اشتغال و مراقبت های بعد از خروج که در بیشتر اوقات توسط خیرین صورت می گیرد با همراهی بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و استانداری انجام می شود.
حمید کریمی، رئیس مجمع یاریگران استان البرز نیز در این مراسم بیان کرد: همه ما در یک کشتی سوار هستیم و این تلاطم ها و موج ها می تواند همه جامعه را گرفتار کند بنابراین باید تلاش کنیم تا با اتحاد و همبستگی این کشتی را به سرمنزل مقصود که همان رهایی زنان و دختران از دام اعتیاد است برسانیم.
وی ضمن قدردانی از دست اندرکاران این مجموعه و تحولاتی که در زمینه ترک اعتیاد این افراد ایجاد کرده اند، افزود: دشمن وقتی دید در میدان جنگ حریف رزمندگان و جوانان ما نمی شود تلاش کرد از مسیر دیگری وارد جنگ شود و با ورود انواع موادمخدر و اعتیاد جوانان و گاها نوجوانان ما تیشه بر ریشه مردم ما بزند اما نباید بگذاریم در این مسیر موفق شود.
مهدی مهرور، سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان کرج در این برنامه اذعان کرد: باید از این عزیزانی که دست به دست هم دادند تا این اتفاق زیبا رقم بخورد و لبخند رضایت بر لبهای این عزیران نقش ببندد، قدردانی کرد. یکی از وظایف ما این است که مردم را از غم و نگرانی دور و با کمک گرفتن از هنرمندان بتوانیم آنها را شاد و اعتقادات و باورهای آنها را تقویت کنیم. ما نیز آمادگی داریم در این مسیر همگام با شما حرکت کنیم.
مهران رجبی، هنرمند و پیشکسوت بازیگری نیز در این مراسم خطاب به بانوان گرفتار در دام اعتیاد و بهبودیافتگان این مرکز اظهار کرد: باید این فرهنگ بازگشت به زندگی را گسترش دهیم و بهترین کسی که می تواند در این مسیر هم قدم شما شود خودتان هستید زیرا روزهای تلخ اعتیاد را تجربه کرده اید و اکنون هم می توانید لذت پاک بودن را بچشید و به همنوعان خود منعکس کنید.
مهراب رجبی، رئیس بنیاد البرزشناسی نیز در این برنامه با صدایی لرزان و بغض آلود عنوان کرد: شاید ما برای شما دختران پدران خوبی نبوده ایم که اگر بودیم شما را در شرایط بهتری می دیدیم پس کم کاری کرده و شرمنده ایم، بنابراین باید تمام تلاش خود را بکار گیریم تا همه شما و همنوعانتان از این شرایط رها شوید و لذت پاکی را تجربه کنید. به نظر من هر روز تولد شماست.
فیاض، رئیس مرکز ترک اعتیاد یاریگران نیز در این برنامه بیان کرد: خداوند به همه ما لطف کرده که امروز میزبان عزیزانی باشیم که روزگاری رنج فراوانی را تحمل کرده و امروز از موادمخدر رهایی یافته اند و تولد خود را جشن می گیرند. ما نیز همان گونه که در رنج آنها شریک بودیم امروز هم باید در شادی آنها نیز شریک باشیم.
وی افزود: هر کس می تواند تصمیم بگیرد که انتخاب های بهتری داشته باشد و هر لحظه تازه و تازه تر شود و شما هم تصمیم گرفتید که با ترک مواد افیونی به همزیستی با موادمخدر پایان دهید و پاکی و رهایی از آن را تجربه کنید. امروز تولد همه شماست؛ شمایی که با عزم و اراده مقابل سختی ها ایستادید تا به لذت پاکی برسید.
در انتهای این مراسم جمعی از بهبودیافتگان با برش کیکی تولد خود را جشن گرفتند و همراه با مهمانان به شادی پرداختند و ما نیز از فرصت استفاده کردیم و با چند نفر از آنها گفت وگویی داشتیم.
ص.ع دختر 22 ساله ای که از کودکی لابه لای مواد مخدر بزرگ شده و استفاده از آن را به صورت مداوم توسط خانواده دیده و از 9 سالگی به مواد آلوده شده بود امروز با همنوعانش یک سالگی پاکی خود را جشن گرفت و چشمانش را بست و آرزوهایش را در دل مرور و شمع روی کیک را فوت کرد و آن را برش زد.
برق چشمانش با انسان حرف و هزاران حرف ناگفته را فریاد می زد. او امروز از شادی در پوست خود نمی گنجید و بیان می کرد که حتی یک لحظه نمی توانستم بدون موادمخدر زندگی کنم و تصور این لحظات برایم غیرممکن بود اما امروز یک سال است که پاک پاکم.
پاک شدن از موادمخدر برای زنان، فراتر از ترک یک عادت جسمانی، به معنای بازیابی هویت، استقلال و آرامش درونی است. بسیاری از زنانی که تجربه پاکی از موادمخدر را دارند، از حس آزادی و سبک بالی سخن می گویند. آنها پس از رهایی از بند اعتیاد، برای نخستین بار طعم واقعی زندگی را می چشند.
پاکی از موادمخدر، به زنان امکان می دهد توانایی های خود را دوباره کشف کنند و به اهداف فراموش شده شان بازگردند. این زنان می توانند به الگوهایی برای دیگران تبدیل شوند و نقش مؤثری در جامعه و خانواده ایفا کنند. لذت پاکی، حس امیدواری به آینده و ایمان به توانایی تغییر را در وجود آنها زنده می کند؛ حسی که زندگی را برایشان معنادارتر و ارزشمندتر می سازد.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}