کشورهای همسایه اساتید پزشکی ما را می ربایند!

رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: بخش اعظمی از اساتید دانشگاه های ما از آموزش جدا شدند و به بخش خصوصی رفتند حتی در بخش پزشکی کشورهای همسایه حاصل عمر و سرمایه های ما را می ربایند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا منادی سفیدان در اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که امروز شنبه ششم بهمن ماه در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت در حال برگزاری است، با اشاره به زنجیره تامین آموزش در کشور، گفت: ما در مجلس شورای اسلامی آموزش را به صورت یک زنجیره نگاه می کنیم و بر این اساس باید نگاه جامع به این موضوع داشته باشیم و آموزش ما یکپارچه باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد 7 میلیون دانش آموز 3 تا 6 ساله در کشور وجود دارد ضمن اینکه حدود 17 میلیون دانش آموز با یک میلیون معلم در 108 هزار مدرسه تحصیل می کنند، این بخش زنجیره تامین آموزش کشور را تشکیل می دهند که پس از آن به آموزش عالی کشور وارد می شویم.

به گفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تعداد 3 و نیم میلیون دانشجو و 100 هزار استاد در کشور وجود دارد، در وزارت بهداشت تعداد 200 هزار دانشجو در 79 دانشکده توسط 21 هزار استاد آموزش می بینند.

وی تاکید کرد: بر اساس قانون اجازه دادیم تا استاد دانشگاه بتوانند شرکت های دانش بنیان تاسیس کنند. بر این اساس اساتید می توانند ایده های خود را به محصول تبدیل کنند. در حال حاضر 11 هزار شرکت دانش بنیان در ذیل معاونت علمی کشور وجود دارد.

منادی با بیان اینکه ما در مجلس حامی حوزه آموزش پزشکی هستیم، تاکید کرد: شاید در دنیا تنها کشوری هستیم که دو بخش آموزش پزشکی و آموزش عالی از یکدیگر جدا است. بر این اساس آموزش در حوزه پزشکی همیشه مورد هجمه است؛ نباید اجازه دهیم آموزش پزشکی به آموزش عالی برگردد.

وی به افزایش ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی انتقاد کرد و گفت: این مصوبه بدون تامین بودجه اجرا شد باید کمک کنیم وزارت بهداشت بدون دغدغه به حوزه آموزش بپردازد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس همچین تاکید کرد: دو سال پیش عده ای از نمایندگان می خواستند هیئت امنای دانشگاه ها را لغو کنند که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.

وی با بیان اینکه باید جایگاه رشد علمی خود در منطقه را حفظ کنیم، گفت: ما در آستانه سال 1404 قرار بود در منطقه اول شویم تا سال گذشته توانستیم این جایگاه را حفظ کنیم و دو کشور ترکیه و عربستان از ما عقب بودند اما امروزه این کشورها از ما پیشی گرفته اند باید به این موضوع توجه هستیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در از دست دادن اساتید گوی سبقت را از هم ربودیم، گفت: بخش اعظمی از اساتید دانشگاه های ما از آموزش جدا شدند و به بخش خصوصی رفتند حتی در بخش پزشکی کشورهای همسایه حاصل عمر و سرمایه های ما را می ربایند باید حرمتی برای استاد قایل شویم و جایگاه اساتید را بالا ببریم. امروزه این جایگاه متزلزل شده است.

وی ادامه داد: یکی از قوانین مهم مجلس در زنجیره تامین آموزش قانون 20 ماده ای جهش تولید شرکت های دانش بنیان است که همه موانع نظیر مالیات وگمرگ را از سر راه این شرکت ها برداشتیم بر این اساس اساتید برای تاسیس این شرکت تا خیز بردارند.

نظرات

captcha