اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
سخنرانی دیروز رهبر حکیم انقلاب در خصوص تحولات پس از سقوط نظام بشار اسد و آینده جبهه مقاومت، واجد ویژگی های منحصر به فردی است که رهبری با تبیین و ترسیم دقیق آن، توصیه های راهبردی در عرصه سیاست و مدیریت بحران مطرح کردند.
به گزارش ایسنا،حامدرحیم پور در یادداشتی نوشت: سخنرانی دیروز رهبر حکیم انقلاب در خصوص تحولات پس از سقوط نظام بشار اسد و آینده جبهه مقاومت، واجد ویژگی های منحصر به فردی است که رهبری با تبیین و ترسیم دقیق آن، توصیه های راهبردی در عرصه سیاست و مدیریت بحران مطرح کردند.
این سخنرانی را می توان در چهار محور اصلی شامل واقع بینی راهبردی، عقلانیت نظام مند، توکل به سنن الهی و مواجهه قاطع با کنش های غیرمسئولانه واکاوی کرد.
واقع بینی راهبردی: سخنان رهبر انقلاب درباره وقایع سوریه، به ویژه اشاره به نقش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در طراحی و اجرای نقشه تخریب این کشور، تجلی یک واقع بینی راهبردی است که بر تحلیل دقیق از محیط بین المللی استوار است. ایشان با تأکید بر این که دولت همسایه سوریه، گرچه نقش آشکاری در این رخدادها ایفا کرده ، اما آن را صرفاً ابزارهایی در یک سناریوی بزرگ تر دانسته و به طور هوشمندانه واشنگتن و تل آویو را به عنوان اتاق فرمان این توطئه معرفی کردند. این تحلیل نه تنها بر پایه قراین متقن و مشهود است، بلکه بازتابی از درکی عمیق درباره نظام سلطه و الگوهای رفتاری آن ها در منطقه محسوب می شود. واقع بینی راهبردی رهبر انقلاب در این بیان، تأکید بر این نکته کلیدی است که برای درک تحولات ژئوپلیتیکی منطقه، نباید در دام تحلیل های سطحی یا متمرکز بر عوامل فرعی گرفتار شد. این نگاه، تحلیلگران و تصمیم گیران را به سمت ارزیابی نظام مند نیروهای اثرگذار اصلی هدایت می کند. نکته قابل توجه آن است که تمام آنچه رهبر انقلاب در این بخش از سخنان خود مطرح کردند، مبتنی بر فکت ها و داده های موجود بود. چنین رویکردی، علاوه بر ارائه تصویری شفاف از وضعیت موجود، بر پایه هایی استوار است که امکان انکار یا تضعیف آن را از سوی جریان های مخالف سلب می کند.
عقلانیت نظام مند: تحلیل سخنان اخیر رهبرانقلاب درباره نقش ایران در تحولات سوریه، به ویژه تبیین عقلانی و مستند ایشان راجع به حضور نظامی ایران، بازتابی از عقلانیت نظام مند در سیاست خارجی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران است. رهبر انقلاب با ذکر حمایت حیاتی دولت سوریه از ایران در دوران جنگ تحمیلی، به یک اصل مهم در سیاست بین الملل اشاره کردند: اصل تعاملات تاریخی و متقابل در روابط میان دولت ها. این بیان، به مشروع سازی نقش ایران در کمک به دولت سوریه در دهه 90 شمسی پرداخته و به طور هوشمندانه ابعاد تاریخی و امنیتی این تصمیم را برجسته می کند. ایشان همچنین با تبیین دقیق ماهیت حضور نظامی ایران، ادله منطقی و راهبردی این حضور را مشخص کردند. تأکید بر ارائه کمک های مستشاری به جای اعزام گسترده نیروهای رزمی، نشان دهنده تعهد ایران به احترام به حاکمیت ملی کشورهای منطقه و تمرکز بر تقویت ظرفیت های داخلی آن هاست. این استراتژی که شامل ایجاد قرارگاه های مرکزی، تدوین راهبردهای کلیدی و بسیج نیروهای بومی است، نمونه ای از عقلانیت نظام مند و انطباق پذیری در شرایط پیچیده میدانی به شمار می آید. رهبر انقلاب با این تحلیل، نه تنها به منتقدان داخلی و خارجی پاسخی منطقی و مستدل ارائه دادند، بلکه الگویی شفاف از سیاست گذاری مبتنی بر داده ها و واقعیات تاریخی و میدانی را ترسیم کردند و علت حضور نداشتن ایران در شرایط فعلی را عدم تمایل و درخواست از سمت کشور مد نظر دانستند.
توکل به سنن الهی:سخنان رهبر انقلاب درباره ماهیت پویای مقاومت و رشد آن، حتی پس از شکست های ظاهری نیز نمایانگر پیوند عمیق میان توکل به سنن الهی و منطق راهبردی در مدیریت بحران های منطقه ای است. ایشان با اشاره به مثال فلسطین و مقاومت 75 ساله ملت های منطقه در برابر رژیم صهیونیستی که اگر قرار به نابودی مقاومت بود تا الان باید بعد از انواع شکست ها در این 75 سال چیزی از مقاومت باقی نمی ماند، به یک قانون اجتماعی و الهی اشاره کردند: مقاومت در برابر ظلم و اشغالگری، برخلاف انتظار در طول زمان تقویت و تعمیق می شود. رهبری با این تبیین، از سنت های الهی به عنوان عوامل محرک و تثبیت کننده تحولات راهبردی در منطقه یاد کردند. این نگاه، بر این اصل مبتنی است که شکست های ظاهری در مقاومت، تنها پیش درآمدی برای تحولات بزرگ تر و گسترش ایده مقاومت در سطح منطقه ای و بین المللی است. این بخش از سخنرانی نیز بر پایه فکت های تاریخی و تجربیات عینی بیان شد و با ذکر نمونه های مشخص از موفقیت های گذشته جبهه مقاومت که با امدادهای الهی گره خورده بود، اثبات کردند که این سنت های الهی، نه تنها در گذشته بلکه در آینده نیز به عنوان عاملی تعیین کننده باقی خواهند ماند.
مواجهه قاطع با کنش های غیرمسئولانه: یکی از مهم ترین پیام های این سخنرانی، نقد صریح رهبر انقلاب نسبت به جریان هایی بود که با اظهارات غیرمسئولانه و ادبیات غیرمنصفانه، روحیه مردم و نیروهای مقاومت را تضعیف می کنند و به تعبیر رهبری «توی دل مردم را خالی می کنند». ایشان بدون اشاره به مصداق خاصی با حمایت قاطع از نیروهای مسلح ایران از جمله سپاه و ارتش به نحوی به کسانی که در این مدت فرماندهان نظامی ایران را تخریب کردند هشدار دادند. به عنوان نمونه برخی برنامه های تلویزیونی یا تشکل ها با انتقاداتی تند علیه فرماندهان نظامی آن ها را متهم به اهمال کاری می کردند، مثل نامه ای به فرماندهی شجاع ستاد کل نیروهای مسلح که او را به "دیپلمات نبودن" توصیه کرده بودند. رهبر انقلاب با تأکید بر این که از این پس چنین اظهاراتی در حوزه های امنیتی و نظامی قابل تحمل نخواهد بود و جرم محسوب می شود، مرزهای انتقاد سازنده و تخریب روحیه و برهم زدن آرامش روانی جامعه را روشن کردند. آن چه در این بخش نیز برجسته بود، استناد ایشان به واقعیت های موجود میدانی و امنیتی بود که اهمیت انسجام ملی و حمایت از فرماندهان نظامی را در چنین شرایط حساسی برجسته تر می کرد. خلاصه این که این سخنرانی یکی از ویژه ترین بیانات رهبر حکیم انقلاب است که در آن جزئیات بسیاری برای تبیین وقایع، سیاست ها و شرایط آینده وجود دارد.
*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}