استاندار:

مسکن سومین چالش اصلی همدان است

ایسنا/همدان استاندار همدان با بیان اینکه مسکن سومین چالش اصلی همدان است، گفت: تا کنون 55 هزار و 967 متقاضی به بانک ها معرفی شده اما تنها 35 هزار نفر موفق به عقد قرارداد شدند و بانک ها باید در این زمینه پاسخگو باشند.

حمید ملانوری چهارشنبه 19 دی در شورای تأمین مسکن استان همدان با بیان اینکه تمام پلاک ها باید توسط کارگروه مربوطه تعیین تکلیف شده و مشخص شود که در هر نقطه چه طرحی اجرا خواهد شد، اظهار کرد: طرح ها نباید به صورت نیمه کاره رها شوند همچنین در برخی زمین ها زیرساخت ها آماده است اما برای برخی دیگر نیاز به ایجاد زیرساخت وجود دارد که با هزینه کمتر می توان در آنها زمینه راحتی شهروندان و ساخت مسکن با هزینه کمتر را انجام داد.

وی با بیان اینکه موضوع ماده 10 نیز باید با پیش بینی منطقی و بر اساس اسناد و برنامه ریزی دقیق پیگیری شود و نمی توان مشکلات را به آینده حواله داد بلکه باید نیاز مردم در این برنامه ها به صورت جدی در نظر گرفته شود، افزود: بافت های فرسوده و تاریخی نیز باید تعیین تکلیف شوند و ظرفیت های مناسبی در این مناطق وجود دارد و قوانین و تسهیلات خوبی برای احیا و استفاده از آن ها پیش بینی شده است و با این حال بسیاری از این بافت ها همچنان بلاتکلیف ماندند و باید مشخص شود که کدام بافت ها حفظ و کدام در مسیر رفع نیازهای شهری مورد استفاده قرار گیرند.

استاندار همدان با بیان اینکه در تأمین زمین، نباید فقط به الحاق زمین های جدید و ایجاد زیرساخت های تازه فکر کرد و استفاده از ظرفیت های موجود در بافت های فرسوده و تاریخی می تواند هزینه ها را کاهش داده و مشکلات مردم را سریع تر برطرف کند، گفت: باید شهرها را محدود کرده و اجازه ندهیم توسعه بی رویه پیدا کنند و ظرفیت های موجود در بافت های فرسوده و تاریخی باید به کار گرفته شود تا هزینه های اضافی توسعه کاهش یابد.

وی درباره تکالیف قانونی متقاضیان و عملکرد بانک ها، بیان کرد: آورده متقاضیان یک تکلیف قانونی است و باید تعیین تکلیف شود و بانک ها باید منابع را جذب کرده و در این زمینه کمربندها را محکم ببندند همچنین، شهرداری و شورای شهر باید برای اجرایی شدن معافیت ها در حوزه ساخت وساز کمک کنند تا پرونده های آماده سریع تر پیگیری شوند و به نتیجه برسند.

ملانوری با اشاره به اختلاف بین تعداد معرفی شدگان به بانک ها و قراردادهای منعقد شده، اعلام کرد: تا کنون 55 هزار و 967 متقاضی به بانک ها معرفی، اما تنها 35 هزار نفر موفق به عقد قرارداد شدند و بانک ها باید در این زمینه پاسخگو باشند به عنوان مثال، بانکی با سهمیه 2539 واحد، تنها 9 مورد پرداخت کرده که این وضعیت قابل قبول نیست همچنین پست بانک که تنها بانک روستایی کشور است نیز عملکردی ضعیف داشته است و اگر این بانک ها منابع جذب کرده و مشکلات مردم  را حل نکنند، خاصیتی ندارند و نیازی به تابلوهایشان در استان همدان نداریم.

استاندار همدان تصریح کرد: سه مسئله اصلی مسکن شامل زمین، سقف آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی است و وضعیت بانک ها در این زمینه باید روشن شود و اجازه نمی دهیم بانک ها و مؤسسات به بنگاه های بی اثر تبدیل شوند و اگر بانک یا موسسه ای کار نکند، به راحتی می توان آن را تعطیل کرد، اما بانک هایی که کار می کنند باید تقویت شوند همچنین مصوب شود که کارگروه ویژه بانک ها برگزار تا تکلیف 20 هزار اختلاف در معرفی شدگان و قراردادها مشخص شود.

وی با بیان اینکه مسئله مسکن سومین چالش اصلی استان است، گفت: نخستین مشکل ما کمبود آب و دومین چالش، بیکاری بوده و تأمین مسکن برای افراد فاقد خانه یکی از اولویت های ماست چرا که بخش عمده ای از درآمد خانواده ها به ویژه برای دهک های پایین جامعه و افراد تحت حمایت نهادهای حمایتی صرف این موضوع می شود.

ملانوری با بیان اینکه در سال های گذشته، برخی افراد توانسته اند مازاد بر نیاز خود صاحب چندین واحد مسکونی شوند، که این موضوع منجر به تحمیل هزینه های اضافی مانند مصرف بی رویه برق و گاز در واحدهای بلااستفاده و تفریحی شده است، ادامه داد: ما برای حل این ناترازی ها به اطلاعات دقیق و صحت سنجی نیاز داریم و بدون آمار و اطلاعات کامل، برنامه ریزی و حل مشکلات ممکن نیست و باید یک مسئله را به طور کامل حل کنیم و سپس به سراغ مسائل دیگر برویم.

استاندار همدان در ادامه به وضعیت پروژه های مسکن اشاره کرد و افزود: 2500 واحد مسکن در کوی پرواز استارت خورده که اکنون 18 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در عین حال، فرودگاه استان نیاز به توسعه دارد، اما مسیرهای توسعه آن با احداث پروژه هایی مانند مسکن و نمایشگاه بین المللی مسدود شده است و باید برای برنامه های توسعه ای مانند افزایش ظرفیت پارکینگ هواپیماها یا ایجاد باند جدید راهکارهای کارشناسی ارائه شود.

وی با انتقاد از ضعف مدیریت در برخی پروژه ها، تصریح کرد: پروژه 276 واحدی مسکن مهر، با وجود اینکه اسکلت ساختمان ها ساخته شده، تنها یک متقاضی وجود دارد و  این موضوع نشان دهنده ضعف در مدیریت و امور کارشناسی است و باید توجه داشته باشیم که مسکن تنها به ساختمان محدود نمی شود، بلکه نیازمند زیرساخت های اساسی مانند مدارس، بهداشت و سایر خدمات است.

استاندار همدان با انتقاد از ضعف در برنامه ریزی و ارائه آمارهای نادرست، گفت: نمونه بارز این مشکلات، پروژه مدرسه ای در تویسرکان است که فونداسیون آن ریخته شده اما اکنون هفت سال است رها شده و پیشرفتی نداشته و این وضعیت نشان دهنده عدم برنامه ریزی صحیح و اتکا به اطلاعات و آمار اشتباه در مراحل اولیه است و اطلاعات نادرست ما را به بیراهه می برد و ضروری است که آمارها در جلسات به صورت دقیق و واقعی ارائه شوند.

وی تأکید کرد: مدیران و کارشناسان باید همراه با پیشنهادهای اجرایی در جلسات حضور داشته باشند و تا حد امکان نباید به سمت الحاق زمین های جدید برویم و باید با اصول، منطق و برنامه ریزی حرکت کنیم و حفظ محیط زیست و دسترسی آسان مردم به خدمات از اولویت های ماست و نمی توان بدون برنامه، مناطقی را به کانون تجمع جمعیت تبدیل کرد و بعد مجبور شد برای جابه جایی کودکان ده ها اتوبوس اختصاص داد که این موارد نشانه های بی برنامه گی است.

ملانوری با اشاره به اهمیت بازآفرینی شهری و احیای بافت های فرسوده، بیان کرد: مصوبات مربوط به بازآفرینی شهری و بافت های فرسوده باید سرعت بگیرند و دستگاه های متولی وظیفه دارند که این پروژه ها را پیگیری کنند و مشخص شود چه میزان از نیاز به مسکن می تواند در این مناطق تأمین شود.

وی همچنین از عملکرد بانک ها انتقاد کرد و افزود: بانک ها باید توضیح دهند که چرا سهمیه های ابلاغی را اجرا نکرده اند و زمانی بانک ها موفق هستند که بتوانند به مردم خدمات ارائه کنند. اگر بانکی همکاری نکند، ما نیز زمینه توسعه و ادامه فعالیت آن را فراهم نمی کنیم و بانک های خصوصی که در بخش های مختلف مسئولیتی نمی پذیرند، باید منابع خود را از جای دیگری تأمین کنند و چراغ بانک ها زمانی روشن و پرفروغ است که در خدمت مردم باشند.

استاندار همدان با بیان اینکه دستگاه های نظارتی نیز در حل مسائل آستان پای کار هستند و اگر در مسیر کار مشکلی به سمت رانت یا فساد پیش رود، باید با آن برخورد قاطع شود، خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات ارزان قیمت و جذب منابع مالی از خیرین و نهادهای حمایتی می تواند در تأمین مسکن اقشار کم درآمد موثر باشد.

انتهای پیام

نظرات

captcha