ساخت نانوکاتالیست جدید برای تولید بنزوکسازول

بنزوکسازول برای ساخت ضد باکتری ها، ضد قارچ ها و مسکن های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) استفاده می شود، اما با استفاده از یکسری واکنش های چهارگانه با کاتالیزورهای متعدد ساخته می شود. محققان دانشگاه براون به دنبال یافتن راهی برای ساخت این ترکیب به روشی پایدارتر و سازگار با محیط زیست هستند.

به گزارش ایسنا، کریستوفر ستو، پروفسور شیمی براون و استاد راهنمای این پروژه گفت: اگر چهار واکنش مختلف را جداگانه اجرا می کنید، پس چهار مرحله متفاوت دارید که به حلال ها و مواد اولیه نیاز دارند و هر کدام پسماندهای آلوده به محصولات جانبی واکنش را از خود به جا می گذارند. اما اگر بتوانید همه این کارها را در یک مرحله انجام دهید، می توانید از حلال کمتری استفاده کنید و ضایعات را کاهش دهید.

محققان این کاتالیزور را با رشد نانوذرات نقره-پالادیوم بر روی نانومیله های اکسید تنگستن ساخته اند. ساخت بنزوکسازول با مواد اولیه یعنی اسید فرمیک، نیتروبنزن و یک آلدئید آغاز می شود که این مواد طی چهار واکنش پیوسته با هم واکنش نشان می دهند. تمام واکنش ها منجر به حداکثر بازدهی ممکن شد. فرایند تولید در دمای 80 درجه سانتی گراد انجام شد و هشت ساعت به طول انجامید. به طور معمول، تولید بنزوکسازول به دمای 130 درجه سانتیگراد نیاز دارد و حدود 48 ساعت طول می کشد.

به نقل از ستاد نانو، این کاتالیزور علاوه بر نیاز به تنها یک راکتور، زمان کمتر و شرایط آسان­ تر، امکان استفاده از مواد اولیه بی خطرتر به لحاظ محیط زیستی را فراهم می کند.

زنجیره واکنش برای مرحله اولیه خود به یک منبع هیدروژن نیاز دارد. این منبع می تواند گاز هیدروژن خالص باشد که ذخیره و انتقال آن دشوار است و یا می تواند از یک ترکیب شیمیایی استخراج شود. ترکیبی به نام آمونیا بوران اغلب برای این منظور استفاده می شود. اما با وجود کاتالیزور جدید به جای آن از اسید فرمیک استفاده می شود که ارزان تر، سبزتر و با سمیت کمتر است.

انتهای پیام

نظرات

captcha