زینی وند: باید در اداره کشور از ظرفیت احزاب استفاده کنیم

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: باید در اداره امور کشور از ظرفیت موثر احزاب استفاده کنیم و حکمرانی را مبتنی بر احزاب قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی زینی وند معاون سیاسی وزیر کشور پس از نشست با دبیران کل احزاب مستقل در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در همه دنیا از احزاب قانونی حمایت می شود، ما باید در کنار یارانه ای که به احزاب می دهیم و به نظرم این کمک ناچیزی است، سازوکارهایی برای حمایت از احزاب در نظر گیریم.

وی افزود: استفاده از فضاهای عمومی که متعلق به عموم مردم است، یکی از روش های حمایت از احزاب قانونی کشور است که البته در دوران انتخابات به آنها اختصاص داده می شود. باید طبق قانون ترتیبی اتخاذ دهیم که احزاب به صورت مساوی از امکانات بهره مند شوند.

معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: نباید کاری کنیم که حضور در حزب برای افراد هزینه زا باشد، وقتی به احزاب مجوز می دهیم مادامی که اعضای آن در چارچوب قانون عمل می کنند، فعالیتشان هزینه زا نباشد. می توانیم در چند بازه نقش احزاب را در اداره امور کشور جدی تر کنیم و از این ظرفیت بسیار مؤثر و غنی که در دل کشور وجود دارد، برای اداره بهتر کشور استفاده کنیم و حکمرانی را مبتنی بر احزاب قرار دهیم.

معاون سیاسی وزیر کشور پرسش خبرنگاری که تعریف او را از احزاب مستقل جویا شد، بیان کرد: برای ما به عنوان دولت گرایش احزاب معنی ندارد، به عنوان دولت و وزارت کشور حامی همه احزاب با هر گرایشی هستیم، آن حزبی که حامی رئیس جمهور بوده و آن حزبی که تمام قد مخالف رئیس جمهور بوده است هم اکنون برای ما تفاوتی ندارد.

زینی وند در ادامه گفت: تقسیم بندی اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل توسط خود احزاب انجام شده و ما هیچ خط کشی در این رابطه نداریم، از سه روز گذشته که در قالب سه فراکسیون احزاب رو دعوت کردیم بر مبنای خود اظهاری آنها نشست برگزار کردیم، گرایش احزاب برای دولت موضوعیت ندارد اما این تقسیم بندی ها در یک بستر تاریخی شکل گرفته است. در مقاطعی چپ و راست مطرح بوده و یا مجمع نیروهای خط امام و رهبری که این اسامی مختلف را برای خود انتخاب می کنند.

وی در همین رابطه افزود: مردم نیز اصل گرایش احزاب برایشان اهمیت ندارد، احزاب می آیند و برنامه خود را ارائه می دهند، در طول 5 دهه جمهوری اسلامی دولتی بر سر کار آمده از نظر مردم شاخص های اقتصادی خوبی داشته همینطور از لحاظ فرهنگی و اجتماعی و برای مردم اسم حزب مهم نیست بلکه به پیشینه تاریخی آنها توجه می کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور پیش بینی کرد: ممکن است نام احزاب در آینده تغییر کنند. ممکن است نام دیگری برای دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب در آینده انتخاب شود ما از آن اطلاع نداریم، مستقل نیز ایده های متفاوت از دو جریان شاخص را مطرح می کنند و باید از خودشان بپرسیم که چرا اسم خود را مستقل گذاشته اید. از نظر ما همه افرادی که در احزاب فعالیت می کنند انسان های آبرومند و بزرگ و قابل تکریم هستند.


زینی وند در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر که پرسید در سه روز گذشته با چند دبیرکل نشست برگزار کردید، گفت گفت: 147 حزب رسمی و قانونی در کشور در سطح ملی و استانی فعال هستند، به نظرم می رسد همه دبیران کل احزاب در این سه نشست حضور یافتند. با بررسی سابقه این نشست ها استقبال احزاب را کم نظیر دیدم. همه دبیران کل شرکت کردند و انگیزه مشارکت داشتند و نظرهای خود را اعلام می کردند. این برای ما بسیار دلگرم کننده و امیدوار کننده است که پای کار آمده اند و از دولت حمایت می کنند و کمک می کنند تا مردم احساس همبستگی و امید بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: در تحولات بین المللی اتحاد احزاب و همبستگی و صدای اقتدار جمهوری اسلامی را در صحنه بین المللی به نمایش خواهیم گذاشت. می خواهیم جلسه با احزاب مداوم باشد و باید برای آن ساز و کاری تعریف کنیم و کمیته دائمی داشته باشند.


معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: قرار است با نظر دبیران کل احزاب با همکاری خانه احزاب ساز و کار فعالیت مؤثرتر احزاب را تعریف کنیم.

زینی وند در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر که راجع به نگرانی های احزاب نسبت به تأثیرگذاری و اعتبارشان با توجه به تکثر آنها و برنامه ادغام احزاب در یکدیگر را جویا شد گفت: این موارد نیاز به تغییر قانون دارد و ما الزامی برای احزاب تعیین نمی کنیم که به هم بپیوندند، اما به صورت خودجوش در زمان انتخابات جبهه ها شکل می گیرد، احزابی که دیدگاه های مشترک دارند به هم نزدیک می شوند. در دوران انتخابات مجوز فعالیت برای جبهه ها را صادر می کنیم و زمینه قانونی آن وجود دارد.

معاون سیاسی وزیر کشور به تجارب دنیا با استفاده از احزاب اشاره کرد و گفت: حتماً در ایران به سمت تقویت و حضور بیشتر احزاب پیش خواهیم رفت. قانون فعلی احزاب ایراداتی دارد.

زینی وند در رابطه با بهره گیری از ظرفیت احزاب در دولت با توجه به جلسات برگزار شده میان احزاب متعدد با رئیس جمهور گفت: اگر یک سال در دولت جستجو می کردیم و با کارگروه درصدد جذب ایده ها و پیشنهادها بودیم، این مقدار ایده که در این سه روز احزاب به ما دادند را دریافت نمی کردیم.

وی تصریح کرد: باید آنقدر تدبیر داشته باشیم که از احزاب به عنوان مشاورین بی مزد و منت دولت استفاده کنیم، آنها مسائل کشور را دسته بندی می کنند، رئیس جمهور با آن حجم از مشغله های کاری خود یکی از اولویت های خود را احزاب قرار داده است.


معاون سیاسی وزیر کشور چگونگی به کارگیری احزاب در دولت گفت: هم اکنون در خانه احزاب پیرامون قانون انتخابات، تقسیمات کشوری، تجمعات و جرم سیاسی نظرهای بسیاری از سوی احزاب مطرح شده است و ما برای به کار بستن نظر آنها، قوانین را بازنگری می کنیم و به عنوان لایحه در دولت تصویب می کنیم و به مجلس ارائه می دهیم تا قوانین موجود را ارتقا دهیم.

نظرات

captcha