دلیل کیفیت پایین "نان" در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

مدیرکل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت:فرآیند و چرخه معیوب تامین آرد از تولید تا مصرف، دلیل کیفیت پایین نان است.

- اخبار استانها -

سید مسلم حسینیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: در جلسه شورای استانی استاندارد موارد حساسی همچون بحث نارضایتی مردم از موضوع نان و نارضایتی خبازان نسبت به بحث آرد بررسی شد و در واقع اداره استاندارد از سال قبل به عنوان دستگاه نظارتی چند مجموعه ای که در فرایند تولید آرد مشارکت دارند را مورد نظارت قرار داد.

وی عنوان کرد: از زمانی که گندم خریداری می شود تا زمانی که در شرکت غله است و بعد اینکه به واحدهای تولید آرد در بویراحمد و گچساران داده می شود و بعد از آن به دست مردم برسد، نظارت می کنیم.

حسینیان افزود: یک سری اشکالات زیرساختی قبل از تولید وجود داشت که با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم حل شد، مثلاً مهلت خواب آرد اهمیت دارد، از زمان تبدیل گندم به آرد، آرد باید یک بازه زمانی 72 ساعته خواب داشته باشد، ولی این مرحله انجام نمی گرفته و آرد به نانوایی ها انتقال داده می شد، گاهی کیسه های آرد در معرض باران قرار می گرفت که تمام این معضلات باسماجت حل شد.

وی در خصوص پایین بودن کیفیت نان در استان یادآورشد: نانوایی باید از نظر ساختار فیزیکی و محیطی استانداردهایی را رعایت کند، برای اینکه آرد در محیط نانوایی کیفیت خود را از دست ندهد، رطوبت باعث می شود کیفیت آرد از بین برود. دما و حرارت تنور، سرما و گرما، محیط نگهداری بر روی کیفیت آرد اثرگذار است.

حسینیان ادامه داد: زمانی که فردی برای پروانه کسب نانوایی مراجعه می کند باید مکانی را برای نانوایی در نظر بگیرد که حداقل مساحت 60 متر تا 100 متر در آن رعایت شود که در واقع این کار انجام نمی شود، همین موضوع موجب می شود که به مرورزمان آرد کیفیت خود را در محیط نانوایی از دست بدهد.

وی با بیان اینکه بیشتر مشکلاتی که در حوزه نان اتفاق می افتد به دلیل ناآشنایی خباز با چگونگی پخت نان است، اظهار کرد: ممکن است افراد غیرمرتبطی روی به کار نانوایی بیاورند، مثلاً بنای ساختمان می آید تغییر شغل می دهد نانوا شود، این فرد هیچ دوره آموزشی ندیده است، و با پخت آشنایی ندارد.

حسینیان با اشاره به اینکه سامانه پیامکی 10001517 خط ارتباطی اداره استاندارد با مردم بوده و می توانند با شماره گیری این شماره درخواست های خود را با ما در میان بگذارند، تصریح کرد: دغدغه گسترش آگاه سازی مردم به ویژه در روستاها را داشتیم و در این راستا عده ای از کارکنان برای مباحث آموزشی و آگاه سازی جامعه به روستاها اعزام و بخشی از کارگاه های آموزشی در روستاها برگزار می شود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha