اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
بعد از اعمال سیاستهای جدید و با جهش نرخ ارز رسمی، دیگر بهانه ای برای صادرکنندگان برای عدم تزریق ارز صادراتی به سامانه های رسمی وجود ندارد. براین اساس باید منتظر پایان رویه رانتی واردات در مقابل صادرات خود نیز بود.
این تحول، بهانه های گذشته درباره عدم بازگشت ارز صادراتی به سامانه های رسمی را از صادرکنندگان سلب می کند و به نظر می رسد گامی مؤثر در جهت شفافیت اقتصادی و کنترل منابع ارزی باشد.
پایان رویه های رانتی در واردات و صادرات
یکی از پیامدهای راه اندازی این مرکز، پایان یافتن رویه های رانتی همچون "واردات در مقابل صادرات خود" است. در این روش، صادرکنندگان با استفاده از ارز حاصل از صادرات، کالاهای غیرضروری را بدون محدودیت وارد می کردند. بهانه اصلی این رویه، نرخ پایین ارز و حمایت از صادرکنندگان عنوان می شد.
همچنین باید متذکر شد که این رویه به این دلیل رانتی تلقی میشود که از یک سو بدون معطلی صف تخصیص ارز بانک مرکزی کارسازی ارزی آن انجام میشود و از سوی دیگر در واردت اقلامی مثل موبایل هیچ گونه مشمولیت سابقه برای آن در نظر گرفته نشده است. یعنی اگر یک شرکت همین امروز 10 میلیون دلار صادرات داشته باشد بدون هیچ محدودیت سامانه ای ظرف چند امکان واردات هزاران دستگاه تلفن همراه را دارد.
همانطور که اشاره شد با افزایش نرخ ارز رسمی و راه اندازی مرکز مبادله، انتظار می رود تمامی ارزهای حاصل از صادرات در این سامانه عرضه شوند. این اقدام باعث می شود که نظارت بر واردات کالاها نیز افزایش یابد و از واردات کالاهای غیرضروری جلوگیری شود.
تأثیر بر بازار و واردات کالاهای غیرضروری
بازار موبایل، به ویژه واردات مدل های لوکس و غیرضروری مانند آیفون، به شدت تحت تأثیر این تغییرات قرار خواهد گرفت. پیش از این، واردکنندگان با استفاده از ارزهای حاصل از صادرات، به واردات کالاهای گران قیمت و غیرضروری روی می آوردند. اما اکنون با رشد نرخ ارز و تمرکز بر مدیریت منابع در مرکز مبادله، چارچوب های مرتبط با بازگشت ارز تغییر کرده است و واردات کالاهای لوکس تحت نظارت بیشتری قرار خواهد گرفت.
ضرورت مدیریت منابع ارزی توسط نهاد ناظر
با عرضه ارز حاصل از صادرات در این مرکز، نهادهای ناظر قادر خواهند بود منابع ارزی را به شکل بهینه مدیریت کنند. این اقدام نه تنها باعث کاهش فشار بر بازار ارز می شود، بلکه از خروج بی رویه ارز برای واردات کالاهای غیرضروری نیز جلوگیری خواهد کرد. به این ترتیب، منابع ارزی کشور به سمت اولویت های اساسی و ضروری هدایت خواهد شد.
راه اندازی مرکز مبادله طلا و ارز، گامی مهم در جهت شفافیت و مدیریت صحیح منابع ارزی کشور است. این اقدام، پایان رویه های رانتی و افزایش نظارت بر واردات کالاها را به دنبال خواهد داشت. در حوزه هایی مانند بازار موبایل، این تغییرات می تواند به کاهش واردات کالاهای غیرضروری و لوکس کمک کند و در نهایت به نفع اقتصاد کشور باشد.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}