تشریح ثبت جهانی محور اشکانی-ساسانی و مزایای آن

کرمانشاه - مدیر پایگاه ملی تاق بستان کرمانشاه از ثبت جهانی محور اشکانی-ساسانی، که تاقبستان جز آن است خبر داد و گفت: فرصت های جدیدی را برای حفاظت و توسعه این منطقه تاریخی ایجاد می کند.

محمد مهدی فیض آقایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حالی که پروژه ثبت جهانی محور اشکانی-ساسانی از کنگاور آغاز و تا ایوان مدائن در عراق ادامه دارد، مسئولان بر این باورند که این ثبت می تواند تأثیرات مثبتی بر تاقبستان و سایر اثرهایی که در این زنجیره قرار دارند داشته باشد.

وی افزود: ثبت این محور به عنوان یک مجموعه زنجیره ای نه تنها به حفظ آثار کمک می کند بلکه باعث تقویت ارتباطات فرهنگی و تاریخی میان مردمان در حال زیست در این زنجیره خواهد شد.

مدیر پایگاه ملی تاق بستان کرمانشاه تصریح کرد: ثبت این محور به صورت زنجیره ای مزایای زیادی دارد که مهمترین آن این است که شانس ثبت آثار را به واسطه اهمیت و آثار شاخص در این زنجیره بالا می برد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، در ثبت منظر فرهنگی هورامان ، به دلیل عنای فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و… همه را مجاب به ثبت این پهنه ارزشمند به عنوان یک اثر جهانی کرد. در پرونده ثبت این پهنه اگر با کمبودهایی مواجه بوده اند، به دلیل اهمیت فراوان و نکات مثبت بخش های دیگر، شانس ثبت همچنان بسیار بالا بود.

فیض آقایی عنوان کرد: همچنین، ثبت مشترک این محور بین دو کشور ایران و عراق می تواند باعث تسریع در فرآیند بررسی و ثبت جهانی شود؛ با توجه به محدودیت های یونسکو در پذیرش آثار جدید، همکاری میان دو کشور به ویژه در شرایط رقابت شدید برای ثبت آثار، می تواند امکان ارسال پرونده ها برای بررسی خارج از نوبت را فراهم کند.

فیض آقایی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع، ثبت جهانی محور اشکانی-ساسانی می تواند به تقویت جایگاه تاقبستان و سایر آثار این محور کمک کند. این ثبت، علاوه بر حفاظت از این آثار تاریخی، فرصت های جدیدی برای جذب گردشگر و ارتقای وضعیت اقتصادی و فرهنگی منطقه به وجود خواهد آورد.

نظرات

captcha