ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
مراسم یادبود فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر، با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان، عصر سه شنبه دوم بهمن در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، در مراسم یادبود فریدون شهبازیان که به همت کانون آهنگسازان سینمای ایران و خانه موسیقی و با همکاری و حمایت صندوق اعتباری هنر انجام گرفت، چهره هایی چون رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، احمد مسجدجامعی، ساعد باقری، مجید انتظامی، سیدمحمد میرزمانی، همایون رحیمیان، صدیق تعریف، پیروز ارجمند، علی مغازه ای، علی جعفری پویان، مینا افتاده، بیژن بیژنی، فاضل جمشیدی، محمدحسین فرحبخش، محمد آفریده، عباس یاری، احمد امینی، محسن امیریوسفی، وحید موسائیان، رازمیک اوهانیان و ... حضور داشتند. اجرای مراسم نیز بر عهده سیدعباس سجادی بود.
در ابتدا، تیتراژ سریال «آوای فاخته» با خوانندگی محمد اصفهانی و نوازندگی پیانو فواد حجازی اجرا شد.
پس از آن، هوشنگ کامکار گفت: در یک هفته گذشته آن قدر درباره استاد شهبازیان سخن گفتند و همه شما می دانید که چه آثاری ساخته است، یک هفته است که گیج شدم که مگر می شود مرگ اینگونه باشد؟ چند مدت پیش در خانه موسیقی بودیم، فریدون کنار من نشسته بود، گنجه ای گفت که فریدون بنشین اینجا یک عکس از ما بگیرند، من، تو و هوشنگ شاید تا 10 روز دیگر نمانیم، از ما عکس گرفتند. بعد از 6 روز با تلفن فریدون تماس گرفتم، همسرش تلفن را پاسخ داد و گفت که استاد بیمارستان است و گفتم حالشون چطور است؟ گفت که بد نیست، خوب است، فردای آن روز تماس گرفتم باز هم همسرش پاسخ داد و گفت از دنیا رفته است، اصلا باورم نمی شود، نمی توانستم تصور کنم، یک هفته قبل کنار هم بودیم و اکنون چنین خبری را بشنوم، این خاطره با من باقی است.
وی عنوان کرد: از دوره جوانی در سنندج با نام شهبازیان آشنا بودم. وقتی به تهران آمدم، رابطه ما نزدیک تر شد و دوستی ما در دانشکده هنرهای زیبا قوام گرفت. استاد شهبازیان از آن موقع تا قبل از فوتش برای موسیقی زحمت کشید، ارزشی که ایشان دارد خدمت به موسیقی ملی ایران است، موسیقی که آمیخته ای از موسیقی های سنتی و فولکلور و موسیقی های دیگر است و ترکیب آن با عوامل موسیقایی جهانی است که کمک بسیاری به ارتقای این نوع موسیقی کرد، شاگردان بسیار خوبی را تربیت کرد. کارهایی که فریدون انجام داده است، تا ابد در تاریخ موسیقی ما جاودانه خواهد بود، روحش شاد باشد.
در ادامه، محمد اصفهانی نیز ضمن تسلیت به خانواده شهبازیان و هنرمندان موسیقی گفت: امیدوارم قدر اساتید موسیقی را که در قید حیات هستند، بدانیم و از آنها قدردانی کنیم. شعر «زندگی زیباست، ای زیباپسند» را آقای شهبازیان خیلی دوست داشت و برای یک سریال که مربوط به تمدن های آسیای میانه بود یک موسیقی روی آن گذاشته بود، بعد به من پیام داد که برای مستند می خوانی؟ او می دانست که وقتی پای کار موسیقی یک مجموعه باشند، بی قید و شرط در خدمت او هستم، برای آقای انتظامی هم همین طور بود، این اساتید ستون هایی هستند که وقتی کار موسیقی انجام می دهند، دیگر خواننده می تواند با افتخار بخواند. به استاد شهبازیان گفتم که اگر شما موسیقی را کار می کنید، افتخار می کنم که در خدمت شما باشم و او هم روی همین شعر موسیقی گذاشت.
وی بیان کرد: استاد شهبازیان همیشه بر زنده اندیشی تاکید داشت، مرگ اندیش نبود، زنده اندیش بود و همیشه امیدوار بود و من نیز از این روحیه ای که داشت، انرژی می گرفتم.
اصفهانی سپس، یادداشتی را که برای شهبازیان نوشته بود، خواند.
در ادامه مراسم، پیام تصویری کامبیز روشن روان رئیس کانون آهنگسازان سینمای ایران پخش شد.
احمد مسجدجامعی نیز در این مراسم با بیان اهمیت قدردانی از هنرمندان موسیقی اظهار کرد: اینها انجام وظیفه مدیر اجرایی در قبال یک شخصیت برجسته موسیقایی کشور است که اگر جفا شد، جلوی آن را بگیرد و نباید مانعی برای فعالیت های آنها ایجاد کند.
وی درباره ویژگی های آلبومی با مضمون «رباعیات خیام» با آهنگسازی شهبازیان گفت: پس از درگذشت استاد شهبازیان این اثر را بار دیگر شنیدم و مرور کردم که یکی از آثار ماندگار این آهنگساز است که به صورت مشترک با صدای شجریان و شاملو ساخته شد. آن چه در این مجموعه گوش نواز است توان آهنگسازی است و آقای شهبازیان با ساز، دانش و ساختار موسیقایی غربی، یک اثر هنری موسیقایی کاملا با روح ایرانی ارائه کرده است، پرگویی و کم گویی ندارد و ملال آور نیست، ما با فضاهای موسیقایی گوناگونی در این اثر رو به رو هستیم.
مسجدجامعی تاکید کرد: در فضای موسیقایی استاد شهبازیان گزیده گویی است. گم گویی او مخل معنا نیست. متناسب با محتوا آهنگسازی می کند و در خدمت فهم معنا پیوند شعر و موسیقی است و در ذهن شنونده ترسیم می کند.
در این مراسم، ماهور موسائیان همسر شهبازیان، علی جعفری پویان نوازنده و مدرس ویولن مؤسس و دبیر هنری سال نوای موسیقی ایران و ساعد باقری شاعر و ترانه سرا نیز سخن گفتند.
{{name}}
{{content}}