اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مصوبه ماده واحده «اصلاح و تکمیل ماده 5 منشور توسعه فرهنگ قرآنی» از سوی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به سازمان تبلیغات اسلامی، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و شورای توسعه فرهنگ قرآنی ابلاغ شد، اما این ماده واحده به دنبال چیست؟
به گزارش ایکنا، طی روزهای گذشته خبر «ابلاغ ماده واحده اصلاح و تکمیل ماده پنج منشور توسعه فرهنگ قرآنی از سوی رئیس جمهور»، بر روی خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت. موضوعی که با توجه به توضیحات کلی درج شده در متن این ابلاغیه و عدم ارائه تحلیل و اطلاعات بیشتر در مورد آن، سوالاتی را برای فعالان حوزه قرآن کریم ایجاد کرد. ابهاماتی از این جنس که کارکرد این ابلاغیه چیست و اصلاً ماده پنجم منشور توسعه فرهنگ قرآنی به چه چیزی اشاره دارد؟
ماده پنج منشور توسعه فرهنگ قرآنی که در جلسه 643 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 22 اردیبهشت 1388 به تصویب رسید، به بحث اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی اشاره دارد. در مصوبه اولیه، تمام اعضای شورای توسعه که تشکیل دهنده این شورا در جلسات اولیه بودند، نام برده شده است که شامل 12 عضو حقوقی و سه عضو حقیقی است.
این ماده در سال های بعد همراه با اصلاحاتی بود و در سال های مختلف دستگاه های متعددی به عضویت شورای توسعه فرهنگ قرآنی درآمدند به طوری که در نهایت تعداد اعضای شورای توسعه به حدود دو برابر اعضای این شورا در سال های ابتدایی رسید.
سخت شدن تصمیم گیری و تصمیم سازی در جلسات شورای توسعه، به حد نصاب نرسیدن جلسات، عدم حضور مداوم برخی مدیران و رؤسای نهادها و مسائلی از این دست از سال ها قبل مسئولان شورای توسعه فرهنگ قرآنی را به فکر بازآرایی اعضای شورای توسعه واداشته بود، موضوعی که سرانجام در جلسه شصت ودوم شورای توسعه فرهنگ قرآنی که مردادماه امسال برگزار شد، رأی به اجرای آن داده شد و طی روزهای اخیر هم از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد.
رحمان دهقانی، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مورد این موضوع به خبرنگار ایکنا، گفت: با توجه به نگاه قرارگاهی که مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز هست، نیاز بود ترکیب شورای توسعه فرهنگ قرآنی بازبینی داشته باشد. بر همین اساس و بنا بر سند تحول و بازسازی ساختار و نظام امور قرآنی کشور که مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در اسفند 1400 بود، این بازآرایی صورت گرفت.
وی افزود: بر همین اساس عملکرد دستگاه هایی که عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی بودند در سال های گذشته مورد ارزیابی قرار گرفت. برخی از این دستگاه ها حضور مؤثری نداشتند و در طول سال ها با انگیزه های مختلف به عضویت شورای توسعه درآمده بودند، همین امر کار را برای تصمیم گیری و رسیدن به حدنصاب سخت کرده بود و شورا با مشکلاتی مواجه بود.
دهقانی با اشاره به اینکه دستگاه هایی که از عضویت در شورای توسعه حذف شده اند، در کمیسیون ها حضور دارند، تصریح کرد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی در همه زمینه ها و حوزه های تخصصی قرآن، کمیسیون و ستاد دارد که مجموع این کمیسیون ها و ستادها به عدد هفت می رسد و شامل پنج کمیسیون و دو ستاد است. در هر کدام از این کمیسیون ها و ستادها مجموعه ای از نهادهای قرآنی و نیز مؤسسات و بخش مردمی عضویت دارند.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه اصل کار یک حرکت درست است، افزود: علاوه بر بازآرایی اعضای شورای توسعه تبصره سه هم حذف شد. بر اساس این تبصره وزرای عضو شورای تخصصی در صورت عدم امکان حضور در جلسات شورا می توانند، معاونان ذی ربط را با حق رأی معرفی کنند، با توجه به اینکه این مصوبه اعمال شده است و بر اساس مصوبه جلسه شصت وسوم شورای توسعه فرهنگ قرآنی که مصوب شد نهادها و سازمان های عضو هم بتوانند نماینده های خود را با حق رأی معرفی کنند، لذا تبصره سه حذف شد و الان در انتهای عنوان اعضای شورای توسعه عبارت «یا نماینده تام الاختیار» نیز اضافه شده است و چون حق رأی به همه تعمیم داده شده است، دیگر نیازی به آن تبصره نبود.
دهقانی در پایان تصریح کرد: همچنین در جلسه گذشته شورای توسعه فرهنگ قرآنی به جهت نقش و جایگاه خطیر ائمه جمعه کشور که در توسعه فرهنگ قرآنی نقش خوبی را ایفا می کنند و با توجه به اینکه مسئولیت شورای هماهنگی فعالیت های قرآنی استان ها را نیز بر عهده دارند، لذا مقرر شد شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیز به عضویت شورای توسعه در بیاید.
بر اساس گزارش ایکنا، طبق آنچه ابلاغ شده است، تعداد اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی از 27 عضو به 17 عضو رسیده است، یعنی علاوه بر حذف دستگاه هایی همچون نماینده سازمان صدا و سیما، نماینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس؛ نمایندگان بخش مردمی و صاحب نظران و کارشناسان امور قرآنی که مجموعاً شش نفر بودند نیز حذف شده اند. این دستگاه ها در کمیسیون ها و ستادها حضور فعال خواهند داشت.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و هم اکنون حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، قائم مقام رئیس و دبیر شورا است.
در ذیل اسامی نهادهای عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی آمده است؛
- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام الاختیار
- وزیر آموزش و پرورش یا نماینده تام الاختیار
- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا نماینده تام الاختیار
- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تام الاختیار
- رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم یا نماینده تام الاختیار
- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یا نماینده تام الاختیار
- رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یا نماینده تام الاختیار
- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا نماینده تام الاختیار
- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها یا نماینده تام الاختیار
- رئیس سازمان اداری و استخدامی یا نماینده تام الاختیار
- رئیس بنیاد ملی نخبگان یا نماینده تام الاختیار
- وزیر ورزش و جوانان یا نماینده تام الاختیار
- رئیس جامعـه المصطفی العالمیه یا نماینده تام الاختیار
- رئیس سازمان امور اجتماعی یا نماینده تام الاختیار
- رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه یا نماینده تام الاختیار».
{{name}}
{{content}}