سرانه مصرف آبزیان در قم حدود هفت و نیم کیلوگرم است

سید محمدرضا طاهری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: هر ساله با هدف ارتقای فرهنگ مصرف آبزیان در قم چندین دوره آموزشی در خصوص طبخ ماهی و جشنواره طبخ آبزیان با همکاری سازمان آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای در استان برگزار می کنیم.

سید محمدرضا طاهری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: هر ساله با هدف ارتقای فرهنگ مصرف آبزیان در قم چندین دوره آموزشی در خصوص طبخ ماهی و جشنواره طبخ آبزیان با همکاری سازمان آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای در استان برگزار می کنیم.

وی با اشاره به این که اگر آگاهی مردم نسبت به فواید استفاده از آبزیان بیشتر شود، آن را به طور مستمر در سبد غذایی خود قرار خواهند داد، افزود: ماهی، غذایی فراسودمند است که انواع مواد موردنیاز بدن انسان را تامین می کند و پزشکان مصرف مستمر آن را موجب حفظ سلامت افراد می دانند؛ بنابراین قرار گرفتن آن به عنوان عنصری مهم در سبد غذایی مردم قم امری لازم و ضروری است.

گفتنی است با تلاش های صورت گرفته و رشد سرمایه گذاری، پیش بینی می شود تولید آبزیان در استان قم تا پایان سالجاری به بیش از 2 هزار و 700 تن برسد.

به گزارش ایرنا، در استان قم تعداد 344 نفر به صورت مستقیم در 325 واحد به فعالیت آبزی پروری اشتغال دارند و سازمان جهاد کشاورزی قم به دنبال گسترش تولید محصولات این حوزه با افزایش سطح سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

فعالیت پرورش ماهی در استان قم به صورت تلفیقی و همسو با فعالیت کشاورزی است؛ در این راستا آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام می شود.

محدودیت منابع آبی در قم موجب شده تا استفاده از روش های نوین آبزی پروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، بهره گیری از سامانه های تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، مدیریت بهینه بهداشت، نصب اینورتر در چاه های کشاورزی و پرورش گونه های مناسب با شرایط اقلیمی استان، برای افزایش تولید آبزیان مورد توجه باشد.

نظرات

captcha