ورود 20 نهاد مردمی برای صلح و سازش در کردستان

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان از همکاری 20 نهاد مردمی فعال، در زمینه صلح و سازش و حمایت از کودکان بزه دیده در استان خبر داد.

خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهادر اسدی با اشاره به همکاری 20 نهاد مردمی فعال، در زمینه صلح و سازش و حمایت از کودکان بزه دیده با این معاونت، اظهار داشت: در راستای اجرای دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه، 10 سازمان مردم نهاد استان کردستان با ثبت نام در سامانه جامع مشارکت مردمی قوه قضاییه با این معاونت همکاری می کنند.

وی گفت: دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه با اهداف تقویت رویکرد مشارکت و افزایش تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه، تسهیل عملکرد نهادهای مردمی در موضوعات این دستورالعمل، ارتقای توانمندی و تقویت ظرفیت نهادهای مردمی و بهره مندی از ظرفیت نهادهای مردمی در راستای تحقق اهداف قوه قضاییه صادر شده است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان با اشاره به ماده 6 این دستورالعمل مبنی بر شناسایی و اطلاع رسانی عمومی به نهادهای مردمی و برگزاری نشست های تبیینی برای مسئولان و فعالان این نهادها، تصریح کرد: در سال جاری 6 نشست تبیینی در راستای تعامل مثبت و سازنده با نهادهای مردمی و چگونگی اجرای این دستورالعمل و احصاء موانع اجرایی آن و ارائه پیشنهادها و راهکارها برای رفع این موانع برای نهادها و سمن های همکار این معاونت برگزار شده است.

وی با تأکید بر لزوم همکاری های دو جانبه دستگاه قضایی و نهادهای مردمی، خاطر نشان کرد: طبق ماده 9 این دستورالعمل، معاونت اجتماعی دادگستری استان با همکاری مراجع مسئول، از طریق سامانة جامع مشارکت مردمی قوه قضاییه تمایل به همکاری نهادهای مردمی برای مشارکت در موضوع این دستورالعمل را دریافت و نسبت به احراز صلاحیت، تعیین موضوع و محدوده جغرافیایی فعالیت و شبکه سازی آنها اقدام می کند.

اسدی عنوان کرد: ایجاد بستر مناسب مشارکت نهادهای مردمی در فرآیندهای پیشگیری از وقوع جرم، حمایت از بزه دیدگان، نظارت بر اجرای قوانین و رسیدگی و بازاجتماعی کردن مجرمان از دیگر تکالیفی است که این دستورالعمل بر عهده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نهاده است.

وی با تشریح ماده 66 قانون آیین دادرسی کیفری اظهار کرد: سمن ها و مؤسسات مردم نهاد که در این سامانه ثبت نام و احراز صلاحیت شده اند، می توانند در پرونده ها به صورت شاکی و یا بعد از ارجاع پرونده به آنها در امر دادرسی مشارکت داشته باشند.

اسدی در پایان تصریح کرد: سمن ها و نهادهای مردمی همکار، با معرفی این معاونت، در زمینه های مختلف از جمله صلح و سازش با سازمان زندان ها، شورای حل اختلاف و دادستانی مرکز استان و در زمینه حمایت از کودکان بزه دیده با محاکم عمومی و انقلاب (محاکم اطفال و نوجوانان) و سازمان بهزیستی استان همکاری می کنند.

انتهای پیام/481/

نظرات

captcha