تشکیل شورای عالی ورزش آذربایجان شرقی پس از 2 سال وقفه/ تاکید بر احیای تیم ماشین سازی

به گزارش ایرنا، از آخرین جلسه این شورا که در اواخر سال 1401 برگزار شد، نزدیک به 2 سال سپری شده است و صبح امروز یکشنبه، نخستین نشست شورای عالی ورزش استان در دولت چهاردهم و به ریاست استاندار آذربایجان شزرقی در سالن شهید باکری برگزار و مشکلات ورزش استان مورد بررسی قرار گرفت.


به گزارش ایرنا، از آخرین جلسه این شورا که در اواخر سال 1401 برگزار شد، نزدیک به 2 سال سپری شده است و صبح امروز یکشنبه، نخستین نشست شورای عالی ورزش استان در دولت چهاردهم و به ریاست استاندار آذربایجان شزرقی در سالن شهید باکری برگزار و مشکلات ورزش استان مورد بررسی قرار گرفت.

چگونگی احیای تیم فوتبال ماشین سازی باید بررسی شود

استاندار آذربایجان شرقی در این نشست بر اصل احیای کارخانه ماشین سازی و به تبع آن تیم فوتبال ماشین سازی تبریز تاکید کرد و گفت: البته اینکه این تیم تاریخی و قدیمی چگونه و به دست چه کسی و از چه راهی احیا شود، باید مورد بررسی قرار گیرد.

بهرام سرمست اضافه کرد: در حال حاضر سه گزینه برای احیای این تیم مطرح است که مورد نخست آن یعنی احیا از طریق کارخانه ماشین سازی، تقریبا منتفی است و طبق گفته مدیرعامل این کارخانه، قانون اجازه این کار را نمی دهد.

وی ادامه داد: جلب حمایت مس سونگون و یا فراهم کردن زمینه حضور بخش خصوصی و افراد علاقه مند برای احیای این تیم، 2 گزینه دیگر هستند که باید به طور دقیق بررسی شوند.

سرمرست گفت: مشکل تیم ماشین سازی شامل مرور زمان شده و یک شبه ایجاد نشده است و نباید انتظار داشته باشیم که این مشکل یک شبه و با یک جلسه برطرف شود ضمن اینکه توجه به احیای این تیم به معنی عدم توجه به تیم تراکتور نبوده و نیست.

صنایعی که در ورزش حرفه ای تیمداری کنند حمایت می شوند

سرمست بر جلب حمایت صنایع و فراهم کردن زمینه حضور آنها در عرصه ورزش و تیمداری تاکید کرد و گفت: از صنایعی که در این عرصه ورود کنند حمایت می شود.

وی به کم کاری سازمان صمت در این زمینه اشاره کرد و گفت: اگر مشوق های حضور در زمینه تیمداری از جمله معافیت های مالیاتی برای صنایع و بخش خصوصی بیان شود، به طور یقین آنها برای حضور در عرصه ورزشی مشتاق می شود.

وی از تیمداری مس سونگون در عرصه حرفه ای و شهرداری تبریز در عرصه همگانی قدردانی کرد و بر تقویت این 2 مجموعه و حمایت استانداری از فعالیت های ورزشی آنها تاکید کرد.

سرمست همچنین از ورزش و جوانان استان خواست تا با برگزاری جلسان مستمر با صاحبان صنایع و تولیدکنندگان، آنها را به حمایت از تیم های ورزشی ترغیب کند.

نهادینه کردن ورزش باید از خانواده ها شروع شود

استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه به گزارش ارایه شده در زمینه میزان تحرک و فعالیت مستمر ورزشی در بین افراد جامعه اشاره کرد و گفت: اینکه 79 درصد جامعه فعالیت ورزشی مستمر ندارند برای استانی که بیشتر جمعیت آن را جوانان تشکیل می دهند قابل قبول نیست.

سرمست ادامه داد: برای بهبود این وضعیت، باید خانواده ها را پای کار بیاوریم و نهادینه کردن ورزش در جامعه را از خانواده ها شروع کنیم.

وی همچنین بر شناسایی اماکن و فضاهای ورزشی بدون استفاده دستگاه ها اشاره کرد و افزود: این ظرفیت ها باید برای استفاده عموم، به اشتراک گذاشته شوند و دستگاه های فرهنگی نیز باید مسئولیت پذیر و پاسخگو باشند.

مخالفت فرمانداری با تیمداری شهرداری تبریز پیگیری می شود

سرمست، فعالیت های شهرداری تبریز در عرصه ورزش همگانی را قابل تقدیر عنوان کرد و گفت: تمایل اعضا شورای شهر و شهردار تبریز برای حمایت از تیم های حرفه ای نیز که از سوی فرمانداری رد شده، پیگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: در شورای حل اختلاف، دلایل مخالفت فرمانداری استماع می شود و اگر مانع قانونی در این زمینه وجود نداشته باشد در این تصمیم بازنگری خواهد شد.

جدایی صنایع از ورزش، بزرگ ترین چالش ورزش استان است

مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز در جلسه با بیان اینکه بزرگ ترین چالش ورزش استان، جدایی صنایع از ورزش است گفت: اینکه ورزشکاران استان، امکان کمتری برای خودنمایی در عرصه ملی دارند نبود باشگاه در استان است.

حبیب ستوده نژاد ادامه داد: در زمان حاضر بار ورزش قهرمانی استان روی دوش مس سونگون است و به تازگی مقاومت شهرداری نیز ورود کرده اما نیاز است که صنایع و واحدهای تولیدی نیز در این عرصه ورود کنند.

وی با بیان اینکه ورزش استان این ظرفیت را دارد که در تمامی لیگ های برتر کشور حضور یابد، خاطرنشان کرد: زمانی در این استان 57 تیم فوتبال وجود داشت که از سوی صنایع مختلف مورد حمایت بودند.

ستوده نژاد با تاکید بر اینکه باید عقب ماندگی های ورزش استان در این دولت جبران شود، گفت: آشتی دادن صنعت با ورزش و عملی کردن شعار "هر صنایع یک ورزش" باید ورزش حرفه ای استان را احیا کنیم.

وی بیان کرد: تک چهره های قهرمان در رشته های مختلف زیاد داریم اما به دلیل نبود باشگاه و حامی، این ورزشکاران برای استان های دیگر به میدان می روند.

وی افزود: در 21 رشته ورزشی تیم نداریم و در بخش بانوان تنها چهار تیم در لیگ های کشوری حضور دارند که در شان استان نیست و اگر 700 میلیارد ریال تامین کنیم می توانیم در تمامی رشته های ورزشی و در 2 بخش مردان و زنان تیم داشته باشیم.

ستوده نژاد گفت: سپاهان اصفهان از 35 تیم در رشته های مختلف حمایت می کند در تبریز هم شورای شهر قبلی با تیمداری شهرداری تبریز در عرصه حرفه ای مخالفت کرد و 22 تیم فعال در رشته های مختلف منحل شد.

وی همچنین خواستار کمک استانی برای احیای تیم فوتبال ماشین سازی شد و گفت: نامه ای در این زمینه به رئیس جمهور هم داده شده تا موانع قانونی احیای این تیم از طریق کارخانه برطرف شود.


تیم فوتبال ماشین سازی تبریز 300 میلیارد ریال بدهی دارد

رئیس هیات فوتبال آذربایجان شرقی نیز در این جلسه به مشکلات احیای ماشین سازی و راه های آن اشاره کرد و گفت: این تیم در حال حاضر 300 میلیارد ریال بدهی دارد و پنجره فعالیت آن بسته است و برای احیای آن، ابتدا این بدهی ها باید تسویه شود.

جواد ششگلانی گفت: بازگشت به کارخانه یا حمایت مس سونگون، موجب احیای این تیم قدیمی و ریشه دار می شود البته مجمع نمایندگان استان نیز در این زمینه جلساتی داشته اند که امیدوارم به نتیجه برسد.

79 درصد جمعیت استان فعالیت مستمر ورزشی ندارند

معاون ورزش اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه کم تحرکی گریبان گیر مردم استان شده است، گفت: طبق آمار 21 درصد از جمعیت استان فعالیت ورزشی مستمر داشته و 79 درصد هیچ گونه فعالیت مستمری ندارند.

جواد امان زاده ادامه داد: تا سال 1410، این رقم باید به 40 درصد برسد و از هر پنج نفر حداقل 2 نفر فعالیت ورزشی مستمر داشته باشند.

وی افزود: طبق آمار علوم پزشکی، در 64 درصد مرگ و میرها یکی از عوامل اصلی و تاثیر گذار کم تحرکی است و 39.83 درصد جوانان و 58 درصد جمعیت استان اضافه وزن دارند که در آینده برای جامعه هزینه اضافه تحمیل می شود.

وی با اعلام اینکه یکهزار و چهارصد باشگاه ورزشی در استان داریم، گفت: توسعه ورزش همگانی به افزایش اشتغال، تولید به ویژه وسایل ورزشی، توسعه زیر ساخت ها و توسعه گردشگری نیز خواهد انجامید.

امکان تیمداری حرفه ای در شرکت دولتی وجود ندارد

مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز نیز در این جلسه، امکان احیای تیم فوتبال ماشین سازی از طریق کارخانه را نشدنی عنوان کرد و گفت: ماشین سازی شرکتی دولتی است و نمی تواند در زمینه ورزش حرفه ای تیمداری کند.

رحیم شهرتی فر افزود: لازمه فعالیت این کارخانه در زمینه تیمداری، اصلاح قانون است در غیر این صورت، برای احیای این تیم باید از طرق دیگر وارد عمل شد.

نظرات

captcha