ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
رئیس جمهور اوکراین نگران است که دولت ترامپ و برخی متحدان اروپایی وی سرنوشت این کشور را بدون مشارکت مقامات کی یف تعیین کنند و ضمن ادعای داشتن ارتش «یک میلیونی»، بار دیگر از ایده استقرار نیروهای غربی در کشورش البته با مشارکت آمریکا حمایت کرد.
وی گفت: «ما نمی خواهیم که این موضوع (مذاکرات درباره حل و فصل مناقشه اوکراین) در پشت سر مقامات اوکراینی انجام شود. من واقعاً امیدوارم که آمریکا چنین کاری را انجام ندهد، هرچند مطمئن نیستم که قبلاً چنین اتفاقی نیفتاده باشد. در اینجا من تنها درباره آمریکا صحبت نمی کنم، بلکه به برخی از شرکای اروپایی نیز اشاره دارم.»
زلنسکی: نیروهای اروپایی بدون مشارکت آمریکا وارد اوکراین نخواهند شد
به گزارش خبرگزاری "بلومبرگ"، ولودیمیر زلنسکی همچنین خواستار حضور نیروهای آمریکایی در ترکیب نیروهای حافظ صلح احتمالی در اوکراین شد، چرا که معتقد است اروپایی ها نیروی کافی برای این منظور در اختیار ندارند و بدون مشارکت واشنگتن آنها ریسک چنین عملیاتی را نخواهند پذیرفت.
زلنسکی یادآور شد که متحدان اروپایی اوکراین توان نظامی کافی برای تبدیل شدن به یک عامل بازدارنده واقعی ندارند و هرگونه تصمیم دیگری ممکن است باعث شکاف در داخل ناتو شود. وی گفت: «این اقدام بدون مشارکت ایالات متحده ممکن نیست. حتی اگر برخی از دوستان اروپایی فکر کنند که امکان پذیر است.خیر، این ممکن نیست، هیچ کس بدون ایالات متحده چنین ریسکی را نمی کند.»
زلنسکی خواستار تأمین مالی ارتش «میلیونی» اوکراین از سوی اروپا شد
رئیس جمهور اوکراین همچنین در مجمع جهانی اقتصاد هشدار داد که اگر کی یف به ناتو نپیوندد، کشورهای اروپایی باید هزینه های تأمین ارتش اوکراین را که قرار است تعداد آن به 1 میلیون نفر افزایش یابد، بر عهده بگیرند.
ولودیمیر زلنسکی مدعی شد: «ارتش میلیونی ما نیاز به غذا و سلاح دارد. چه کسی آن را تأمین خواهد کرد؟ اگر اروپا می گوید که اوکراین نه تنها از خود بلکه از ارزش های اروپا نیز دفاع می کند، منطقی است که همه از این ارتش حمایت کنند: با ارسال سلاح، نیروهای نظامی و غیره.»
وی با اشاره به اینکه پیوستن اوکراین به ناتو برای اتحادیه اروپا ارزان تر از تأمین مالی ارتش اوکراین خواهد بود، در عین حال بار دیگر از ایده استقرار نیروهای غربی در اوکراین حمایت کرد و معتقد است که حداقل 200 هزار نیروی نظامی برای این اقدام لازم است.
کی یف مناطق جدید روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت
ولودیمیر زلنسکی همچنین یادآور شد که اوکراین مناطق جدید روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت. رئیس جمهور اوکراین تأکید کرد: «هرکس هر چیزی که بخواهد بگوید. حتی اگر همه متحدان جهان هم با یکدیگر همصدا شوند، ما باز هم این مناطق را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت نمی شناسیم.»
زلنسکی طی در سخنرانی خود در داووس تلاش کرد نظر رئیس جمهور جدید آمریکا، دونالد ترامپ، را جلب کند اما همزمان به کشورهای اروپایی نسبت به احتمال نزدیکی ترامپ به روسیه، پشت سر آنها هشدار داده و آنها را بترساند. او ابراز تردید کرد که نمایندگان اتحادیه اروپا در مذاکرات مربوط به اوکراین حضور داشته باشند و اشاره کرد که مطمئن نیست رئیس جمهور ترامپ تمایلی به مشارکت نمایندگان اتحادیه اروپا در گفتگو با روسیه داشته باشد.
ترامپ دستور داده که مناقشه اوکراین طی 100 روز حل وفصل شود
به گزارش روزنامه "وال استریت ژورنال"، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به کیت کلوگ، نماینده ویژه خود در امور اوکراین، مأموریت داده است تا مناقشه نظامی در اوکراین را ظرف مدت 100 روز به پایان برساند.
ترامپ همچنین احتمال توقف کامل ارسال تسلیحات آمریکایی به کی یف را رد نکرده و آمادگی خود برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه «در هر زمانی که برای وی مناسب باشد» را اعلام کرده است.
البته طبق ارزیابی این نشریه آمریکایی، «دستیابی به توافق با ولادیمیر پوتین، بسیار دشوارتر از آن چیزی است که ترامپ در دوران کمپین انتخاباتی خود تصور می کرد، زمانی که وعده داده بود حتی پیش از آغاز دوره ریاست جمهوری خود و ظرف 24 ساعت به این مناقشه پایان خواهد داد.»
کرملین سیگنالی از تیم ترامپ برای مذاکره دریافت نکرده است کرملین دیدار پوتین و ترامپ را منطقی و ضروری می داند دستور ترامپ برای ترتیب دادن تماس تلفنی با پوتینانتهای پیام/
{{name}}
{{content}}