ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «مطالعه فیتو شیمیایی، مولکولی و ناسازگاری گرده افشانی در تعدادی از ژنوتیپ های گل محمدی و هیبریدهای آن» عنوان رساله دکتری حمید احدی است که با راهنمایی مجید شکرپور صورت گرفته است.
به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «مطالعه فیتو شیمیایی، مولکولی و ناسازگاری گرده افشانی در تعدادی از ژنوتیپ های گل محمدی و هیبریدهای آن» عنوان رساله دکتری حمید احدی است که با راهنمایی مجید شکرپور صورت گرفته است.
احدی درباره این طرح توضیح داد: گل محمدی یکی از گیاهان متحمل به خشکی و با ارزش دارویی قابل توجه است که از جمله محصولات آن اسانس، گلاب، گل، غنچه خشک، کانکریت و ابسولوت است. از اسانس این گیاه به طور وسیع در صنایع عطرسازی و محصولات آرایشی و بهداشتی، پزشکی و همچنین در صنایع غذایی استفاده می شود.
وی افزود: با توجه به اقلیم خشک ایران و کاهش منابع آبی، سطح زیر کشت این گیاه هر سال در حال افزایش است. اهلی شدن محدود گل محمدی باعث بروز مشکلات متعدد تولید در سطح وسیع شده است. از مشکلات عمده گل محمدی، درصد پایین اسانس است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: از دیگر مشکلات گل محمدی، سختی برداشت محصول است. خاردار بودن، دوره گل دهی کوتاه و ریزش گلبرگ یک روز بعد از باز شدن گل، باعث مشکل شدن برداشت گل و افزایش هزینه های مربوط به برداشت شده است.
وی تصریح کرد: از سویی دیگر، با توجه به اهمیت اسانس گل محمدی در صنایع عطرسازی و صنایع غذایی صادرات این محصول با ارزش می تواند کمک چشمگیری به اقتصاد کشور کند. این امر، اهمیت اصلاح گل محمدی به منظور دستیابی به ارقام جدید با درصد اسانس بالا و با کیفیت را دو چندان می کند.
احدی اضافه کرد: با توجه به اینکه خاستگاه گل محمدی، ایران محسوب می شود؛ لذا پتانسیل خوبی از جنبه تنوع ژنوتیپ های مختلف گل محمدی در کشور وجود دارد که در فرایند اصلاح دارای اهمیت است.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به سرمایه گذاری کشورهایی نظیر ترکیه و بلغارستان روی زمینه های مختلف گل محمدی، ضرورت دارد برای صعود کشور به جایگاه واقعی خود در عرصه تولید و تجارت این گیاه، برنامه های پژوهشی هدفمندی در راستای اصلاح ارقام برتر گل محمدی تدوین شود.
این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: در این طرح علاوه بر مطالعه فیتو شیمیایی ژنوتیپ های منتخب، دورگ گیری های هدفمند جهت دستیابی به هیبریدهای برتر و همچنین مطالعات ترنسکریپتوم جهت شناخت ژن های مرتبط با تولید اسانس نیز انجام شد. نتایج این تحقیق می تواند گامی بزرگ جهت اصلاح کلاسیک و مولکولی گل محمدی بردارد.
{{name}}
{{content}}