دیپلمات روس: کره شمالی حق تامین امنیت خود را دارد

نماینده دائم روسیه در شورای امنیت با تاکید بر اینکه پیونگ یانگ درشرایط تحریکات و فشارهای غرب، کاملاً حق دارد امنیت خود را تامین کند، گفت: مانورهای مشترک نظامی آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در نزدیکی مرزهای کره شمالی، نقض مداوم حقوق بین الملل است.

خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که کره شمالی، در مواجهه با تحریکات و  اعمال فشارهای تحریمی از سوی غرب، کاملاً حق دارد تدابیر لازم جهت تأمین امنیت خود را اتخاذ کند.

وی شب گذشته در نشست شورای امنیت که به دلیل آزمایش موشک هایپرسونیک (مافوق صوت) کره شمالی برگزار شد، با تاکید بر این مسئله، گفت: «اظهارات برخی از اعضای شورای امنیت در این سالن درباره نگرانی از سرنوشت مردم کره شمالی و تمایل به مشاهده یک کره شمالی شکوفا با جمعیتی شاد، نمونه ای از ریاکاری آشکار است. شما در واقع آرزوی خفه کردن مردم این کشور را دارید و سال هاست این کار را انجام می دهید. در این شرایط، رهبری کره شمالی حق کامل دارد برای تأمین امنیت و حاکمیت کشورش اقداماتی انجام دهد.»

نبنزیا همچنین با اشاره به اینکه ماده 4 معاهده مشارکت استراتژیک فراگیر بین روسیه و کره شمالی، حمایت متقابل در صورت حمله نظامی به یکی از طرفین را پیش بینی می کند، گفت: «این مفاد کاملاً با اصول منشور سازمان ملل متحد همخوانی دارد. تمامی اقداماتی که ممکن است در چارچوب این ماده انجام شود، به طور کامل مسئله ای داخلی در روابط دوجانبه روسیه و کره شمالی است.»

این دیپلمات روس تاکید کرد که همکاری بین روسیه و کره شمالی برای ایفای نقشی تثبیت کننده در منطقه، بر اساس اصل امنیت غیرقابل تقسیم طراحی شده است. به گفته وی، این همکاری به کاهش خطر بازگشت جنگ به شبه جزیره کره، از جمله با استفاده از تسلیحات هسته ای، کمک خواهد کرد و بخشی از معماری پایدار امنیت در منطقه خواهد بود.

کره شمالی روز 6 ژانویه اقدام به شلیک جدیدترین موشک بالستیک هایپرسونیک کرد. طبق داده های موجود، سرعت این موشک 12 برابر سرعت صوت بوده و در طول پرتاب، به حداکثر ارتفاع 99.8 کیلومتر رسیده است. تأکید شده که موشک به طور دقیق به منطقه مورد نظر در آب های آزاد در فاصله 1,500 کیلومتری برخورد کرده است.

آزمایش موفق موشک بالستیک جدید توسط کره شمالی

مانورهای آمریکا در نزدیکی مرزهای کره شمالی تحریک آمیز است

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل یادآور شد که رزمایش های مشترک نظامی ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی در نزدیکی مرزهای کره شمالی، چیزی جز نقض منظم حقوق بین الملل نیست.

واسیلی نبنزیا افزود: «یکی از بارزترین جلوه های خط مشی تهاجمی مخالفان پیونگ یانگ در ماه های اخیر، رزمایش های نظامی مشترک در نزدیکی مرزهای کره شمالی بوده است. این رزمایش ها از مانورهای مقطعی برای واکنش به پرتاب موشک ها، به عملیات های منظم و گسترده تبدیل شده اند که در آن ها ناوهای هواپیمابر، ناوشکن ها، بمب افکن ها و جنگنده های نسل جدید سه کشور مشارکت دارند. هر چه که محرکان بی ثباتی در منطقه، از جمله واشنگتن، توکیو و سئول بگویند، یک نکته روشن است: قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد حل وفصل مسئله کره، تأکید دارد که مشکلات شبه جزیره باید صرفاً از طریق روش های مسالمت آمیز، دیپلماتیک و سیاسی حل شود. بنابراین، اقدامات آن ها در زمینه انباشت تسلیحات در منطقه و افزایش مانورهای نظامی، چیزی جز نقض برنامه ریزی شده و دائمی حقوق بین الملل نیست.»

وی همچنین به نتایج نامطلوب سیاست های دولت فعلی آمریکا در شبه جزیره کره اشاره کرده و گفت: «تضادها بین شمال و جنوب به ابعادی بی سابقه رسیده، از جمله در سطوح قانون اساسی و نهادی. گفت وگو در سطح عالی متوقف شده و چشم اندازی برای از سرگیری آن وجود ندارد. شبه جزیره کره همچنان شاهد نظامی سازی گسترده با استفاده از قابلیت های هسته ای آمریکا است. تفکر بلوکی در منطقه حاکم شده و باعث شکاف عمیق بین کشورهای همسایه شده است.»

آمادگی روسیه برای ادامه کمک به مردم سوریه

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین در نشست شورای امنیت که به مسئله سوریه اختصاص داشت، اعلام کرد که کشورش آماده است تا به طور فعال در تلاش ها برای حمایت از سوریه و کشورهای همسایه آن مشارکت کند.  وی گفت: «روسیه آمادگی دارد در این تلاش ها به نفع مردم سوریه و همسایگان آن مشارکت کند. ما قصد داریم به ویژه در زمینه های مختلف به مردم سوریه کمک کنیم، از جمله از طریق همکاری با نهادهای بین المللی مرتبط، تأمین کمک های بشردوستانه، بازسازی زیرساخت های اجتماعی تخریب شده در طول درگیری، و ایجاد شرایط لازم برای بازگشت آوارگان سوری و افرادی که به طور موقت جابجا شده اند.»

نبنزیا همچنین بر اهمیت هماهنگی بین المللی در زمینه ارائه کمک های بشردوستانه و بازسازی سوریه تأکید و به نقش مهم سازمان ملل در حل این مشکل اشاره نمود.

اقدامات اسرائیل تهدیدی برای تمامیت ارضی سوریه است

نماینده روسیه در شورای امنیت تأکید کرد که اقدامات اسرائیل در بلندی های جولان تهدیدی مستقیم برای تمامیت ارضی سوریه بوده و نقض فاحش حقوق بین الملل محسوب می شود. نبنزیا گفت: «می خواهیم به طور خاص به تهدید مستقیم تمامیت ارضی سوریه اشاره کنیم که ناشی از اقدامات غیرقانونی اسرائیل است. این کشور سیاست ایجاد واقعیت های عملی را در بلندی های اشغالی جولان دنبال می کند و تاکنون 500 کیلومتر مربع از اراضی سوریه به تصرف درآمده است.»

وی افزود: «اقدامات اسرائیل نقض آشکار تصمیمات حقوقی بین المللی، از جمله قطعنامه های متعدد شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل است. ما از همکارانمان در شورای امنیت و نمایندگان دبیرخانه سازمان ملل می خواهیم که ارزیابی صادقانه ای از این وقایع ارائه دهند.»

این دیپلمات روس ادامه داد: «حملات هوایی و گلوله باران های اسرائیل، همراه با خشونت گسترده در بسیاری از مناطق، موجب رنج، تلفات غیرنظامیان و اختلال در عملکرد زیرساخت های غیرنظامی شده است. گزارش های مکرر درباره تخریب زیرساخت های حیاتی باعث نگرانی جدی است.»

در اواخر ماه نوامبر سال گذشته، گروه های مسلح مخالف دولت سوریه حمله ای گسترده به مواضع ارتش سوریه آغاز کردند. در 8 دسامبر 2024، این گروه ها وارد دمشق شدند و بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، از سمت خود کناره گیری کرده و کشور را ترک کرد. در 10 دسامبر، محمد البشیر که ریاست به اصطلاح دولت نجات در استان ادلب را بر عهده داشت، اعلام کرد که به عنوان رئیس دولت انتقالی سوریه منصوب شده و دوره این دولت انتقالی تا اول مارس 2025 ادامه خواهد داشت.

رئیس اطلاعات روسیه: درباره سوریه با سیا تماسی نداشتیم واکنش کرملین به تجاوزات اسرائیل به خاک سوریه

انتهای پیام/

نظرات

captcha