اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
شناخت یهودیان در طول تاریخ، از آن جهت ضروری می نماید که بدانیم استبداد و استعلاء بر سایر مردم، از خصوصیات ذاتی آن هاست و با شناخت تاریخی آنان رویکرد امروزیی شان را بهتر تحلیل کنیم.
علی معروفی آرانی، پژوهشگر حوزه صهیونیسم و یهودیت در یادداشتی که با عنوان «نگاه مشرکانه یهود به سایر ادیان» در اختیار ایکنا قرار داده است تصریح می کند که دولت جعلی اسرائیل امروز بر اساس نقشه های استکبار شکل گرفته و اهداف شومی را دنبال می کند. قصۀ از نیل تا فرات و قصۀ موعد همه بهانه است تا بتوانند همه مناطق مسلمان نشین را تسخیر کنند و بر سرنوشت مسلمانان مسلط شوند . ایالات متحده آمریکا هزاران کیلومتر از این منطقه فاصله دارد و باید پایگاه بسیار قوی داشته باشد تا بتواند بر جهان اسلام و امت اسلامی اشراف داشته باشد و هیچ چیز بهتر از دولت جعلی اسرائیل نیست.
متن یادداشت از این قرار است:
یهودیان که پس از ویرانی اورشلیم[بیت المقدس در منایع اسلامی] در سراسر جهان پراکنده شدند، وحدت دینی خود را حفظ کردند و به علت آزار و شکنجه هایی که در طول تاریخ به عنوان یک اقلیت نژادی و دینی می دیدند، هرگز آرزوی «ارض موعود» را از یاد نبردند و همین آرزو سبب تهاجم به سایر ادیان و مذاهب این حرکت بود.
پس از تشکیل صهیونیسم جهانی، مهاجرت یهودیان علی رغم مقررات سخت، به فلسطین آغاز شد. در پایان جنگ جهانی دوم نیز، ایده تشکیل یک دولت یهودی در اسرائیل[سرزمین فلسطین] به طور جدی مطرح و تقسیم شدن فلسطین کلید خورد. (در حقیقت، آن ها این واقعیت را که در فلسطین ملتی با تمدن اصیل و غنی ساکن است را نادیده گرفته و با اخراج روز افزون اعراب مسئله «آوارگان فلسطین» را به وجود آوردند.)
صهیونیسم برای نیل به هدفش، احتیاج به نفوذ در افکار جهانی داشت. لذا از قالب یک ایدئولوژی ساده، تبدیل به یک سیستم ارتباطات پر شاخه شد. شالوده صهیونیسم بر توسعه طلبی، نژادپرستی و نفاق افکنی در میان ملل جهان نهاده شده است. این سازمان دارای مراکز اطلاعات و جاسوسی در اکثر کشورهای جهان است. مهمترین و کارسازترین حربه صهیونیسم جهانی عبارت از: بهره گیری از رسانه های عمومی در سراسر دنیاست.(1)
یهودیان همواره در طول تاریخ ادعای برگزیدگی و برتر بودن را داشتند. همین حس باعث شده تا قوم یهود در طول تاریخ در هر جایی که سکونت داشته اند نه تنها به زندگی آرام و مسالمت آمیز در کنار سایر اقوام بسنده نکرده، بلکه مروج خشونت و درگیری نیز بوده اند و این روحیه باعث تنفر و انزجار از یهودیان می شده است و جالب آنکه در پس این موضوع آن ها همواره تلاش کرده اند تا به اهداف خود دست یابند.
در این نظام خاص یهودیان خود را یک هویت دینی یکپارچه به نام «بنی اسرائیل» می دانند که از رابطه خاصی با خدایشان برخوردارند و این خدا در آنان حلول می کند، سطح بالایی از قداست به آنان می بخشد و رهبری و راهنمایی تاریخ ملی، مقدس و منحصر به فردشان را که از خروج آنان از مصر آغاز می شود، بر عهده می گیرد.(2)
این امر می تواند تداعی کننده یک قومیت دینی باشد که تفاوت چندانی با ادیان مشرکانه حلولی ندارد؛ زیرا دین و خدا را در انحصار یک ملت واحد و دور از دسترس ملت های دیگر قرار می دهد. بنابراین یهودیت از این دید، یک دین قومی نژادی یا قومیت دینی مقدس است که حضور معین و مشخص تاریخی و تصور آرمانی دینی را با هم در آمیخته است.
شناخت یهودیان در طول تاریخ، از آن جهت ضروری می نماید که بدانیم استبداد و استعلاء بر سایر مردم، از خصوصیات ذاتی آن هاست و با شناخت تاریخی آنان رویکرد امروزیی شان را بهتر تحلیل کنیم. آنها سایرین را حتی در حد یک انسان نیز نمی دانند. از همین روی برای اثبات این برتری، و به دلیل باور قلبی آنها به این اصل، همواره از کلیه اقدامات تبلیغاتی فروگذار نکرده اند.
در سیاست خارجی اسرائیل ایدئولوژی در این رژیم بسیار پررنگ و پیچیده بوده است. به طور کلی، نگاه اسرائیل به جهان برگرفته از فرهنگ سیاسی دینی آن است. نگاهی که ریشه در تاریخ یهود و جریانات متعدد و تحولات آن دارد. هرچند رهبران کنونی اسرائیل خود را با هویت سیاسی و به عنوان تنها دموکراسی غرب آسیا معرفی می کنند، اما واقعیت موجود در سپهر سیاسی این رژیم بسیار پیچیده تر و در هم تنیده با مسائل و تفاسیر خاص حاکمان اسرائیل از یهودیت و غیرقابل تفکیک از آن است.
ملی گرایی مذهبی یهود در رویکرد اسرائیل برای 1970 از زمان تأسیس و به ویژه از تداوم منازعات با فلسطینیان تأثیرات زیادی داشته است. این در حالی است که دین یهود از هیچ رویکردی برای درگیری با فلسطینی ها طرفداری نمی کند. در طول تاریخ چند دهه ای اسرائیل، نظام اعتقادی یهود به عنوان نهادی قدرتمند به اتخاذ یک رفتار تهاجمی منجر شده است و در کنار آن مبنایی برای شکل گیری و عمل گروه های سیاسی قدرتمند اسرائیل بوده است؛ به گونه ای که ساختارهای اصلی و مشخصه های ذاتی جامعه اسرائیل براساس یهودیت شکل گرفته و اداره می شود.
در این راستا هرچند تفکیک احزاب اسرائیلی از منظر سیاست خارجی کار بسیار دشواری است، اما به هر تردید رهبران این احزاب که به مقام نخست وزیری می رسند نوعی از ملی گرایی مذهبی یهودی را در خط مشی خارجی آن بازتولید می کنند.
مهاجرت یهودیان سراسر جهان به اسرائیل امری مهم و با اهمیت در چارچوب گفتمان، یکی از مهمترین کارکرد توسعه دین سیاست خارجی آن است. خاخام های یهودی همانند آبراهام اسحاق کوک تأثیرگذارترین تئوریستن های صهیونیسم مذهبی، معتقد بود که همه اعتبار و حیات قوم یهود در تبعید از اتصال آن ها به «ارض مقدس» نشئت می گرفت. بنابراین بازگشت یهودیان به ارض موعود لازمه تجدید حیات معنوی آنان به شمار می آید.
یهودیان یک سنت خاص سیاست خارجی مبتنی بر عرف سیاسی تاریخی دارند که به هزاران سال پیش برمی گردد و این سنت به کشور اسرائیل منتقل شده است. اما سنت سیاسی یهود در سیاست خارجی همیشه دفاعی بوده است، چه در حکمرانی و چه در دیاسپورا. قدرت به طور کلی فقط ابزاری برای دستیابی به بقا بوده است نه هدف به خودی خود و هویت ملی یهود همیشه با صهیونیسم تاریخی مرتبط بوده است. این انگاره ها در طیف های مختلف مذهبی و سیاسی ـ اجتماعی در این رژیم بازتاب داشته است.
دو گروه بزرگ مذهبی اسرائیل، یهودیان حریدی و صهیونیسم های مذهبی یا مذهبی های ملی. گروه اول مخالف زندگی سکولار و به شدت معتقد به شریعت یهود هستند. اسرائیلی های سکولار هیچ نقشی برای مذهب در زندگی عمومی و سیاست قائل نیستند. احزاب در میانه ای از این دو طیف جای می گیرند و بر اساس همین قرابت و دوری و نزدیکی می توان شقوق سیاست خارجی آن ها را متمایز ساخت. هالاکا به عنوان منبع شریعت یهود و شامل قوانین تورات، تلمود و خاخام ها است. تلمود در نگاه یهودیان ارتدکس منبع اصلی دین است و احکام آن علیه غیریهودیان نقش مهمی در سیاست خارجی اسرائیل دارد.(3)
قانون بازگشت به سرزمین فلسطینی با این انگاره مذهبی شکل گرفته است که بر یهودیان به عنوان قوم تورات واجب است که مالکیت سرزمین های تورات را به دست گیرد. بنابراین، دین به عنوان یک عقیده محرک اصلی این رژیم در تعامل با کشورهای دیگر است.
گفتمان مذهبی را می توان به عنوان مهم ترین عنصر برای شکل دهی به سیاست خارجی اسرائیل در نظر گرفت. یافته ها نشان می دهد که گفتمان سیاست خارجی نخست وزیران اسرائیل (از احزاب و طیف های مختلف سیاسی) متأثر شدید از فرهنگ سیاسی دینی یهود است که بر خط و مشی های کلان رفتار خارجی و به ویژه موضوع اساسی تر آن یعنی منازعه با مسلمانان، اعراب و فلسطینیان بازتاب دارد.(4)
به طور کلی، ادعای تشکیل اسرائیل بزرگ در سرزمین مقدس که بنا بر آیات تورات شامل کشورهای فلسطین مصر، سوریه، اردن و لبنان بوده، تأثیر مستقیمی بر سیاست خارجی این کشور نسبت به کشورهای همسایه خود داشته است. عناصر کلی سیاست خارجی اسرائیل در دوران سه نخست وزیر اخیر(شارون،نتانیاهو و ایهود باراک) تحت تأثیر عامل مشروعیت مذهبی بود، اما در این میان، سیاست خارجی اسرائیل در زمان نخست وزیری نتانیاهو بیشتر از زمان باراک و شارون بر حفظ سرزمین های اشغالی فلسطین و کشورهای همسایه خود مبتنی بوده است تا بتواند به وعده های کتاب مقدس تورات جامه عمل بپوشاند که تا اندازه ای در این زمینه موفق شد و توانست سرزمین های تحت اشغال خود را حفظ کند.
دولت جعلی اسرائیل امروز بر اساس نقشه های استکبار شکل گرفته و اهداف شومی را دنبال می کند. قصۀ از نیل تا فرات و قصۀ موعد همه بهانه است تا بتوانند همه مناطق مسلمان نشین را تسخیر کنند و بر سرنوشت مسلمانان مسلط شوند . ایالات متحده آمریکا هزاران کیلومتر از این منطقه فاصله دارد و باید پایگاه بسیار قوی داشته باشد تا بتواند به جهان اسلام و امت اسلامی اشراف داشته باشد و هیچ چیز بهتر از دولت جعلی اسرائیل نیست که این دولت جعلی دقیقاً نقشۀ راه آن ها هستند ، نقطۀ پرگاری هستند تا آنها بتوانند شعاع پرگار را روی کشورهای اسلامی تعمیم دهند.
همچنین بر اساس آموزه های دینی یهودی ها و تناقضات و تفاسیر غلطی که دارند بر سرنوشت جهان اسلام امروز مسلط شوند ولی «فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ». «وَمَکَرُوا وَمَکَرَ اللَّهُ وَاللَّهُ خَیْرُ الْمَاکِرِینَ» هر چه اینها درباره جهان اسلام مکر و حیله کنند و نقشه بکشند، خدا وعدۀ پیروزی داده است. اگر مقاومت ادامه داشته باشد و اگر استقامت در کنار ایمان باشد مطمئناً مسلمانان در این نبرد نابرابر پیروز خواهند شد، نقشه های آن ها نقش بر آب خواهد شد و به لطف الهی امام زمان(عج) ظهور خواهد کرد و تبعیض، نابرابری و ظلم را از بین خواهد برد و جهانی مملو از عدالت محقق خواهد کرد.
پی نوشت:
1- ستوارت هوور. دین در عصر رسانه. چاپ دوم 1385. علی عامری مهابادی. تهران. مرکز پژوهش های صداوسیما
2 - قلمداد کردن ملت ها و اقوام به مثابه حیواناتی که فقط آفریده شده اند تا «قوم برگزیده» بر آنها فرمان براند.
3- مجید صفاتاج. تروریسم صهیونیستی. چاپ اول 1382. تهران
4-صفا محمود عبدالعال. ادعاهای حقوقی تاریخی در سرزمین اسرائیل. چاپ اول1387. رضوان حکیم زاده. تهران. دفتر مطالعات سیاسی بین المللی
{{name}}
{{content}}