واکنش گسترده به حکم ممنوعیت پخش اذان در اراضی اشغالی

جمعی از شخصیت ها و سازمان های اسلامی، برنامه وزیر افراطی صهیونیست برای ممنوع کردن پخش اذان در مساجد واقع در سرزمین های اشغالی را محکوم کردند.

به گزارش ایکنا به نقل از میدل ایست آی، روز گذشته اعلام شد ایتامار بن غفیر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به پلیس این رژیم دستور داده است تا مساجد را از پخش اذان منع کند.

وی ادعا کرد: صدای اذان باعث ایجاد مزاحمت برای ساکنان یهودی می شود.

او به مقامات دستور داده است که بلندگوها و مساجد را در صورت پخش اذان که تنها حدود دو دقیقه طول می کشد، جریمه کنند. وی در مصاحبه ای با کانال 12 اسرائیل مدعی شد: مفتخرم سیاست توقف سر و صدای نامعقول از مساجد و دیگر منابعی که به خطری برای ساکنان اسرائیل تبدیل شده است را اجرا کنم. سخنان این وزیر افراطی واکنش های گسترده ای در داخل و خارج فلسطین در پی داشت. منصور عباس، رهبر فهرست متحد عربی این تصمیم را محکوم کرد و بن غفیر را به دامن زدن به تفرقه و هدف قرار دادن مساجد پس از ناکامی در تحریک خشونت در مسجد الاقصی متهم کرد. عباس در ایکس نوشت: بن غفیر دائماً در تلاش است تا همزیستی را خراب کند. حامیان حقوق بشر این ممنوعیت را به عنوان اقدام تبعیض آمیز دیگری از سوی دولت راست افراطی اسرائیل محکوم کردند. ناظران هشدار می دهند که این ممنوعیت، همراه با تحریکات قبلی بن غفیر در مسجد الاقصی، خطر تحریک ناآرامی های بیشتر را در پی دارد. رهبران عرب از دولت اسرائیل خواسته اند تا این وزیر را مهار و از تحریک تنش مذهبی جلوگیری کنند. شورای روابط آمریکایی ـ اسلامی (CAIR) ممنوعیت اذان از سوی رژیم اسرائیل را محکوم کرد. نهاد عوض، مدیر اجرایی ملی CAIR، گفت: حمله به مساجد، کلیساها، اماکن فرهنگی و متون مذهبی، همگی بخشی از مبارزات چندین دهه اسرائیل برای محو فرهنگ فلسطین است. وی افزود: جنگ علیه اسلام و مسیحیت همواره یکی از مؤلفه های اصلی نسل کشی دولت راست افراطی اسرائیل بوده که مردم فلسطین را هدف قرار داده است. در ادامه این بیانیه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دلیل «فراهم کردن امکان سرکوب آزادی های مذهبی» از طریق حمایت از دولت اسرائیل، انتقاد شده است. عوض در ادامه از کشورهای مسلمان خواست تا با یکدیگر همکاری کنند و اقدامات مشخصی برای پایان دادن به نسل کشی انجام دهند. بن غفیر سابقه مخالفت با اذان اسلامی را دارد. در سال 2013، مدت ها قبل از تصدی وزارت، وی و گروهی از فعالان راست افراطیاز پخش اذان از طریق بلندگو در تل آویو ممانعت کردند. تلاش برای محدود کردن اذان در کنست نیز انجام شده است. در سال 2017، لایحه موسوم به مؤذن که به دنبال محدود کردن استفاده از بلندگو برای اهداف مذهبی بود در نهایت متوقف شد. منتقدان مدت هاست که استدلال می کنند که چنین اقداماتی به طور خاص مساجد را هدف قرار می دهد و جوامع مسلمان در اسرائیل را به حاشیه می برد. انتهای پیام

نظرات

captcha