مادر درنای سیبری درگذشت

به گزارش ایرنا، جانورشناس، پژوهشگر، روزنامه نگار و مؤسس انجمن درنای سیبری عصر دیروز -چهارشنبه- پس از افزون بر پنج دهه زندگی و کار پژوهشی در مازندران در سن 95 سالگی چشم از جهان فروبست.

به گزارش ایرنا، جانورشناس، پژوهشگر، روزنامه نگار و مؤسس انجمن درنای سیبری عصر دیروز -چهارشنبه- پس از افزون بر پنج دهه زندگی و کار پژوهشی در مازندران در سن 95 سالگی چشم از جهان فروبست.

«الن ووسالو» در بیش از 50 سال حضورش در مازندران ساکن شهرهای فریدونکنار، بابلسر و در نهایت شهر رویان بود و علاوه بر فعالیت های پژوهشی مستمر، ارتباط نزدیک و پررنگی با جوامع محلی نیز داشت.

مادر درناهای سیبری دانش آموخته مقطع کارشناسی جانورشناسی از دانشگاه یو.سی.ال.اِی (UCLA) امریکا بود و مدرک کارشناسی ارشد روزنامه نگاری را نیز اخذ کرده بود.

او پنج دهه پیش، پس از ازدواج با همسر ایرانی اش راهی مازندران شد و به فریدونکنار رفت تا دسته باقیمانده از گله غربی درناهای سیبری را که هر سال به مازندران می آمدند مشاهده کند و پس از مدتی ساکن مازندران شد.

ووسالو علاوه بر فعالیت های پژوهشی و علمی متعدد در زمینه جانورشناسی، پرندگان مهاجر، بیوتکنولوژی، بیوشیمی، نانوتکنولوژی و شیمی، با چند دانشگاه کشور از جمله دانشگاه مازندران نیز همکاری هایی داشت.

علاقه وافر او به درناهای سیبری سبب شد که برای سال های طولانی همواره در فریدونکنار حضور پررنگی داشته باشد و به بخشی از جامعه محلی تبدیل شود. او در چند دهه فعالیتش تلاش کرد تا علاوه بر فعالیت های علمی، شکارچیان و دامگاه داران و بومیان منطقه را نیز برای دست کشیدن از شکار متقاعد کند و گام های زیادی در زمینه فرهنگسازی برای پیشگیری از شکار برداشت.

تلاش های گسترده و مستمر الن ووسالو از او چهره ای شناخته شده و اثرگذار در زمینه پرندگان مهاجر مازندران ساخت. او نخستین پژوهشگری بود که در ایران کار پژوهشی روی درناها را آغاز کرد. بارها در همایش های علمی متعدد حضور یافت و تجارب خود را ارائه کرد و اقداماتش نیز در برخی رویدادهای محیط زیستی مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت. مادر درنای سیبری سال 1396 در نخستین همایش زیست وران بوم ایران که در ساری برگزار شده بود به پاس چند دهه فعالیت در زمینه پرندگان مهاجر مازندران تجلیل شد.

نظرات

captcha