اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ارمنستان و آمریکا سند مشارکت راهبردی را با هدف گسترش همکاری در زمینه های اقتصادی، امنیتی، دفاعی و دموکراسی امضا کردند. این سند به عنوان گامی مهم در روابط دو کشور و تحولی مثبت برای منطقه قفقاز جنوبی ارزیابی شده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان که برای سفری دو روزه در واشنگتن به سر می برد، در تاریخ 14 ژانویه در وزارت امور خارجه آمریکا سند مشارکت راهبردی را امضا کردند. دو طرف بر اهمیت این سند برای گسترش روابط بین دو کشور تأکید کردند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در مراسم امضای این سند گفت: «این یک گام مهم در روابط بین ایالات متحده و ارمنستان است. ما در حال ایجاد کمیسیون مشارکت راهبردی هستیم که به معنای گسترش همکاری در زمینه های اقتصادی، امنیتی و دفاعی، دموکراسی، شمول و روابط بین مردم است.»
آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان، نیز گفت: «سند مشارکت راهبردی ارمنستان و آمریکا که ما امروز آن را امضا می کنیم، چارچوبی مستحکم را فراهم و اهداف بزرگتری را برای همکاری ما ایجاد می کند.»
تلاش ارمنستان برای توازن در روابط با اتحادیه اروپا و اوراسیا چشم انداز و موانع عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپابلینکن در سخنرانی خود با اشاره به اینکه این همکاری یک تحول مثبت برای دو کشور و کل منطقه است، گفت: «ایالات متحده آمریکا و ارمنستان در حال تبدیل شدن به شرکای قدرتمندتر هستند و مشارکت راهبردی با هدف گسترش همکاری بر اساس اصول مشترک است. این سند و این مشارکت راهبردی که ما آن را امضا می کنیم، به نظر من به ایجاد قفقاز جنوبی مقاوم تر، صلح آمیزتر، امن تر و مستقل تر کمک می کند.»
وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به اینکه واشنگتن و ایروان در سال های اخیر همکاری خود را در زمینه روابط اقتصادی و انرژی هسته ای صلح آمیز گسترش داده اند، گفت: «ما اکنون آماده آغاز مذاکرات در مورد توافقنامه 123 برای همکاری هسته ای صلح آمیز هستیم.»
بلینکن گفت: «فکر می کنم این موضوع نشان دهنده تعهد متقابل ما به معیارهای عدم اشاعه سلاح های هسته ای و ارتقای امنیت هسته ای است. این توافقنامه همچنین فرصت های جدیدی را برای همکاری دو کشور ما در زمینه های انرژی، علم و فناوری هسته ای ایجاد می کند.»
به گفته وزیر امور خارجه آمریکا، واشنگتن در زمینه امنیت و دفاع با ایروان همکاری و از تلاش های ارمنستان برای تأمین استقلال و حاکمیت خود حمایت می کند.
وی گفت که ماه آینده قرار است هیئتی از گمرک و مرزبانی آمریکا برای همکاری با ارمنستان در زمینه توسعه توانایی های مرزبانی، تقویت همکاری های امنیتی و افزایش توانایی های صلح بانی ارمنستان به این کشور سفر کند. بلینکن همچنین از پیوستن ارمنستان به ائتلاف جهانی برای مبارزه با داعش خبر داد.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «شما به ائتلافی متشکل از 87 عضو دیگر برای ایجاد ثبات بیشتر در خاورمیانه و سایر نقاط جهان خواهید پیوست و ما از این مشارکت بسیار متشکر هستیم.»
بلینکن همچنین از تلاش های ارمنستان در زمینه اصلاحات دموکراتیک و قضایی و تعهد ایروان به ایجاد جامعه ای عادلانه تر قدردانی کرد.
در مقابل، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان، نیز گفت که روابط ارمنستان و آمریکا که بر اساس ارزش ها و منافع مشترک است، در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
میرزویان گفت: «روابط ارمنستان و آمریکا به مرحله ای رسیده که ارتقای آن به مشارکت راهبردی نه تنها مناسب، بلکه برای پیشرفت در شرایط ژئوپلیتیکی پیچیده ضروری است.»
وزیر امور خارجه ارمنستان با بیان اینکه ایروان از مشارکت آمریکا در ایجاد ثبات و صلح در منطقه قفقاز جنوبی قدردانی می کند، گفت که قفقاز جنوبی باثبات و مرفه به نفع همه بازیگران در منطقه و همچنین جامعه بین المللی است.
میرزویان گفت: «ارمنستان به دستور کار صلح و اجرای آن متعهد است و برای دستیابی به این هدف مشترک، به طور نزدیک با ایالات متحده همکاری خواهد کرد.»
وزیر امور خارجه ارمنستان از بلینکن و تیم او به خاطر تلاش هایشان برای ارتقای سطح روابط ارمنستان و آمریکا قدردانی کرد.
میرزویان همچنین بر آمادگی ایروان برای همکاری با دولت آینده آمریکا برای تحقق اهداف بلندپروازانه موجود در سند مشارکت راهبردی تأکید کرد.
وی گفت: «ما از حمایت قاطع ایالات متحده آمریکا از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان عمیقاً قدردانی می کنیم. حمایت ایالات متحده از تقویت نهادهای دموکراتیک و حمایت از اقتصاد ارمنستان نیز به همان اندازه مهم است.»
میرزویان آمادگی ارمنستان را برای پیوستن به ائتلاف جهانی برای مبارزه با داعش و تعهد ایروان به مبارزه با تروریسم بین المللی را مجدداً تأکید کرد.
علاوه بر این، وی از آغاز مذاکرات با واشنگتن در مورد توافقنامه همکاری هسته ای خبر داد.
وزیر امور خارجه ارمنستان گفت که این توافقنامه چارچوبی را برای همکاری در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای فراهم و تعهد ارمنستان را به توسعه صلح آمیز انرژی هسته ای بر اساس بالاترین استانداردهای ایمنی و عدم اشاعه نشان خواهد داد.
پس از مراسم امضای این سند، وزرای امور خارجه آمریکا و ارمنستان با یکدیگر دیدار و در مورد روابط دو جانبه و تحولات منطقه ای گفتگو کردند.
لازم به ذکر است که مقامات ارمنستان و آمریکا به رهبری آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان و جیمز اوبرایان، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا، سال گذشته در ایروان نشستی برگزار و پس از آن، از ارتقای گفتگوهای راهبردی به مشارکت راهبردی خبر داده بودند.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}