اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
یک اتاق فکر ضد ایران فهرستی از کارهایی که ترامپ ممکن است در کوتاه مدت انجام دهد درست کرده است.
اتاق فکری علیه ایران
دنیس راس (مشاور پیشین وزارت امور خارجه آمریکا در امور خلیح فارس در دولت اوباما)، جیم ولسی (رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا)، مارک والاس (سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در زمان ریاست جمهوری جورج بوش)، ریچارد هالبروک (فرستاده ویژه آمریکا به افغانستان و سفیر این کشور در سازمان ملل متحد در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون) مؤسسان سازمان اتحاد علیه ایران هسته ای اند. این سازمان در 2008، با مشاوره گروه های اطلاعاتی از آلمان، رژیم صهیونیستی و انگلیس تشکیل شد. عمده فعالیت آن متمرکز بر اعمال فشار و تهدید علیه ایران، برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت منطقه ای و هسته ای است. اتحاد علیه ایران هسته ای اگرچه یک سازمان غیرانتفاعی و غیرحزبی شناخته می شود، تأسیس این سازمان توسط مقامات سیاسی سابق دولت آمریکا، اثبات می کند این سازمان ارتباط مؤثری با نهاد های تصمیم گیر در آمریکا دارد. علاوه بر ارتباط با نهاد های رسمی، اعضای این سازمان ارتباط خوبی با رژیم صهیونیستی دارند، بعضی از آن ها یهودی اند که این روابط آن ها را با رژیم صهیونیستی محکم تر می کند. از آنجا که گروه اطلاعاتی رژیم یکی از مشاوران برای تأسیس این سازمان بوده، می توان به خوبی رد نفوذ رژیم در اقدام علیه ایران را مشاهده کرد. شروع فعالیت این سازمان در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما کلید خورد و فعالیتش هم شامل مجموعه ای از اقدامات برای اعمال فشار بر ایران بود. اتحاد علیه ایران هسته ای حتی برای شناسایی شرکت هایی که از وزارت خزانه داری آمریکا مجوز انسان دوستانه غذا و دارو دارند، کمپین هایی راه انداخت تا مانع ادامه تجارت این شرکت ها با ایران شوند. با روی کار آمدن ترامپ کمک به اجرای سیاست فشار حداکثری، تلاش برای خروج آمریکا از برجام و مشارکت در ناآرامی های 1401 از طریق ایجاد کمپین و با کمک چهره های ضدایرانی ازجمله اقداماتی است که این سازمان در سال های اخیر علیه ایران انجام داده است.
تمرکز اتحاد علیه ایران هسته ای برای حمله همه جانبه علیه ایران
حالا اما در ژانویه 2025 و همزمان با تشکیل دولت جدید آمریکا، اتحاد علیه ایران هسته ای برنامه ای 100 روزه برای مقابله با ایران منتشر کرده است. مارک والاس، مدیر مؤسس گروه اتحاد علیه ایران هسته ای نیز در مصاحبه ای به این موضوع اشاره کرد که «رئیس جمهور ترامپ، اکنون این فرصت بی نظیر را دارد که ایران را عقب براند و با استفاده از ابزار های دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی تهران را پاسخگو کند و ثبات منطقه و خاورمیانه را ارتقا دهد.» می توان گفت این سند تقریباً مجموعه ای از اقدامات ضدایرانی را شامل می شود که در تمام این سال ها با استفاده از لابی های قدرتمند و به راه انداختن کمپین علیه ایران انجام داده است. این برنامه تقریباً همه ابزار های اصلی قدرت آمریکا در چهارمحور را در راستای تحقق هدف اصلی خود به کار گرفته است. انتشار رسمی این برنامه می تواند پیام روشنی هم داشته باشد، رئیس جمهور آمریکا تاکنون اظهارنظر صریحی در مورد ایران نداشته است. عمده اظهارات او بیشتر درخصوص تعرفه ها، تبدیل شدن کانادا به ایالت 51 آمریکا و گرینلند بوده است. موضوعاتی که نشان می دهد عمده تمرکز ترامپ بیشتر بر اقتصاد و بهبود اوضاع داخلی در آمریکا قرار دارد. انتشار این برنامه را می توان تلاشی برای سوق دادن آمریکا به پیگیری جدی فشار حداکثری علیه ایران دانست. در ادامه به بخش های مهمی از این برنامه ضدایرانی 100روزه می پردازیم.
رئیس جمهور آمریکا به مردم ایران بگوید هدف آمریکا تضعیف ایران است!
«ترامپ باید در یک سخنرانی سیاست اصلی خود را درقبال ایران تشریح کند که چهارچوبی سازمانی برای ایالات متحده ارائه خواهد کرد.» این اولین پیشنهادی است که در این برنامه در حوزه دیپلماتیک مطرح می شود. در ادامه هم آمده «رئیس جمهور حتی باید با مردم ایران صحبت و صراحتاً اعلام کند هدف آمریکا، تضعیف ظرفیت جمهوری اسلامی! برای تهاجم خارجی و سرکوب داخلی است که فضایی را برای تحقق آرمان های خود فراهم کرده است.» از آنجا که ترامپ تاکنون موضع روشنی درخصوص مواجهه اش با ایران نگرفته، سخنرانی او برمبنای سناریویی که اتحاد علیه ایران هسته ای چیده، هرگونه احتمالی درخصوص امکان مذاکره با ترامپ در ایران را به صفر می رساند. تلقی برخی مقامات سابق سیاسی آمریکا این است که ایران از حضور ترامپ هراس دارد؛ موضوعی که برادسکی، مدیر سیاسی اتحاد علیه ایران هسته ای نیز به آن اشاره کرد و مدعی شد: «ایران از دولت جدید آمریکا (ترامپ) می ترسد و این ترس فرصتی برای واشنگتن است تا روی آن سرمایه گذاری کند.» در تحلیلی که اعضای این سازمان درمورد مواجهه با ایران ارائه می دهند، سخنرانی احتمالی ترامپ می تواند در پازل افزایش نگرانی ایران از ترامپ و طبیعتاً تضعیف ایران معنا یابد.
تشکیل ائتلافی ضدایرانی، به بهانه ارسال سلاح به روسیه
ائتلاف با کشور هایی که آماده باشند برای تضعیف و انزوای ایران گام بردارند، برنامه دیگری است که در حوزه دیپلماتیک، علیه ایران تعریف شده است. در تشریح این برنامه آمده درک تهدید اروپا علیه تهران به دلیل تسلیح روسیه توسط ایران در جنگ اوکراین، فرصتی قوی برای جمع آوری متحدان اروپایی و دیگران است. این ائتلاف می تواند یک گروه متحد بادوام را تشکیل دهد که با توجه به تحولات ژئوپلیتیکی تهران رفتار کند و در طیف گسترده ای از مسائل مثل «موضوعات هسته ای، تکثیر پهپاد ها و موشک ها، تجاوزات منطقه ای، نقض حقوق بشر و فساد» عمل کند.
اجرای قانونی ضدایرانی، تکلیف تازه ترامپ
اردیبهشت سال گذشته بود که قانونی با نام مهسا یا همان قانون پاسخگویی درقبال حقوق بشر و امنیت مهسا امینی به تصویب کنگره رسید و بعد از آن هم بایدن اجرایی شدن آن را امضا کرد. در بخشی از این قانون ضدایرانی مقامات رده بالای حکومت و نهاد های مرتبط به اتهام آنچه آنان «نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم» می خواندند، تحت تحریم قرار می گرفتند. این طرح پیشنهادی را سناتور جمهوری خواه آمریکا، مارکو روبیو به سنای آمریکا برده بود، فردی که حالا در میان گزینه های پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه آمریکا قرار دارد. در بخشی از این برنامه هم به اجرای قانون مهسا اشاره شده و آمده: «ایالات متحده باید از متحدان و شرکای خود در ائتلاف مقابله با ایران بخواهد که اجرای این قانون را تحت نظر مقامات مربوطه خود انجام دهند.»
انصارالله را تحریم کنید
اتحاد علیه ایران هسته ای، انصارالله یمن را گروهی شبه نظامی و تحت حمایت ایران معرفی می کند. در بخشی از این برنامه ادعا شده گروه انصارالله یمن (حوثی ها) تحت حمایت ایران که با حملات خود و ربودن کشتی های اقیانوس پیما به ویژه در دریای سرخ، اختلال شدیدی در کشتیرانی جهانی ایجاد کرده را باید به عنوان گروهی تروریستی معرفی کرد.
نیرویی ویژه برای اجرای عملیات روانی علیه ایران
عملیات روانی، جزء جدایی ناپذیر از اقدامات ضدایرانی، اتحاد علیه ایران هسته ای بوده است. در حوزه عملیات اطلاعاتی و مبارزه با سانسور اطلاعات در ایران، این برنامه چند موضوع را به تشریح بیان می کند. ازجمله اینکه می بایست «یک نیروی ویژه با هدف تمرکز بر عملیات روانی به زبان فارسی تشکیل شود.» هدفی که این نیروی ویژه باید دنبال کند، تقویت چیزی است که «آرمان دموکراتیک مردم» ایران می خواند. همزمان باید کمپین های روانی علیه نظام حکمرانی و سپاه، با هدف تضعیف، تخریب و تقسیم آن ها ایجاد و اجرایی شود. در ادامه هم آمده رئیس جمهور ترامپ باید برای احیای دیپلماسی عمومی در مورد ایران، اقداماتی انجام دهد که ازجمله آن ها، ایجاد حساب رسانه های اجتماعی برای تولید خلاقانه در مورد ایران است.
ادعای به صفر رساندن غنی سازی هسته ای ایران
«ترامپ باید از سخنان سیاسی خود استفاده کند و صراحتاً و بدون ابهام بیان کند که اگر ایران به دنبال پیشرفت برنامه هسته ای خود باشد، آمریکا از استفاده از برنامه نظامی برای نابودی برنامه هسته ای ایران دریغ نخواهد کرد.» این بخشی از برنامه ای است که UANI در حوزه عملیات نظامی علیه ایران ارائه داده و در ادامه اشاره کرده رئیس جمهور آمریکا باید از ایران بخواهد غنی سازی خود را به صفر برساند. در ادامه تأکید کرده ترامپ باید صراحتاً اعلام کند اگر ایران یا نیرو های نیابتی آن به یک آمریکایی آسیب برسانند، این حمله با حمله مستقیم آمریکا به تأسیسات سپاه در داخل خاک ایران پاسخ داده خواهد شد.
تجهیز شرکای عربی و صهیونیستی برای مقابله با ایران
انتقال تسلیحات هسته ای به اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته ای بخشی از عملیات نظامی علیه ایران است که این برنامه آن را طراحی کرده است. در شرح این برنامه آمده: «باید گفت وگویی با دولت اسرائیل برای انتقال نافذ مهمات برای GBU-57 حمله به تأسیسات هسته ای سخت شده مثل فردو، همچنین اجاره بمب افکن B-2 به عنوان وسیله نقلیه برای انتقال آن صورت گیرد.» تقویت شرکای عربی برای افزایش بازدارندگی آن ها در مقابل ایران، موضوع دیگری است که در بخشی از برنامه به آن اشاره شده و آمده: «رئیس جمهور آینده باید محموله های تسلیحاتی به شرکای عرب را افزایش دهد تا توانایی بازدارندگی آن ها علیه ایران را بهبود بخشد.»
سوءاستفاده از دارایی های مسدود شده ایران
تحریم های اقتصادی و محدودیت فعالیت بانک های ایرانی نیز ازجمله مواردی است که برای تحت فشار قرار دادن ایران در حوزه اقتصادی مطرح شده است. در بخشی از این برنامه آمده دولت باید یک کمپین عمومی راه اندازی کند که برای «دریافت اطلاعات مهم» جوایزی را برای تشویق فراریان ایرانی یا کسانی که با جمهوری اسلامی کار می کنند، اختصاص دهد. استفاده از کمک کشور های اروپایی برای تعطیل کردن بانک های ایران، اقدام دیگری است که در این برنامه به آن اشاره شده و آمده: «چندین شعبه بانک ایرانی تحت تحریم ایالات متحده نیز در بریتانیا، فرانسه و ایتالیا و همچنین در سراسر خاورمیانه و شرق آسیا فعالند، آن ها باید تعطیل شوند.» استفاده از پول های بلوکه شده ایران نیز اقدام دیگری است که این برنامه به آن اشاره می کند که باید یک صندوق با نام دموکراسی سازی راه اندازی شود و پول های مسدودشده ایران در راستای کمک به آنچه آن ها، آرمان های دموکراتیک می خوانند، مورد استفاده قرار گیرد. اقدامی که پیش از این برخی چهره های ضدایرانی با نام حمایت از ایران، هم آن را انجام داده بودند.
سیستمی برای ردیابی کشتی های حامل نفت ایران
UANI از سال 2008 تا به امروز، بر مجموعه ای از اقداماتی که در سند هم به آن اشاره کرده، تمرکز داشته است که عمده و محور آن جلوگیری از دور زدن تحریم ها توسط ایران و راه اندازی کمپین برای محدود کردن فعالیت شرکت های تجاری در مورد ایران است. برای مثال این گروه در سال 2013، سیستم شبکه اطلاعات دریایی و تجزیه وتحلیل قایقرانی را راه اندازی کرد. این سیستم، وظیفه ردیابی شرکت های ایرانی را برعهده داشت و تلاش می کرد تا از دور زدن تحریم ها توسط ایران و فروش نفت جلوگیری کند. این سیستم، تمامی اطلاعات عمومی ماهواره ای از فرستنده های کشتی ازجمله داده ها، هویت، سرعت، جهت و مقصد و اطلاعات را با دیگر داده های ناوبری و الگوریتم های کامپیوتری بررسی می کرد و پس از آن، فعالیت های مشکوک را حتی در مورد کشتی هایی که فرستنده آن ها به طور موقت خاموش است را شناسایی می کرد. این اقدام باعث شد ایران و شرکایش مجبور شوند برنامه های صادراتی خود را تغییر دهند.
لابی UANI در کنگره علیه ایران
اکتبر 2009، UANI به نمایندگی از مجلس نمایندگان آمریکا، قانون حسابرسی برای انتخاب تجارت در آمریکا را در مجلس به تصویب رساند. با استناد به این قانون، شرکت های تجاری مثل نوکیا و زیمنس که با ایران روابط تجاری داشتند و بانک های خارجی مثل کردیت سوئیس از دریافت قرارداد ها و کمک های مالی فدرال محروم می شدند. این یکی از اقداماتی بود که با استفاده از لابی این گروه در کنگره انجام شد. به راه انداختن کمپین ها برای اقدام علیه ایران نیز در کنار این لابی ها برای قانون گذاری انجام می شد. یکی از این اقدامات جلوگیری از سخنرانی رئیس جمهور اسبق(احمدی نژاد) در برخی هتل ها بود که نهایتاً هتل هلمزلی، گوتام هال و خانه اسکس متعلق به دبی از ورود رئیس جمهور ایران جلوگیری کردند.
خروج از برجام هم با شیطنت UANI رخ داد
اگرچه برجام تعهدی بود که برنامه هسته ای ایران را تحت کنترل و نظارت شدید قرار می داد و مشخصاً از تبدیل شدن به آنچه آمریکا آن را ایران هسته ای می خواند، اجتناب می کرد، اما گروه اتحاد علیه ایران هسته ای مخالف برجام بود و برای خروج ترامپ از برجام تلاش زیادی انجام داد. دوسال قبل از خروج از برجام، اتحاد مقابله با تروریسم، 240 هزار دلار به جان بولتون، یکی از اعضای این گروه و مشاور امنیت ملی ترامپ، پول پرداخت کرده بود. بولتون نقش محوری در متقاعد کردن ترامپ برای خروج از برجام داشته است. اتحاد علیه ایران هسته ای حتی تلاش کرد با برخی اعضای حزب دموکرات آمریکا هم ارتباط بگیرد تا نفوذی هم میان دموکرات ها داشته باشد. حامیان مالی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای، از طریق دو فرد وابسته به میلیاردر، توماس کاپلان و خانواده شالدون ادلسون و همسرش میریام تأمین می شود. بودجه ای که کاپلان و ادلسون تأمین می کردند بیش از سه چهارم درآمد گروه اتحاد علیه ایران هسته ای از مجموع 7.1 میلیون دلار را در سال مالیاتی 2013 به خود اختصاص داده است. با این حال منابع تأمین مالی این گروه همچنان سری باقی مانده است.
منبع: روزنامه فرهیختگان
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}