اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
استاد پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی گفت: چندین سال پیش از آن رو که پیوند ناب میان شمس و مولانا را به روشنی آشکار کنم، از نگاره و انگاره ای بهره جستم که گسترش هم یافت؛ آن، این بود که گفتم که مولانا دریا بود، دریایی پهناور، ژرف و ناپدید، اما آرام و بی هیچ تاب و تپش. شمس با این دریا چه کرد! دریایی که آن را با دریای نمادین و آیینی می سنجیم.
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، نشست علمی «شمس و مولانا» با حضور جمعی از استادان و مولوی پژوهان کشور و چهره هایی، چون مهدخت معین؛ استاد زبان و ادبیات فارسی و فرزند استاد معین، توفیق سبحانی؛ مولانا پژوه، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، سید حسن امین؛ پژوهشگر حکمت اسلامی، اردشیر صالح پور؛ استاد هنر های نمایشی و نادر قشقایی هنرمند مجسمه ساز در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن برگزار شد.
محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ابتدای این نشست در سخنانی گفت: این محفل به نام نامیِ جلال الدین محمد مولوی و مراد او شمس تبریزی منعقد شده است، به این بهانه در این جا گردهم آمده ایم تا بهره مند شویم از سخنرانی و سخندانیِ جناب دکتر میر جلال الدین کزازی؛ همچنین در این آیین، کتاب زندگی نامه و خدمات علمی، فرهنگی و ادبی استاد کزازی که به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شده است نیز رونمایی خواهدشد.
شالویی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: خوشبختانه با همراهی دو تن از عزیزان در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ آقای دکتر کیانوش کیانی و خانم دکتر نادره جلالی گفت وگوی تفصیلی در حوزه تاریخ شفاهی با استاد دکتر کزازی انجام شده است که به زودی در قالب کتابی تحقیقی و پژوهشی در اختیار جامعه علمی و ادبی ایران قرار خواهد گرفت.
مشاور وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به یقین، مولانا نقش مهم و تاریخی در عصر خود و در زمانه ما داشته و دارد. مولوی در روش، مرد «عقل» و در منش، انسانی به تمام معنا «عاشق» است. عشقی که جز او برای کسی دیگر حاصل نشده است، از این رو فهم این «عشق» و سختی ها و مشقت های آن برای دیگران قابل فهم نیست.
شالویی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سال گذشته مجسمه ای فاخر از حکیم نظامی ساخته شد و در میدان ونک تهران نصب گردید. امسال نیز این توفیق حاصل شد تا مجسمه ای با شکوه از جلال الدین مولوی به ارتفاع حدود 10 متر در یکی از میادین پرتردد تهران؛ میدان محمدیه، نصب شود. در حقیقت هردو مجسمه، آثار هنریِ استاد نادر قشقایی هنرمند برجستهِ مجسمه سازی هستند.
مشاور وزیر فرهنگ در پایان گفت: تصویری که از مولانا به صورت مجسمه ساخته شده است، نزدیک ترین و پارسی ترین صورت از این حکیم و شاعر برجسته ایرانی است.
در ادامه این نشست میرجلال الدین کزازی چهره ماندگار زبان و ادب فارسی به ایراد سخن پرداخت. او در ابتدای سخنان خود اظهار کرد: سخن از دو چهره شگفت آور، خردآشوب و اندیشه خو در پهنه فرهنگ و ادب ایران است. دو هنگامهِ مَرد که در گونه خویش بی مانند اند؛ مولانا و شمس تبریزی.
او اضافه کرد: بار ها از من پرسیده اند که شمس با مولانا چه کرد؛ یا اینکه کدامیک از این دو از دیگری برتر است؛ اینها پرسش هایی بنیادین است.
کزازی در ادامه تأکید کرد: نکته مهم این است که مولانا و شمس بدون تردید دو تن اند، اما به راستی می توان گفت که اینان یک تن اند. اگر شمس نمی بود، مولانایی پدید نمی آمد و اگر مولانا نبود، شمس، نام و آوازه ای نمی یافت.
چهره ماندگار زبان و ادب فارسی افزود: پیوند این دو با یکدیگر، پیوندی است از گونه دیگر؛ یکی، علت وجودی دیگری است. بیهوده نیست که مولانا در دوری از شمس، دیوانی ستبر می سرآید؛ شیفته در کوی و برزن می گردد و گمشده خود را می جوید؛ چرا که نیمی از او، از او گسسته است.
کزازی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: چندین سال پیش از آن رو که پیوند ناب میان شمس و مولانا را به روشنی آشکار کنم، از نگاره و انگاره ای بهره جستم که گسترش هم یافت؛ آن، این بود که گفتم که مولانا دریا بود، دریایی پهناور، ژرف و ناپدید، اما آرام و بی هیچ تاب و تپش. شمس با این دریا چه کرد! دریایی که آن را با دریای نمادین و آیینی می سنجیم.
استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبائی تأکید کرد: شمس تبریزی، سنگی به بزرگیِ البرز کوه در دریای مولانا افکند، این دریا بر شورید و توفید و امواج او به هر سو افشانده شد. این دریا هرگز آرام نگرفت و همواره تپنده است و هنوز نیز چنین است.
چهره ماندگار زبان و ادب فارسی در پایان گفت: مولانا سال هاست که به جهانِ جاوید شتافته است، اما دریای او همچنان خروشان است.
اجرای برنامه موسیقایی نی نوازی و آواز ایرانی با هنرنمایی استادان منوچهر غیوری و فاضل جمشیدی نیز از دیگر بخش های این نشست علمی بود.
در پایان این رویداد نیز با حضور استادان حاضر در نشست، پس از اهدای نشان زرین و لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به استاد میرجلال الدین کزازی، از کتاب زندگی نامه و خدمات علمی، فرهنگی و ادبی ایشان که از سوی معاونت علمی پژوهشی و انتشارات انجمن منتشر شده است، رونمایی شد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}