برگزاری جشنواره ملی اسباب بازی، رشد 2 درصدی آمار اهدای خون، امضای تفاهم نامه حج 1404، زندانی شدن تعدادی از عمره گذاران ایرانی، فراخوان انتخاب «جوان سال»، برگزاری همایش «شهر آرمانی» با محور سلامت، برگزاری اعیاد ویژه ماه رجب از جمله میلاد حضرت علی(ع) و ... از جمله اخبار مهمی است که طی هفته گذشته در گروه اجتماعی منتشر شده است.
به گزارش ایکنا؛ برگزاری جشنواره ملی اسباب بازی، رشد 2 درصدی آمار اهدای خون، امضای تفاهم نامه حج 1404، زندانی شدن تعدادی از عمره گذاران ایرانی، انتخاب «جوان سال»، برگزاری همایش «شهر آرمانی» با محور سلامت، برگزاری اعیاد ویژه ماه رجب از جمله میلاد حضرت علی(ع)، صد روز
آلودگی هوا در تهران از جمله اخبار مهمی است که طی هفته گذشته در گروه اجتماعی منتشر شده است. خبرگزاری ایکنا علاوه بر پوشش اخبار و رویدادهای مهم به بررسی موضوعات روز پرداخته و یا مناسبت های دینی را با مسائل روز پیوند زده و آنها را مورد بررسی قرار داده است، از جمله این موارد، روز میلاد حضرت علی(ع) است که نقش تربیتی پدر بر فرزندان به بحث و بررسی گذاشته شد. اعتکاف نیز موضوع دیگری است که از دیدگاه اجتماعی و تربیتی مورد توجه قرار گرفت. سلسله یادداشت هایی با عنوان «ظرفیت های شادی بخش در اسلام و تشیع» به قلم حجت الاسلام علیرضا قبادی منتشر می شود که در هفته گذشته مصادیق شادی از دیدگاه امام علی(ع) و امام جوادالائمه(ع) بررسی شد. در ادامه گزیده ای از رویدادها، یادداشت ها و مصاحبه ها را مرور می کنیم.
هوای ناسالم برای گروه های حساس تهران 100 روزه شد
اواخر هفته گذشته، در حالی صدمین روز از هوای ناسالم را در پایتخت استنشاق کردیم، که مدارس حضوری و ادارات باز بودند. البته تعطیلی مدارس یا ادارات که چاره کار نیست و نیاز به تدبیر اساسی است که فعلاً دیده یا شنیده نشده است. البته علت ماجرا کشف شده است، اما هنوز راه حلی برای آن یافت نشده است. باید منتظر باشیم و در این هوای آلوده تنفس کنیم، تا ببینیم دولت وفاق، در این زمینه کاری کارستان خواهد کرد یا آلودگی مهمان همیشگی ریه های مردم خواهد بود.
آلودگی هوا و کوچک انگاری گناه اجتماعی مردم و مسئولان
آیت الله احمد مبلغی، استاد درس خارج فقه محیط زیست در اسلام در گفت و گو با ایکنا، به تشریح نحوه مطرح شدن مسئله آلوده کردن هوا در منابع اسلامی پرداخت و گفت: در ادبیات اسلامی واژگانی وجود دارد که ناظر بر مقوله آلودگی است که یکی از آن ادبیات تقابل بین دو واژه طیّب و خبیث است. اگرچه شارع این دو واژه را در مورد خوردن (اکل) به کار برده است ولی مفهوم طیب و خبیث جزو واژگانی نیستند که شرع آنها را برای اولین بار مطرح کرده باشد بلکه مفاهیمی هستند که نزد بشر وجود داشته و بشر مفهوم طیب و خبیث را فقط در ارتباط با خوردنی ها به کار نمی گرفته و در حوزه های مختلف پاک بودن و آلوده بودن کاربرد دارد، اما به دلیل اهمیت غذا شرع بحث طیب و خبیث را آنجا پیاده کرده است. وی معتقد است؛ عمدتاً دین را در یک مدار فردی می بینیم و اساساً گناه اجتماعی اصلاً به چشم نمی آید؛ در حالی که گناهی که در فضای اجتماعی به حیات جامعه ضربه می زند قابل مقایسه با گناهی که فرد انجام می دهد و به خود و یا صرفاً یک فرد دیگر صدمه می زند، نیست. متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
راز ماندگاری شادی از زبان امام جواد(ع)
حجت الاسلام علیرضا قبادی، جامعه شناس و کارشناس دین، در ادامه سلسله یادداشت های «ظرفیت های شادی بخش در اسلام و تشیع» به مناسبت فرارسیدن میلاد امام جواد(ع) یادداشتی در اختیار ایکنا قرار داده است که به مصداقی از رفتار شادی آفرین و شرطی که امام جواد(ع) برای حراست و پایداری آن گوشزد کردند، اشاره کرده است. وی معتقد است؛ شادی ضرورت زندگی اجتماعی است و کارکرد های فراوانی برای فرد و جامعه دارد؛ اما مصادیق و رفتار های شادی آفرین و معیار های وصول به شادی در فرهنگ های مختلف متفاوت است. حجت الاسلام قبادی در یادداشت دیگری با عنوان «
بخشش از مصادیق مهم شادزیستی امام علی (ع)» نوشته است؛ بسیاری از کسانی که در حوزه شاد زیستی فعالیت علمی - پژوهشی انجام دادند، بخشش را از مصادیق مهم شادزیستی ذکر کردند، اما نحوه بخشش امام علی (ع) با دیگران بسیار متمایز است؛ او حتی از فرزندانش خواست تا از قاتل او درگذرند.
تأثیر حضور عاطفی پدر بر رشد ابعاد مختلف شخصیت فرزند
پدر در هر خانواده ای نقش ویژه ای ایفا می کند، از یک سو تکیه گاه محکم، الگو و راهنما در شکل گیری شخصیت فرزندان است و از سوی دیگر در ایجاد محیط خانوادگی امن و آرام بسیار مؤثر است. این وجوه از نقش پدر در رشد و توسعه فرزندان نقش اساسی دارد و می تواند آنها را به انسان هایی محکم و قوی تبدیل کند، در غیر این صورت نیز ممکن است سلامت روانی و جسمی آنها در معرض خطر و آسیب باشد و به تبع جامعه از این آسیب ها در امان نخواهد بود.
خبرگزاری ایکنا، این روز را غنیمت شمرده و اهمیت نقش پدران در خانواده و جامعه را مورد توجه قرار داده است. خبرگزاری ایکنا در این زمینه با زهیر احمدی، روانشناس و عضو انجمن روانشناسی اسلامی گفت و گو کرده است. وی معتقد است؛ حمایت عاطفی و امنیت از نقش های کلیدی پدر است؛ چراکه پدر منبع امنیت است و خانواده به او تکیه می کند و ستون خانواده محسوب می شود. وقتی او نباشد، فرزندان احساس امنیت اندکی دارند و علاوه بر اینکه می تواند در مسائل مالی، حامی باشد در مسائل عاطفی نیز نقش آفرینی می کند تا هرم خانواده را حفظ کند. این پدر است که با حضور و ایجاد احساس امنیت، به فرزندان خود اعتماد به نفس و خودباوری می دهد. وی افزود: حضور عاطفی به معنای در دسترس بودن، توجه کردن، ابراز محبت و همدلی به صورت فعالانه است. یعنی اینکه وقتی فرزند نیاز دارد، پدر در کنارش باشد، مثلاً وقتی فرزند شاگرد اول شده، یا مقامی کسب کرده یا قهرمان شده است، پدر باید مرخصی بگیرد و در دسترس باشد و به فرزندش توجه و محبت کرده و با او همدلی کند. یا وقتی فرزند ناراحت است یا آسیبی به او وارد شده، باید با او همدلی کند که متأسفانه این احساس همدلی در خانواده ها ضعیف است. متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
«امان» منشأ «امانِ عالم» از خالق مهربان
مناجات حضرت علی(ع) در مسجد کوفه از جمله متون پرمعنا و الهام بخشی است که ذهن و دل هر خواننده ای را به تفکر وادار می کند. ایکنا در ایام میلاد مبارک مولا، به سراغ فرشته بلوچی، نویسنده کتاب «شرحی بر مناجات امیرالمومنین(ع) در مسجد کوفه» رفته است. این اثر با دیدگاهی عمیق به تحلیل و تفسیر این مناجات پرداخته و افق های جدیدی از فهم این کلمات نورانی را پیش روی مخاطب گشوده است. این کتاب در دو بخش با نام های «مناجات چیست» و «فراز های مناجات» تنظیم شده است. نگارنده در بخش اول به تبیین مناجات و دعا و هدف از آن پرداخته و در بخش دوم 32 عبارت از مناجات حضرت امیر(ع) را در دو قسمت بررسی کرده و معنای لغوی و تفسیری و تأویل هر عبارت را توضیح داده است. وی در پاسخ به این سؤال که چرا در این مناجات حضرت علی(ع) از لفظ «امان» استفاده کرده اند، گفت: در تمام فراز های ابتدایی حضرت این فرمایش را عیناً تکرار می کنند که «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ الْأَمَانَ». بار معنایی واژه های «امان» و «مولا» که در فراز های بعدی تکرار شده و اینکه چرا حضرت آنها را مرتب تکرار کرده با استناد به آیات و روایات در کتاب تشریح شده است. در مورد کلمه امان با توجه به روایات و فرمایشاتی که از حضرات معصوم وجود دارد، به خصوص این روایت که خداوند می فرماید: «وَلَایَةُ عَلِیِّ بْنِ أَبی طَالِبٍ حِصْنِی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِی أَمِنَ مِنْ عَذَابی؛ ولایت علی بن ابی طالب(ع) حصار و قلعه محکم من است و هر کسی که در آن داخل شود از عذاب من ایمن خواهد بود» هر چه از این واژه هست همه به ولایت آقا امیرالمؤمنین باز می گردد. متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
تحریف زایی به بهانه تحریف زدایی
سمیرا مهدی نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت سالروز میلاد حضرت امیر(ع) در یادداشتی نوشت: مسئله ای که امروز و به مناسبت میلاد حضرت علی(ع) بدان می پردازیم، این است که برخی به بهانه اینکه می خواهند به مبارزه با تحریف ها بپردازند، در لوای این پرچم و به شکلی ظریف به شبهه افکنی پرداخته و مسائل مسلم در تاریخ اسلام را زیرسؤال می برند. این افراد همواره به بهانه تحریف زدایی، تحریف زایی می کنند.
یکی از تحاریفی که این افراد در آستانه سالروز میلاد امام علی(ع) بدان می پردازند، مسئله ولادت آن بزرگوار در خانه کعبه و شکاف دیوار کعبه به این مناسبت است. آنها این مسئله را زیرسؤال برده و آن را یک دروغ تاریخی می نامند. اولین سؤالی که در این مورد و در پاسخ به شبهات موجود مطرح می شود، این است که چند نقل تاریخی از شیعه و سنی کفایت می کند تا این مسئله برای همگان مسلم شده و به نوعی به تواتر رسیده و مسلمانان بدان معتقد شوند که این اتفاق به طور حتمی در تاریخ رخ داده است. متن کامل یادداشت را
اینجا بخوانید.
اقدامات مهم والدین در پیشگیری از بحران هویت نوجوانان
نوجوانی دوره ای از گذار زیست انسانی از کودکی به جوانی است، یعنی فرد هنوز هم کودک است و هم نیست و هم جوان است و هم نیست. این جمع نقیضین که در کلام هم گران می آید در زندگی بسی گران تر است و به همین علت این دوره پرچالش است. ایکنا برای پرداختن به موضوع «شناخت چالش های روانشناختی نوجوانان» گفت وگویی با سالومه آقایی، روانشناس بالینی انجام داده است. وی معتقد است؛ عدم دلبستگی به والدین، عزت نفس پایین، افسردگی، تأثیر منفی بزرگسالان، عدم پذیرش در گروه همسالان و ... می تواند در نوجوانان بحران هویتی ایجاد کند. از این رو باید به آنها کمک کرد تا پاسخ سوال های خود را بیابند و به سلامت از این مرحله عبور کنند. در واقع والدین می توانند محیط حمایتی را برای نوجوانان فراهم کنند. گوش دادن فعالانه بدون قضاوت داشته باشند که بسیار مهم است. اغلب والدین اجازه صحبت به نوجوان نمی دهند و نصیحت می کنند؛ بنابراین گوش دادن فعالانه بدون هیچ گونه قضاوت، نصحیت و پند و اندرز حائز اهمیت است. به احساسات او اعتبار ببخشید، چون می خواهیم به او کمک کنیم که خود و استعدادهایش را کشف کند و بفهمد چه کسی است؛ بنابراین والدین می توانند فضای امنی را برای گفت و گو فراهم کنند که نوجوانان احساس راحتی کرده و افکار و احساسات خود را بدون اینکه قضاوت شوند، به اشتراک بگذارند.
متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
غفلت فرهنگی از نقش مناسبت های ملی و مذهبی در تقویت هویت جوانان
رجوع به دین و هویت سازی براساس آموزه های دینی و اسلامی، می تواند از بهترین پاسخ ها به بحران هویت ناشی از جهانی شدن باشد. بنابراین، هر فرد و جامعه ای که هویت خویش را بر محور و مدار دین تعریف و تفاوت و تمایز خود با دیگران را در هویت دینی جست و جو کند، خواهد توانست در عصر جهانی شدن از تبعات تشویش آور و آشفته ساز جهانی شدن در امان بماند. افراد برای در امان ماندن از تبعات بحران هویت باید به طور مداوم هویت خود را بازتولید کنند. خبرگزاری ایکنا در رابطه با مقوله جهانی شدن و تأثیر آن بر هویت دینی افراد در جوامع مختلف، به گفت و گو با امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی پرداخته است. وی معتقد است؛ رسانه های بیگانه تفکر و تعقل جوانان جامعه را با استفاده از فضای مجازی و ماهواره ها و ... تسخیر کرده اند و در نتیجه اسطوره ها و نماد های غربی تبدیل به الگوی جوانان و نوجوانان ایرانی شده اند. امروز حتی دختران ایرانی هیچ اطلاعی در مورد زنان بزرگ ایرانی مانند سیمین دخت، منیژه، تهمین دخت و ... ندارند. جامعه ایرانی به ویژه بانوان این سرزمین امروز نمی دانند که شخصیت های بزرگ ملی و دینی مانند مرحوم بانو امین در ایران رشد یافته و تأثیرگذاری داشته اند. فقدان اسطوره های ملی و مذهبی در جامعه در نهایت باعث می شود تا دختران و پسران کشور از ارزش ها، هنجار ها و میراث ملی و مذهبی تهی شوند.
تنها کاری که طی سال های گذشته در حوزه حفظ میراث ملی و مذهبی در کشور انجام شده این است که برای مثال چند مجسمه از بزرگان ملی و دینی در برخی میادین و پارک های کشور نصب شده است. جوانان کشور باید بدانند که در هر یک از استان های این مرز و بوم حداقل ده ها اسطوره و شخصیت بزرگ فرهنگی در حوزه های مختلف ملی و دینی پرورش پیدا کرده اند. بزرگانی همچون رئیسعلی دلواری، اسطوره ملی و مذهبی مقاومت ایرانی در برابر انگلیسی ها در بوشهر، میرزا کوچ خان جنگلی در گیلان و ... از شخصیت های تأثیرگذار ایران بوده اند که متأسفانه بخش بزرگی از جامعه اصلا از وجود ایشان بی اطلاع هستند. متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
اعلام فراخوان شرکت در جایزه ملی «جوان سال»
جایزه ملی «جوان سال» به منظور شناسایی، معرفی الگو ها و تجلیل از جوانان برتر (18 تا 35 سال) و با هدف زمینه سازی برای توسعه ارزش های متعالی و روحیه فداکاری و ایثار، خلاقیت، افزایش نشاط اجتماعی و امید به آینده، تقویت ایمان، روحیه خودباوری و اعتماد به نفس ملی، ایجاد زمینه های مشارکت در محور های فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی به شیوه خوداظهاری برگزار می شود. این جشنواره که همزمان با هفته جوان برگزار می شود فرصتی برای معرفی الگو های موفق جوانان ایرانی در بازه سنی 18 تا 35 سال است و در دو سطح ملی و استانی برگزار می شود و مراسم تقدیر از برگزیدگان در هفته جوان با حضور مقامات عالی کشور انجام خواهد شد. 10 بهمن ماه آخرین مهلت ثبت نام در سامانه جوان پلاس به آدرس javanplus.ir است و به هیچ وجه تمدید نخواهد شد. افراد پس از کسب امتیازات لازم و داوری در دو بخش استانی و ملی تجلیل می شوند.
سه روز پربرکت برای نوجوانان؛ از سفارتخانه مقاومت تا خلوت قهرمان ساز
اعتکاف نوجوانان یا اعتکاف دانش آموزی، به عنوان یک سنت دینی و فرهنگی، فرصتی ارزشمند برای نوجوانان فراهم می کند تا از هیاهوی روزمره فاصله بگیرند و به خودسازی و تعالی روحی بپردازند. اما فراتر از جنبه های معنوی، این مراسم می تواند نقش مهمی در رشد اجتماعی نوجوانان نیز ایفا کند. در محیط اعتکاف، نوجوانان فرصت پیدا می کنند تا با همسالان خود از گروه های مختلف اجتماعی ارتباط برقرار کرده و مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنند. همچنین زندگی جمعی در اعتکاف، به نوجوانان می آموزد که چگونه با دیگران همکاری کنند و در انجام کار های گروهی مشارکت داشته باشند. خبرگزاری ایکنا در همین راستا با حجت الاسلام محسن بختیاری، معاون طرح و برنامه سازمان مدارس صدرا و عضو شورای محتوایی سازمان تبلیغات اسلامی در بنیاد ملی نوجوان به گفت و گو نشسته است.
حجت الاسلام بختیاری معتقد است؛ قصه اعتکاف باید تبدیل به سه روز پربرکت شود. نوجوانان در این سه روز از بخشی از روزمرگی های خود نجات می یابند و در گوشه و خلوتی در جمع دوستان و یا به همراه بزرگتر های خود در مسجد حضور دارند، این سه روز، فرصت خوبی است تا به سؤالات و شبهات دینی آنها پاسخ داده شود و درباره آنها گفت و گو کنند. ویژه برنامه «حرف ما» پیشنهاد خوبی است؛ چراکه نوعی کرسی آزاداندیشی نوجوانانه است و دانش آموزان با کمک مربیان و بزرگتر ها در حلقه هایی با موضوع مورد نظر خودشان گفت و گو می کنند و در مرحله دوم نماینده هر گروه و حلقه در جمعی که در اعتکاف حضور دارند، دیدگاه های گروه خود را ارائه می دهند و چند گروه دیگر می توانند صحبت های او را نقد کنند؛ نماینده باید نقدپذیر باشد و اگر پاسخی داشت، آن را بیان کند. اگر این تعامل با رهبری بزرگتر ها انجام شود، مسئله ها و دغدغه هایشان جهت دهی مناسبی پیدا می کند. متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
تفاهم نامه حج 1404 به امضا رسید
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت در نشست با وزیر حج و عمره عربستان در خصوص موضوعات مربوط به حجاج تمتع و معتمرین ایرانی گفت و گو و تبادل نظر کرد. مسائل اجرایی عملیات حج تمتع، حمل و نقل هوایی، حمل و نقل زمینی، بهداشت مشاعر، موضوعات فرهنگی و مسائل مربوط به سفر معتمرین ایرانی از جمله محور های گفت وگوی صمیمانه طرفین بود. همچنین طرفین ضمن صحبت پیرامون حج 1404 و سفر عمره، بر روی موضوعاتی همانند پرواز های هواپیمایی، ارتقا خدمات اجرایی، افزایش سهمیه حجاج ایرانی در حج آتی، افزایش اعزام در عمره سال آینده و تکریم زائران ایرانی تبادل نظر کردند. در پایان این نشست ضمن تشکر از خدمات صورت گرفته کشور میزبان، تفاهم نامه حج تمتع 1404 به امضای طرفین رسید.
استفاده از چفیه؛ دلیل زندانی شدن عمره گزاران
حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت که به عربستان سفر کرده است، در جلسه شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و ستاد عملیات عمره که در هتل بلدالطیب مکه مکرمه برگزار شد، خواستار تجدیدنظر در مجازات زائرینی شد که قوانین را به دلیل عدم اطلاع از دستورالعمل ها و قوانین کشور میزبان رعایت نمی کنند و تاکید کرد: تکریم زائرین بیت الله الحرام مورد توجه مسئولان کشور میزبان است. وی از حسن زرنگار، سرکنسول کشورمان در جده خواست که این پیام را به اطلاع مقامات کشور میزبان برساند. حجت الاسلام نواب گفت: زائران ایران اسلامی رعایت مقررات کشور میزبان را لازم الاجرا می دانند و معتقدند باید میهمانی که وارد این کشور می شود به آن مقررات عمل کند، هر چند علت آن برایش روشن نباشد. از سوی دیگر این حق برای زائران وجود دارد که باید به گونه ای از این مقررات مطلع شوند، چون اگر زائر بدون اطلاع از قوانین مجازات شود مصداق عِقاب بلابیان است که این نزد همه عقلای جهان امری قبیح است. حجت الاسلام نواب تصریح کرد: زائری که بعد از سال ها انتظار به سرزمین وحی مشرف شده و بدون اطلاع از قوانین، چفیه ای بر دوش خود گذاشته، باید توجیه شود.
سازمان ها در تأمین نیاز های روحی و روانی شهروندان جزیره ای عمل نکنند
همایش شهر آرمانی با محوریت سلامت که، 24 دی ماه با حضور محمدامین توکلی زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران، نصیری، مدیرکل بهزیستی استان تهران و جمعی از مدیران شهری مناطق 22 گانه و مسئولان در تالار ایوان شمس برگزار شد. مریم قاضی میرسعید، مدیرگروه جهادی حسنا طی سخنانی در این همایش به نقش این گروه جهادی در کاهش نرخ سقط جنین اشاره کرد و گفت: این مجموعه تاکنون توانسته است از وقوع 700 سقط جنین و قتل عمد جلوگیری کند. سقط معضلی اجتماعی است و مشکل جمعیت و سیاهچاله جمعیتی را می توان با کاهش50 درصدی نرخ سقط جنین برطرف کرد. محمد رئیس زاده، دبیرکل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز طی سخنانی بیان کرد: دستگاه ها و سازمان ها نباید در تأمین نیاز های روحی و روانی جزیره ای عمل کنند. امروز نیازمند مدیریت یکپارچه سلامت شهر در پایتخت هستیم. در آغاز دوره جدید مدیریتی شهرداری تهران، در رایزنی با شهردار پایتخت، تشکیل شورای هماهنگی سلامت به تصویب رسید و شهرداری پای کار این اتفاق آمد، اما متأسفانه همکاری شایسته ای از سوی دانشگاه ها برای فعالیت این شورا انجام نشد.
حسام الدین علامه، دبیر کارگروه جمعیت ریاست جمهوری نیز طی سخنانی در این همایش بیان کرد: هم اکنون 9 میلیون و 800 هزار سالمند معادل 11،5 درصد جمعیت کشور سالمند هستند و انتظار می رود این نرخ در سال 1420 به 33 درصد به شرط افزایش نرخ باروری برسد. انتظار می رود متولدان سال های دهه 50 تا 70 در سال 1410 به سالمندی برسند. این مهم با توجه به کاهش نرخ فرزندآوری و جمعیت منجر به بروز پدیده هایی مانند افزایش طلاق، تجرد قطعی، افزایش تعداد زوج های جوان بدون فرزند یا دارای تنها یک فرزند شده است که این مهم منجر به پدیده سالمندان منزوی و تنها خواهد شد.
رشد 2 درصدی آمار اهدای خون
بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون از رشد دو درصدی آمار اهدای خون در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبرداد و گفت: بیشترین رشد شاخص اهدای خون طی مدت یاد شده در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیش از 25 درصد به ثبت رسیده است. همچنین سیستان و بلوچستان بیشتر از 15 درصد و استان البرز بیش از 9 درصد رشد در این شاخص را نشان می دهد. سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به شاخص اهدای مستمر خون گفت: این شاخص نیز هم اکنون در کشور بیش از56 درصد است. طی این بازه زمانی اهدای مستمر در استان سمنان با شاخص نزدیک به 69 درصد، استان یزد نزدیک به 68 درصد و گلستان نزدیک به 66 درصد به ثبت رسیده و این استان ها به ترتیب بالاترین شاخص اهدا را به خود اختصاص داده اند.
برپایی جشنواره ملی اسباب بازی با مشارکت 120 تولیدکننده داخلی
نشست خبری نهمین جشنواره ملی اسباب بازی ایران یکشبنه، 23 دی ماه با حضور حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، لیلا بابایی، دبیر جشنواره و احسان منشی، رئیس انجمن تولید کنندگان اسباب بازی در محل سالن کنفرانس مرکز آفرینش های فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. حامد علامتی در این نشست گفت: ساماندهی حوزه اسباب بازی و طراحی سامانه نوآوری در این حوزه از دیگر فعالیت های کانون و همچنین، نهمین جشنواره ملی اسباب بازی است. به عنوان حاکمیت باید تلاش کنیم تا صنعت اسباب بازی روز به روز رونق گرفته و متناسب با نیاز های مخاطبان به جامعه ارائه شود. وی افزود: مناسب بودن قیمت و ارزان بودن آن در حوزه اسباب بازی و رقابت کالا های داخلی با کالا های جهانی از دیگر اهداف کانون در این حوزه است. همچنین، تلاش می کنیم تا حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان را داشته باشیم. حدود 120 تولید کننده داخلی در نهمین جشنواره ملی اسباب بازی حضور خواهند داشت. علامتی تصریح کرد: در این نمایشگاه که از 25 دی ماه آغار شده و تا 10 بهمن ها سال جاری ادامه دارد، دو هزار محصول شامل بازی و اسباب بازی ارائه خواهد شد. انتهای پیام
{{name}}
{{content}}