ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
ایسنا/خراسان رضوی شرکت هایی که براساس دانش روز، محصولاتی را تولید و یا خدماتی را ارائه می کنند، شرکت های دانش بنیان نام دارد. در دهه اخیر، در کشور ما شرکت های دانش بنیان بسیاری در زمینه های مختلف ازجمله برق و الکترونیک، فناوری اطلاعات و نرم افزارها، مواد پیشرفته و ماشین آلات و تجهیزات گسترش یافته اند.
براساس مقاله منتشرشده «شرکت های دانش بنیان و نقش آنها در پیشرفت کشور با تکیه بر بیانات مقام معظم رهبری»، شرکت های دانش بنیان در جنبه های مختلف مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته اند که ازجمله آن ها نقش آن در چرخه علم و فناوری، کارآفرینی، اقتصادمقاومتی، تولید ارزش افزوده و عدم خام فروشی، آموزش نیروی انسانی و مشکلات و موانع آن هاست. نتایج بررسی ها نشان دادند که با رفع موانع مختلف و افزایش مهارت نیروی انسانی می توان شرکت های دانش بنیان را به عنوان یکی از مناسب ترین را ه حل های بهبود اقتصاد مقاومتی برشمرد.
در دنیای امروز که سرعتی عجیب برای رسیدن به دانش بنیان شدن در همه فعالیت های اقتصادی دارد نقش فناوری و علوم کاربردی در فرایند توسعه کشورها ابهامی ندارد اما علوم بنیادی و نقش این علوم در توسعه به حد کافی مورد توجه و بررسی قرار نگرفته و اجماع فراگیری در خصوص اهمیت این علوم برای توسعه نیست.
بر اساس نتایج مقاله «واکاوی نقش علوم بنیادی در پیشرفت همه جانبه کشورهای در حال توسعه» علوم بنیادی در یک کشور در حال توسعه به عنوان کالای لوکس نیست و برای توسعه اقتصادی در این کشورها استفاده می شود. علوم و تحقیقات بنیادی شرایطی را ایجاد می کند که در آن انسان های خلاقی ساخته می شوند که برای شبکه توسعه و تحقیق مفید هستند.
از آنجا که ارتباط علوم بنیادی با فرایند توسعه، ارتباطی کوتاه مدت و مشخص و مستقیم نیست برخی از سیاستگذاران ممکن است که زیر بار سرمایه های پرهزینه این علوم نروند و آگاه سازی نقش موثری در این زمینه خواهد داشت.
علوم بنیادی از دیدگاه اقتصادی چه ماهیتی دارد؟
در پاسخ به این سوال باید توجه کنیم اقتصاددانان هنگامی که می خواهند به تحلیل یک پدیده ازجمله پدیده علم بپردازند، چارچوب کلی بازار را در زمینه ذهنی خویش تصویر می کنند زیرا در بازار افراد و شرکت های اقتصادی حضور دارند.
نخستین تلاش اقتصاددانان برای یافتن جایگاه مناسب علوم بنیادی در چارچوب کلی بازار از طریق مفهومی صورت گرفت که ناکامی بازار نامیده شد. ناکامی بازار زمانی است که نظام ترسیم شده به هر دلیلی درست کار نکند و مسیر پیش بینی شده خود را طی نکند. از جلوه های شکست ناکامی بازار، تولید کالاهایی است که از آن به عنوان کالای عمومی یاد می شود که غیررقابتی هستند.
در مقاله «بررسی اثرات ابعاد اقتصاد دانش بنیان بر رشد تولیدات در ایران» آمده است، در فضای رقابتی امروز، رشد تولید و تثبیت نوسانات اقتصادی از مهمترین اهداف اقتصاد کلان هر کشور است. استفاده از شاخص های اقتصاد با توجه به دانش یا دانش بنیان به عنوان مهمترین ابزارهای مدیریت تقاضا می تواند در تحقق این امر مهم نقش داشته باشد. با توجه به ساختار، روابط و شرایط اقتصادی حاکم بر کشورها، نقش دانش و مدیریت آن در تولید مهم و قابل توجه بوده و نتایج نیز این موارد را نشان می دهد.
در نظریه های جدید رشد اقتصادی،, دانش، به عنوان نوعی متغیر برون زا به شمار نمی رود, بلکه بخش اصلی و کلیدی نظام اقتصادی محسوب می شود. دانش به عنوان عامل مهم سرمایه است و رشد اقتصادی در انباشت دانش ریشه دارد زیرا انباشت دانش منشاء فناوری، نوآوری و کارآفرینی است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}