تسهیلات 6 میلیاردی برای استقرار شرکت ها در پارک های فناوری

معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی از ارائه تسهیلات 6 میلیارد تومانی برای استقرار شرکت ها در پارک های علم و فناوری خبر داد.

خبرگزاری تسنیم، روح الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برنامه های حمایتی از شرکت های نوپا اظهار داشت: تشکیل پرونده برای دریافت تسهیلات مستلزم رعایت اصولی از جمله نداشتن چک برگشتی و اقساط معوق است. این تسهیلات ظرفیت مناسبی را برای رشد شرکت های نوپا فراهم کرده است.

وی با ارائه گزارشی از عملکرد این برنامه گفت: معمولاً این برنامه تا خردادماه ادامه دارد و تاکنون حدود 400 شرکت نوپا موفق به دریافت وام 3 میلیارد تومانی شده اند. این شرکت ها عمدتاً فروش هایی در محدوده 100 میلیون تا 700 میلیون تومان داشته اند و این تسهیلات قرض الحسنه 4 ساله می تواند زمینه شکوفایی آن ها را فراهم کند.

ذوالفقاری با بیان اینکه هنوز سهمیه 3200 میلیارد تومانی این طرح تکمیل نشده است، از شرکت ها و نهادهای مرتبط درخواست کرد تا برای بهره برداری بهتر از این فرصت همکاری کنند.

معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه افزود: از طریق صندوق های پژوهش و فناوری، امکانات ویژه ای برای شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری در نظر گرفته شده است. یکی از این اقدامات ارائه تسهیلات با شش ماه تنفس و 18 ماه بازپرداخت است که 80 درصد آن با نرخ 20 درصد و 20 درصد مابقی به صورت قرض الحسنه ارائه می شود.

وی تصریح کرد: این تسهیلات به صندوق های پژوهش و فناوری واگذار شده و شرکت ها برای بهره مندی از آن باید برنامه های مشترک خود را با پارک های علم و فناوری به تأیید برسانند. تاکنون 30 صندوق پژوهش و فناوری در این طرح مشارکت کرده اند که هر یک به طور متوسط دو قرارداد منعقد کرده اند. مجموع قراردادهای منعقد شده تا کنون 480 میلیارد تومان است که برخی استان ها مانند زنجان، اردبیل و بوشهر موفق به دریافت این تسهیلات شده اند.

ذوالفقاری در خصوص برنامه های استقرار شرکت ها در پارک های فناوری گفت: تسهیلات ویژه ای تا سقف 6 میلیارد تومان برای تأمین فضای کاری شامل احداث، بازسازی و خرید دفاتر و کارگاه ها در پارک های فناوری، شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی اختصاص یافته است.

به گفته وی، برای این طرح هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده که می تواند به توسعه پارک های فناوری کمک شایانی کند. شرایط این تسهیلات شامل پرداخت 70 درصد ارزش کارشناسی تا سقف 30 میلیارد تومان، بازپرداخت 48 ماهه و دوره تنفس حداکثر 12 ماهه است.

معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: این تسهیلات تنها به شرکت هایی تعلق می گیرد که در مراحل نهایی استقرار قرار دارند و طرح آن ها به مرحله عملیاتی رسیده است. تجربه نشان داده است که اجرای چنین طرح هایی می تواند رونق قابل توجهی را برای پارک های فناوری ایجاد کند.

وی با اشاره به افزایش دو برابری تسهیلات و ضمانت نامه های ارائه شده به شرکت های دانش بنیان نسبت به سال گذشته خاطرنشان کرد: سه ماهه پایانی سال معمولاً زمان اوج فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی است و شرکت ها باید از این فرصت استفاده کنند. صندوق نوآوری آماده همکاری با پارک های علم و فناوری برای توسعه هرچه بیشتر شرکت های دانش بنیان است.

ذوالفقاری ضمن قدردانی از همکاری شرکت های فناور و صندوق های پژوهش و فناوری، خواستار مشارکت بیشتر در بهره گیری از این تسهیلات شد و تأکید کرد که حمایت های مالی از سوی صندوق های پژوهش و فناوری و پارک ها می تواند زمینه ساز تحولات چشمگیری در زیست بوم فناوری کشور باشد.

انتهای پیام/

نظرات

captcha