حضور 4 روزه عموهای فیتیله در کرمانشاه

کرمانشاه- گروه نمایشی عمو فیتیله ها با عنوان «دوره گردها» به مدت چهار روز مهمان کرمانشاه بوده و به گفته این گروه نمایشی قصه گویی مسیر تربیت فرزندان را هموار می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر شنبه طی نشستی با جزوه نمایشی دوره گردها که همزمان با فرارسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر به اجرا درآمده گروه صاحب نام فتیله ها با این عنوان مهمان کرمانشاه شدند و این برنامه از امروز به مدت چهار روز از 29 دی تا 2 بهمن 1403 در حال برگزاری است.

محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه ظهر امروز شنبه در این نشست خبری در این رویداد فرهنگی اظهار کرد: استان کرمانشاه با توجه به وسعت، اقوام و مذاهب مختلف از ظرفیت های بسیار خوبی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان برخوردار است.

وی افزود: در همین راستا اجرای برنامه های نمایشی طی امسال در دستور کار کانون پرورش فکری قرار گرفت که تاکنون چهار اجرا و نمایش در حوزه کودک و نوجوان به روی صحنه رفته است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تصریح کرد: یکی از راه های انتقال موضوعات تربیتی، اجتماعی و مهارت های زندگی به فرزندان از طریق قصه گویی و تئاتر است که می تواند اثرگذاری بیشتری را به همراه داشته باشد زیرا کودکان و نوجوانان با شخصیت های مورد علاقه خود ارتباط بسیار خوبی برقرار می کنند.

خیاط زنجانی با اشاره به حضور گروه نمایشی «دوره گردها» در شهر کرمانشاه بیان کرد: کودکان و نوجوانان می توانند از نمایش در حال اکران دیدن کنند و امکان حضور برای کودکان محلات حاشیه نشین نیز فراهم شده است.

وی با اشاره به اینکه اجرای برنامه های فرهنگی نوعی سرمایه گذاری بر روی نسل آینده کشور است، ادامه داد: نباید در موضوعات فرهنگی نگاه اقتصادی حاکم شود زیرا در این صورت متوجه آسیب های جدی خواهیم شد.

خیاط زنجانی در پایان گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه با 36 مرکز ثابت، 2 مرکز سیار و یک واحد پستی در حال ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان در نقاط مختلف استان است.

در ادامه این نشست خبری علی فروتن با ابراز خوشحالی از حضور مجدد در استان کرمانشاه اظهار کرد: از هشت سالگی عضو کانون پرورش فکری هستم و به این عضویت افتخار می کنم و اساساً کار با کودک بسیار شیرین و لذت بخش است اما سختی های مخصوص به خود را دارد که باید سلایق مختلف را در نظر گرفت.

عمو فیتیله بیان کرد: کودک و نوجوان نیازمند ادبیات خاص خود است و با قصه گویی و نمایش می توان در تربیت آنها اثرگذار بود زیرا با توجه به گسترش فضای مجازی فضای تربیتی متحول شده است.

فروتن با اشاره به سابقه فعالیت در عرصه کودک و نوجوان، افزود: گروه «دوره گردها» و عمو فیتیله ها نشان داده اند از هر روشی برای خنداندن و شادی کودکان استفاده نمی کنند و همین موضوع سبب اعتماد خانواده ها به آنها شده است.

وی با اشاره به داستان های نمایشی خاطرنشان کرد: داستان های نمایشی توسط گروه «دوره گردها» اساساً در یک کارگروه تولید می شود و ممکن است این داستان و روایت داخلی و یا خارجی باشد اما بر اساس مطالعه صورت گرفته بیشترین درخواست والدین از مشاوران در حوزه خجالتی بودن، پرخاشگری و حسادت است که سعی کرده ایم نمایش ها در این موضوعات تعریف کنیم.

فروتن یادآوری کرد: متأسفانه فرهنگ قصه گویی و مطالعه در بین خانواده ها کم رنگ شده که نیازمند توجه است و همین قصه ها و لالایی ها حاوی مضامین ارزشمند تربیتی است که از فرهنگ ما نشأت گرفته است.

وی اضافه کرد: برنامه فیتیله به مدت 14 سال بدون داستان تکراری به نمایش درآمد که حاصل ارتباط با مردم و داستان پردازی منحصر به فرد بود و نباید برای کمیت، کیفیت کار را به ویژه برای کودکان و نوجوانان پایین آورد و باید به نیازهای روانی و تربیتی کودکان پاسخ داد.

حوزه کودک نیازمند فهم دقیق تری برای اثر گذاری دارد

حمید گلی در ادامه این نشست اظهار کرد: یک نمایش و اثر بر اساس داستان و قصه شکل می گیرد که برای انتقال پیام آن باید از تمام ظرفیت ها استفاده کرد تا بیننده پیام اصلی را دریافت کند و کار کودک و نوجوان اساساً با بزرگسال تفاوت دارد.

وی تصریح کرد: در حوزه تولیدات نمایشی به ویژه در حوزه کودک با کمبود داستان مواجه ایم و تولیدات این حوزه نیازمند دقت نظر ویژه است تا داستان پردازی خوبی داشته باشیم.

گلی با اشاره به اهمیت تربیت کودکان، گفت: تربیت کودکان فراتر از مسائل مادی است زیرا شخصیت و روان کودک را شکل می دهد.

نظرات

captcha