تاثیر انجام کارخیر بر «سلامت روان»

انجام کار خیر و فعالیت های داوطلبانه تاثیرات فردی و اجتماعی بسیاری دارد. پژوهشگران بر این باورند کارهای خیر احساس رضایت را در افراد افزایش و در کنار آن آسیب های روان را بهبود می دهد و از استرس و اضطراب می کاهد. همچنین انجام کار خیر باعث ایجاد ارتباطات اجتماعی جدید می شود و اعتبار اجتماعی افراد را افزایش می دهد که خود موجب کاهش احساس تنهایی و انزوا می شود.

به گزارش ایسنا، کارهای خیر و فعالیت های انسان دوستانه، هم در ابعاد فردی و هم در ابعاد اجتماعی، تاثیرات مستقیم بر روان افراد دارد؛ فرد در مرحله اول نسبت به خودش احساس بهتری دارد و در مرحله دوم ارتباطات اجتماعی اش افزایش می یابد و در مرحله آخر سلامت روانش بهبود می یابد.

همچنین در نتایج یک نظرسنجی روان شناسی نشان داده شده است که شرکت در فعالیت های انسان دوستانه، روند پیری را کاهش می دهد.

تاثیرات انجام کارخیر بر سلامت روان

اصغر کیهان نیا، روانشناس و مشاور خانواده در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: هر انسانی که آرامش دارد، کارهایی را انجام می دهد که احساس خوبی را نسبت به خود انسان ایجاد می کند. زمانی که فرد یک قدمی برای کسی بر می دارد، همین قدر که او از فرد تشکر می کند، فرد دو صد چندان احساس رضایت می کند زیرا که او در موضعی است که قادر به انجام کار خیر است. کارخیر دارای مزیت های بسیاری بر سلامت روان است. می گویند «در هر کاری که شک دارید و استخاره می کنید، در کار خیر استخاره نکنید».

وی درباره اثرات اجتماعی کارهای خیر و داوطلبانه افزود: کار خیر اثرات اجتماعی فروانی نیز دارد و فرد مورد مقبولیت اجتماعی قرار می گیرد. مردم به او احترام می گذارند و از او در آینده به نیکی یاد می کنند.

کیهان نیا در ادامه تصریح کرد: تاثیر فوق العاده کار خیر بر سلامت روان را نمی توان نادیده گرفت. انسان زمانی که دارای سلامت روان باشد، مغزش بهتر کار می‎ کند، خلاقیتش افزایش می یابد، با اطرافیان خود برخورد و رفتار مناسب دارد و در نتیجه در زندگی و خانه آرامش دارد.

تاثیرات جسمی و رفتاری انجام کار خیر

این روانشناس انجام کارهای خیر را موثر بر سلامت جسم و رفتار عنوان کرد و گفت:  از گذشته گفته شده عقل سالم در بدن سالم است؛ جسم انسان نیاز به فعالیتی دارد که برایش خوشایند باشد. فعالیت های اجتماعی مرتبط با روح و روان انسان است. اینکه چرا انسان در بعضی مواقع پرخاشگر است؟ یا چرا در بعضی موقعیت ها بسیار عیب جو یا خشمگین است؟ منشاء تمام این رفتارها مرتبط با روان است و باید در جهت آن که سلامت روان تامین شود، کارهایی انجام داد. کار خیر به اتحاد جامعه نیز کمک می کند و تاثیر مستقیم بر فرد دارد. زمانی که انسان در وضعیت سلامت روان به سر می برد، قادر است با اطرافیان و فرزندان خود به خوبی رفتار و می تواند به همسر و فرزندان خود محبت کند. دیدگاه مثبت به زندگی و آینده خواهد داشت و جامعه اطرافش را دوست دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه فعالیت های خیر به بهبود و رفع آسیب های روان کمک می کند، بیان کرد: انسان وقتی قدمی برای دیگری بردارد، خوشحال می شود و روحیه اش به سمت بهبودی می رود. همچنین احساس خوبی نسبت به خود دارد.

انتهای پیام

نظرات

captcha