رسانه های عبری: حماس همچنان قدرت خود را حفظ کرده است

رسانه های عبری زبان اعتراف کردند به رغم 15 ماه جنگ شدید و حملات وحشیانه ارتش اسرائیل علیه نوار غزه، جنبش حماس دست کم 50 درصد از توان رزمی و قدرت نظامی خود را حفظ کرده است.

خبرگزاری تسنیم، در همین رابطه پایگاه خبری عبری زبان داوار پای صحبت اشرف العجرمی وزیر اسبق اسرا در تشکیلات خودگردان رفته و او را در حال حاضر فعال صلح معرفی کرده و به نقل از وی نوشت، در سایه نبود دورنمای سیاسی تنها چیزی که می توان آن را از 20 هزار یتیم در غزه انتظار داشت (مبارزه) است.

العجرمی که پیش از این از عضای بلند پایه سازمان آزادیبخش فلسطین بود در این رابطه می افزاید: به محض آنکه آتش بس اجرایی شود به چشم خود خواهید دید که هزاران نفر از نیروهای حماس در خیابان های غزه نمایان می شوند، ارزیابی های من این است که حماس حداقل 50 درصد از نیروی رزم خود را همچنان در اختیار دارد، آنها گرچه شاید موشک های زیادی در اختیار نداشته باشند، اما آنقدر سلاح توانمندی دارند که می توانند نوار غزه را همچنان در کنترل خود بگیرند، آنها حتی در زمان جنگ هم نوار غزه را در کنترل خود داشتند.

در همین راستا شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در تحلیلی اعلام کرد، بعد از یک سال و سه ماه از جنگ، حماس همچنان روی پای خود ایستاده است.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، بعد از 15 ماه جنگ شدید، حماس همچنان روی پای خود ایستاده است و قادر است در خیابان های غزه قدرت نمایی نماید، به رغم گستردگی و شدت حملات ارتش اسرائیل و ضرباتی که به این جنبش وارد شده اما این سازمان همچنان قدرت و توانمندی خود را حفظ کرده است.

نوام امیر تحلیل گر نظامی این رسانه عبری زبان در این رابطه گفت، سخنگوی ارتش اسرائیل تصاویری ماهواره ای از ویرانی های وارد شده به نوار غزه را در اختیار رسانه ها قرار داده بود، اما آنچه که صبح امروز در خیابان های غزه شاهد آن بودیم، حقایق متفاوتی را حکایت می کرد.

او در بخشی از گزارش تحلیلی خود آورده است، جنگ در نوار غزه که یکی از شدیدترین جنگ های تاریخ اسرائیل محسوب می شود، منجر به ویرانی گسترده ای در این منطقه شد، طی سال گذشته سخنگوی ارتش اسرائیل هموار تلاش می کرد تا تصاویری ماهواره ای از حجم خرابی ها و ویرانی های وارد شده به نوار غزه را در اختیار خبرنگاران و رسانه ها قرار بدهد، ساختمان های ویران شده، خیابان های تخریب شده بخشی از این تصاویر بودند، اما ما امروز چهره متفاوتی از غزه را شاهد بود، دو سوی خیابان مردم دیواری انسانی را ایجاد کرده و در میان آنها کاروان افراد مسلح حماس که سوار بر وانت ها بوده سلاح به دست مشغول رژه بودند ، تصاویری که ما را به یاد روز 6 اکتبر (یک روز قبل از عملیات طوفان الاقصی) انداخت.

این تصاویر فقط یک معنا می توانند داشته باشند، شکست و به تعبیری شکست نظامی.

هاآرتص: امکان اجرایی شدن مرحله دوم توافق ضعیف است

تحویل سه اسیر صهیونیست به صلیب سرخ/ شعار زنده باد حماس

رسانه عبری: اسرائیل قادر به جایگزینی حماس نیست

درست است که اکثر نوار غزه ویران شده است و ساکنان این منطقه حداقل طی یک دهه آینده مشکلات زیادی را برای بازگشت به شرایط قبلی پیدا خواهند کرد، گرچه این امور هم به وقوع پیوسته اند اما آنچه که ما صبح امروز به چشم دیدیم، آن وانت های سفید رنگ که ظاهرا برای این رژه تدارک دیده شده بودند باعث شد تا از خود بپرسیم چطور بعد از یک سال و سه ماه از جنگ حماس همچنان قادر است بدین شکل قدرت نمایی کند.

رژه و نمایشی که ما صبح دیدیم مستحق آن بود که از سوی اسرائیل مورد حمله هوایی قرار بگیرد، تصاویر ویدیویی منتشر شده محل حضور آنها را نشان می داد، ارتش اسرائیل هم تمامی ابزارهای لازم برای انجام حملات را هم د راختیار داشت، چرا این کار را انجام نداد؟ و چرا اجازه داده شد تا حماس این قدرت نمایی را به انجام برساند.

شکست نظامی شاید بهترین تعبیری باشد که در این رابطه می توان به کار برد، این نمایش را نباید ما می دیدیم، نه امروز و نه در اکتبر 2023، ارتش اسرائیل قول داده بود که تا پایان اکتبر گذشته، حماس را تضعیف شده ببیند اما ما امروز در پایان ژانویه هستیم و به جای تضعیف حماس، این گروه در خیابان های غزه قدرت نمایی می کند.

متاسفانه این نمایش ها و رژه های وانتی و با سلاح در خیابان های غزه ما را به یاد این واقعیت می اندازد که ما در تکمیل ماموریت خود شکست خوردیم.

انتهای پیام/

نظرات

captcha