اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
روز 16 آذر 1332 یا همان روز دانشجو، یکی از روز هایی است که نقش جنبش ها و تشکل های دانشجویی به خوبی در آن به تصویر کشیده شده است، اما شاید برای برخی این سؤال وجود داشته باشد که در این روز چه اتفاقاتی افتاده و چرا 16 آذر به نام روز دانشجو نامگذاری شده است؟
نخستین اعتراض پرخروش به کودتای 28 مرداد 1332، در تظاهرات روزهای 14 تا 16 آذر 1332 دانشجویان دانشگاه تهران تجلی یافت. این تظاهرات به دو دلیل بود: نخست، اعلامیه تجدید روابط ایران و بریتانیا که روز شنبه، 14 آذر 1332 (5 دسامبر 1953) همزمان در لندن و تهران انتشار یافت. دوم، انتشار خبر سفر قریب الوقوع ریچارد نیکسون -معاون ژنرال دوایت آیزنهاور رئیس جمهور آمریکا- به ایران که در اعلامیه های آن زمان او را «بازرگان مرگ» و «دلال کمپانی های بزرگ نفتی» خواندند. در 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و به زدوخورد و دستگیری گروهی از دانشجویان انجامید. با تشدید تظاهرات در روز دوشنبه، 16 آذر (7 دسامبر) نیروهای لشکر 2 زرهی به دانشگاه تهران اعزام و با تیراندازی آنان سه دانشجو کشته شدند.
حادثه ی خونین 16 آذر دو روز پیش از سفر ریچارد نیکسون و دیدارش با شاه -که چهارشنبه 18 آذر (9 دسامبر) انجام شد- و دو هفته پیش از سفر دنیس رایت، کاردار تازه منصوب شده بریتانیا، به ایران -که دوشنبه 30 آذر (21 دسامبر) صورت گرفت- رخ داد. از آن پس 16 آذر به عنوان «روز دانشجو»، به نماد اعتراض مردم ایران به دخالت آمریکا و سایر قدرت های خارجی در امور داخلی ایران بدل شد.
تا پیش از کودتا، شاید به جز در نزد برخی خبرگان آشنا با سیاست جهانی، و نیز در نزد کمونیست ها که رقیب ایدئولوژیک بلوک غرب بودند، آمریکا در چشم عامه ایرانیان به قدرتی سلطه گر و متجاوز مشهور نبود. احزاب سیاسی ناسیونالیست که عضو جبهه ملی ایران بودند، آمریکا را «قدرت سومی» معرفی می کردند که تحکیم پیوند با او می تواند ایران را از نفوذ دو قدرت بزرگ سنتی یعنی بریتانیا و روسیه برهاند. این تداوم نگاهی بود که از دوران متأخر قاجاریه در میان بخشی از تجددگرایان مدعی اصلاحات، برخی بدنام و وابسته و برخی خوش نام و دارای حسن نیت، هم به آمریکا و هم به فرانسه، وجود داشت.
با شهادت سه دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران به نام های «مهدی (آذر) شریعت رضوی، مصطفی بزرگ نیا و احمد قندچی» در پی یورش نیروهای امنیتی به این دانشکده و مجروح شدن تعداد دیگری از دانشجویان این روز برای همیشه در تاریخ ایران ثبت شد. این واقعه خونین، با ماهیت استکبارستیزی، روندی را رقم زد که نتیجه نهایی آن تقویت جنبش دانشجویی کشور علیه رژیم پهلوی و قدرت های سلطه گر جهانی، حمایت از نهضت اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و مشارکت همه جانبه دانشجویان و اساتید دانشگاه ها در پی افکندن، تثبیت و پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.
16 آذر نماد خردگرایی، آزادی خواهی و روز تجلیل از مبارزات سرنوشت ساز دانشجویی است و قدم های استوار دانشجو، همواره همگام و همراه با ملت بزرگ ایران بوده و دانشجوی این سرزمین به همان اندازه که در عرصه دانش فعال است، در صحنه دفاع از کیان و هویت دینی و ملی خود نیز امیدآفرین و فداکار است.روز دانشجو نماد خودباوری، زمان شناسی و هوشیاری تاریخی فرزندان ایران در دانشگاه است. آنچه این روز را وارد تقویم مناسبت های ملی ایرانیان کرده، شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران توسط رژیم طاغوت است. روزی که سه دانشجو قربانی شدند تا رد خون آنها برای همیشه در چهره دانشگاه نقش ببندد و همواره نماد میهن پرستی، آزادی خواهی و استقلال طلبی فرزندان این مرزوبوم باشد.
var player = videojs('player_946487_3683064',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3683064',{},function (data) {}); })); کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام
{{name}}
{{content}}