تشریح افزایش سرمایه «تماوند»

بورس 24: «تماوند»با سرمایه اسمی 1.4 همتی، در بازار بورس تهران بالغ بر 7.3 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده که با احتساب دلار 70.000 تومانی، مارکت کپ دلاری این شرکت در سطح 105 میلیون دلار محاسبه شده است. در این روزها، هر سهم «تماوند» در بازار به قیمت 536 تومان معامله می شود...

بورس24 : با سرمایه اسمی 1.4 همتی، در بازار بورس تهران بالغ بر 7.3 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده که با احتساب دلار 70.000 تومانی، مارکت کپ دلاری این شرکت در سطح 105 میلیون دلار محاسبه شده است. در این روزها، هر سهم «تماوند» در بازار به قیمت 536 تومان معامله می شود.

دو سال قبل در تاریخ 21 آذر 1401، هر سهم شرکت «تامین سرمایه دماوند» در بورس تهران به قیمت 262 تومان دست به دست می شد و ارزش شرکت نیز در بازار سرمایه تقریبا 3.75 همت بود.

از مقایسه اعداد فوق در میابیم که در دو سال اخیر:

-    ارزش بازار «تماوند» رشد 96% را ثبت کرده، از 3.7 به 7.3 همت،
-    ارزش هر سهم «تماوند» نیز 105% جامپ داشته؛ به عبارت بهتر، سرمایه سهامداران «تامین سرمایه دماوند» بیش از دو برابر شده است!
لازم به ذکر است که اطلاعات قیمتی از نمودار تعدیل شده استخراج شده است.

اخیرا تیم مدیریتی از پلن افزایش سرمایه رونمایی کرده است. قرار است که سرمایه اسمی «تامین سرمایه دماوند» از 1.4 به 2.1 هزار میلیارد تومان برسد.
 
منابع مورد نیاز برای این افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران تامین خواهد شد. اهداف اصلی تیم مدیریتی از این پلن به شرح زیر بیان شده است:

-    تامین نقدینگی با هدف توسعه عملیات و حجم خدمات قابل ارائه و
-    بهبود و تقویت نسبت کفایت سرمایه.
مسلما با تامین نقدینگی مورد نیاز برای توسعه عملیات، مجاری درآمدی فعلی شرکت تقویت شده و یا مجاری جدیدی به شرکت وصل خواهد شد و این یعنی افزایش سودسازی که با قیمت سهام شرکت رابطه مستقیم دارد.

به عنوان مثال، با افزایش حجم نقدینگی، پتانسیل های سرمایه گذاری شرکت تقویت شده و در نتیجه اعداد بزرگتری در سرفصل سود حاصل از سرمایه گذاری ها مخابره خواهد شد.

زمانی که نسبت کفایت سرمایه شرکت بیشتر شود، ظرفیت پذیرش درآمدهای استراتژیک یعنی تعهدات پذیره نویسی و بازارگردانی بالا رفته و در نتیجه درآمد بیشتری به سمت «تماوند» خواهد آمد.

تغییرات سه پارامتر بنیادی اصلی شرکت در نتیجه افزایش سرمایه به شرح زیر ارائه شده است:

-    اختلاف حداقل 500 میلیاردی سود خالص در دوره 1407
-    رشد حداقل 1.5 همتی درآمد در 1407
-    رشد 600 میلیاردی سرفصل سود عملیاتی در 1407
 
با فرض نرخ تنزیل 30%، فاکتور های بودجه بندی سرمایه ای این افزایش سرمایه به شرح زیر محاسبه شده اند:

-    خالص ارزش فعلی جریانات نقدی آتی: مثبت 127 میلیارد تومان
-    نرخ بازده داخلی: مثبت 41%
-    دوره بازگشت سرمایه تنزیل شده: 2 سال و 11 ماه

بنابراین از منظر بودجه بندی سرمایه ای نیز انجام افزایش سرمایه به نفع شرکت بوده و در گذر زمان، ارزش افزوده قابل ملاحظه ای نصیب شرکت خواهد شد.

نظرات

captcha