/ یادداشت /

ادویه های موثر در تقویت سیستم ایمنی کدامند

ایسنا/فارس ادویه ها علاوه بر طعم دادن به غذا، خواص متعددی نیز برای سلامتی دارند. گروهی از ادویه ها، ما را در مقابل بیماری­ های فصل زمستان محافظت می­ کند. در ادامه مطلبی به نقل از الهه عباسی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره این ادویه ها و ویژگی های آن ها که در اختیار ایسنا قرار داده شده است، می خوانیم.

در این یادداشت آمده است؛

هل

هل به عنوان یک ادویه، در کاری، قهوه، چای، کیک و نان و برای غذاهای شیرین و نوشیدنی استفاده می­ شود. دانه­ های سبز و کوچک هل، منبع غنی مواد معدنی و آنتی اکسیدان ­هایی است که به سم زدایی از خون کمک می ­کند و با دارا بودن خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی، بسیاری از مشکلات گوارشی را برطرف می­ کنند.

این دانه­ خوش عطر، ویتامین C و مواد مغذی دیگری نیز دارد؛ نوشیدن یک فنجان چای هل در فصل زمستان ما را از علائم بیماری سرماخوردگی دور نگه می ­دارد­ و خلق و خو را بهبود می­ بخشد.

جوز هندی

جوز هندی از دوران باستان، به دلیل خواص معطر، آروماتیزه و دارویی آن، شناخته شده است. این گیاه، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و غنی از ویتامین هایA,E وC است که در پیش­گیری از مشکلات بینایی، کمک به گردش خون، بهبود عفونت ها، سلامت سیستم عصبی، درمان زخم ها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

بسیاری معتقد هستند که جوز هندی مشکلات قلبی را کاهش می ­دهد، زیرا می ­تواند به افزایش گردش خون و تحریک سیستم قلبی عروقی کمک کند. همچنین به هضم خوب، از بین بردن درد و گاز معده و کاهش استفراغ، اسهال و نفخ شکم کمک می­کند و اشتهاآور است.

این ادویه در مشکلات تنفسی مانند سرفه ناشی از سرماخوردگی و آسم نیز موثر است و اغلب به عنوان یک عنصر در شربت سرفه، یافت می­شود. البته اگرچه فواید زیادی دارد باید توجه داشت که استفاده بیش از حد مجاز ممکن است سمی باشد و می­ تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود.

یک فنجان شیر داغ با پودر جوز هندی و کمی عسل و هل خرد شده ما را از بیماری های زمستان دور نگه می­ دارد.

بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای

این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین های A و C است و در تسکین گلودرد و سرماخوردگی بسیار موثر است. این گیاه ستاره ای دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی بوده و برای درمان دل درد، استفراغ، حالت تهوع، التهاب های پوستی و دردهای مفصلی به کار می ­رود؛ همچنین دارای ماده ای است که به درمان آنفلوانزای مرغی کمک می­ کند.

نوشیدن چای این ادویه، با جوشاندن دو قاشق از این ادویه به مدت 15 دقیقه در آب، سپس صاف کردن و افزودن چند قطره عسل، می تواند علایم گلودرد و سرفه را کاهش دهد.

زردچوبه

زردچوبه یک آنتی بیوتیک طبیعی است. مصرف زردچوبه از درد و التهاب مفاصل می­ کاهد. عوامل ضد­باکتری، ضدقارچ و ضدویروس زردچوبه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به پیش­گیری از بسیاری از بیماری­ ها و سرطان کمک می­ کند. این ادویه، با داشتن اثر آنتی اکسیدانی قوی­تر از ویتامین C و E ایمنی بسیار زیادی در برابر سرماخوردگی، انواع آنفلوانزا و سرفه ایجاد می­ کند.

نوشیدن یک لیوان شیر یا چای، با زردچوبه هر روز صبح در زمستان، موجب تقویت سیستم ایمنی شده و ما را از بسیاری از عفونت ها دور نگه می ­دارد.

فلفل سیاه

فلفل سیاه سرشار از منگنز، آهن، پتاسیم، ویتامین  C، ویتامین  K و فیبر غذایی است. این ادویه­ خوش طعم، حاوی آنتی اکسیدان­های گوناگونی است که متابولیسم بدن را تسریع می­ کند و دارای ویژگی­ های ضد التهابی است و می­ تواند در درمان بیماری های دستگاه تنفسی به کار رود.

فلفل سیاه در درمان بیماری­ هایی مانند یبوست، گوش درد، مشکلات قلبی، گرفتگی سینه، درد مفاصل و دندان درد استفاده می ­شود. دارای اثرات قابل ملاحظه بر قارچ ها و باکتری ها است.

دانه شنبلیله

دانه شنبلیله سرشار از مواد معدنی و ویتامین های گروه B,CوA است. این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضددرد، ضد انعقاد، ضد سرطانی است و خواص ضدویروسی آن می ­تواند ویروس ­های عامل گلودرد را نابود سازد. همچنین برای درمان ادم در پاها، احتباس ریوی و سینوس، برونشیت، سوء هاضمه و تاسی در مردان استفاده می ­شود.

دارچین

دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنی های قدیمی و معروف است که به دلیل طعم و عطر مطبوعش، در غذاهای ما ایرانی ها نیز بسیار استفاده می شود، اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص دیگری هم دارد و به همین دلیل برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات جسمی به کار برده می شود.

دارچین، سرشار از آنتی اکسیدان است و به تقویت سیستم ایمنی کمک می ­کند. این ادویه­ معطر، در مقابل انواع باکتری ­ها، از بدن محافظت می ­کند و دارای خواص آنتی بیوتیکی، کاهنده کلسترول، کاهش فشار خون، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی است.

در فصل زمستان، دارچین همراه با زنجبیل به مقابله با سرماخوردگی کمک می ­کند. حل کردن دارچین پودر شده و یک قاشق چای خوری عسل در آب گرم و نوشیدن آن در صبح زمستان، یک اکسیر عالی است.

انتهای پیام

نظرات

captcha