ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه مجمع جهانی تقریب در کتاب "امت واحده" یک ریزپردازی برای دستیابی به تمدن اسلامی ارائه کرده است، گفت: ما باید در چهار سطح، مفهوم امت واحده را ترسیم کنیم.
شهریاری با اشاره به لزوم شناخت دقیق تمدن اسلامی و تمدن های رقیب اظهار داشت: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، ابتدا باید نگاهی به درون خود داشته باشیم و سپس مختصات تمدن های دیگر را بشناسیم.
وی با بیان اینکه مجمع جهانی تقریب در کتاب "امت واحده" یک ریزپردازی برای دستیابی به تمدن اسلامی ارائه کرده است، افزود: ما باید در چهار سطح، مفهوم امت واحده را ترسیم کنیم؛ امت سازی، همکاری در جهان اسلام، اسلامی سازی و خودسازی امت اسلامی به شکل اسلامی.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب، با بیان اینکه در مقابل تمدن اسلامی، تمدن غرب قرار دارد، گفت: ما باید نقشه ها و برنامه های تمدن غرب را بشناسیم تا بتوانیم در تقابل یا تعالی با آن، گام های درستی برداریم.
وی با طرح این سوال که آیا ما می خواهیم در پروژه ای به نام جهانی سازی که هدف آن ایجاد یک تمدن واحد است، مشارکت کنیم یا به دنبال ایجاد چند تمدن متعارض هستیم، اظهار داشت: پروژه آمریکایی سازی جهان و تمدن غرب، به دنبال ارزش واحد و یک جانبه گرایی هستند.
شهریاری با تاکید بر اینکه برای ایجاد امت واحده، باید ابتدا تکلیف مرزهای جغرافیایی مشخص شود، گفت: اگر مذاهب اسلامی می خواهند در تاسیس تمدن نوین اسلامی مشارکت کنند، باید تکلیف این مرزها معلوم شود و نسبت خود را با یکدیگر مشخص کنند.
وی با اشاره به لزوم پرهیز از تفرقه، مشاجره و توهین به مقدسات در درون جهان اسلام گفت: تا زمانی که خودمان با یکدیگر درگیر هستیم، نمی توانیم تمدن نوین اسلامی را بسازیم.
وی با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی با همکاری شیعه و سنی و کشورهای اسلامی شکل می گیرد، تاکید کرد: ما باید به جای دولت ملت، امت اسلامی را در نظر بگیریم و مدل های حکومتی غیرمتعارف را در یک مدل واحد جمع کنیم.
شهریاری محور اصلی تمدن اسلامی را "ایمان به خدا و رسول الله" دانست و گفت: ما باید معیت با رسول خدا را به عنوان محور فعالیت خود قرار دهیم.
وی با اشاره به دو معیار اشدا علی الکفار و رحماء بینهم، بر لزوم مقاومت در مقابل کفار و ایجاد الفت و محبت بین مسلمانان تأکید کرد وی اخوت اسلامی را اخلاقی دانست که پیامبر ترویج داده و باید عملی شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب، با اشاره به لزوم حل مشکلات قدرت سیاسی گفت: ما باید در مقابل دشمن مشترک متحد شویم.
وی با بیان اینکه مجمع جهانی تقریب در طول سال ها تلاش کرده تا اتحاد بین مسلمانان شکل بگیرد، اظهار داشت: امروز شاهد همراهی عربستان سعودی با مکتب تقریب و برگزاری کنفرانس تقریب در جده هستیم و این نشان دهنده توفیق نظریه وحدت و معیت با رسول خدا ست.
شهریاری با بیان اینکه نقشه آمریکا ایجاد تفرقه در جهان اسلام است، گفت: آنها با سرمایه گذاری کلان، داعش را درست کردند تا چهره خشن از اسلام را نشان دهند.
وی با تاکید بر لزوم همکاری بین شیعه و سنی گفت: ما باید از تجربیات همدیگر استفاده کنیم و در کنار هم در برابر دشمنان اسلام بایستیم امروز مصر هم به این نتیجه رسیده که باید با جهان اسلام همکاری کند و این عقلانیت به وجود آمده است.
شهریاری در ادامه با بیان اینکه در حوزه تمدنی، تقریب یک راهبرد است، گفت: ما باید بر روی چهار کشور اصلی، ایران، مصر، ترکیه و عربستان سعودی متمرکز شویم؛ این کشورها صاحبان قدرت سیاسی، دانش، امنیت منطقه ای، ثروت و خدمت رسانی به مردم هستند.
وی با اشاره به برخی از مولفه های تمدن نوین اسلامی گفت: مبانی فکری و معرفتی مشترک بر مبنای توحید و رسالت، مهم ترین مولفه است در تمدن غرب، دین در حاشیه قرار دارد و عقلانیت محض حاکم است، ما باید عقلانیت و وحی را در کنار هم قرار دهیم.
شهریاری به اهمیت نظام فرهنگی اخلاقی خانواده، عدالت اجتماعی و امنیت اجتماعی در تمدن اسلامی پرداخت و با بیان اینکه فقر و بیکاری در شان نظام اسلامی نیست، گفت: ما باید با رانت خواری، تبعیض و تعصبات قومی مبارزه کنیم و باب گفتگو را با کسانی که شمشیر به دست ندارند، باز بگذاریم.
وی در پایان با بیان اینکه در حکومت اسلامی، عدالت اجتماعی باید محور باشد، گفت: باید به فقرا کمک کنیم و با رانت خواری و تبعیض مقابله کنیم، امیدوارم این جلسات باعث روشنی ما و جهان اسلام برای همکاری شود.
انتهای پیام/864/.
{{name}}
{{content}}