اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
طبق نتایج آزمون تیمز، 21 درصد از دانش آموزان ایران عملکرد بسیار ضعیفی دارند و از هر 5 دانش آموز، 2 نفر هیچ چیزی نمی آموزند.
به گزارش مشرق ، مطالعه تیمز از سال 1995 به طور دوره ای هر چهار سال یک بار با مشارکت نزدیک به 100 کشور در پایه های چهارم و هشتم برگزار می شود. در این آزمون، 25 کشور منطقه نیز حضور دارند. ایران به منظور ارزیابی دقیق کیفیت آموزش، به ویژه در دوره ابتدایی، در این مطالعه شرکت می کند تا عملکرد دانش آموزان کشور را در مقایسه با سایر کشورهای شرکت کننده، به ویژه در منطقه، بررسی کند.
در مطالعه تیمز، اطلاعات گسترده ای از وضعیت خانواده، معلمان، مدارس و خود دانش آموزان جمع آوری می شود. به عنوان مثال، در آزمون ریاضی پایه چهارم، 127 سؤال و در علوم 125 سؤال مطرح می شود. در پایه هشتم، برای درس ریاضی 138 سؤال و برای علوم 156 سؤال ارائه می شود. همچنین پرسشنامه هایی برای دانش آموزان، والدین، معلمان (در پایه هشتم، دبیران ریاضی و علوم) و مدیران مدارس طراحی شده است.
در آزمون تیمز 2023، 360 هزار والدین، 660 هزار دانش آموز، 20 هزار مدیر مدرسه و 29 هزار معلم از 65 کشور و 6 ایالت مشارکت کردند. در ایران، 6,138 دانش آموز پایه چهارم و 6,226 دانش آموز پایه هشتم از 224 مدرسه به صورت نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند.
عملکرد ایران در آزمون تیمز 2023
ایران با میانگین نمره 500 فاصله دارد و عملکرد آن در هر دو درس ریاضی و علوم پایین تر از مقیاس وسط است.
پایه چهارم:
رتبه 53 در ریاضی و 49 در علوم از میان 58 کشور.
عملکرد پایین تر از کشورهایی مانند شیلی، قطر و بحرین.
عملکرد بهتر از برزیل و مراکش.
مشابه ازبکستان، اردن، عمان و عربستان در ریاضی؛ مشابه آذربایجان و اردن در علوم.
پایه هشتم:
رتبه 31 در ریاضی و 36 در علوم از میان 44 کشور.
عملکرد پایین تر از گرجستان، قزاقستان و قطر.
مشابه بحرین، ازبکستان، شیلی و مالزی در ریاضی؛ مشابه آذربایجان، کویت و مالزی در علوم.
سطوح عملکرد در تیمز
در آزمون تیمز، نمره 625 سطح پیشرفته، 550 سطح بالا، 475 سطح متوسط و 400 سطح پایین محسوب می شود.
یک سوم دانش آموزان ایرانی در ریاضی و 38 درصد در علوم به سطح متوسط می رسند، درحالی که 70 درصد دانش آموزان جهانی در این سطح قرار دارند.
21 درصد دانش آموزان ایرانی در سطح بسیار ضعیف قرار دارند.
مسعود کبیری؛ مدیر مرکز مطالعات تیمز و پرلز ایران، می گوید: 41 درصد دانش آموزان ایرانی به نقطه 400، یعنی پایین ترین سطح عملکرد، نمی رسند و 21 درصد آنها بسیار ضعیف هستند. از هر 5 دانش آموز ایرانی، 2 نفر اصلاً یاد نمی گیرند و 70 درصد دانش آموزان مدارس روستایی پسرانه به حداقل سطح یادگیری نمی رسند.
او افزود که کسب نمره پایین در آزمون تیمز بسیار ساده است و شامل سوالاتی ابتدایی مانند انجام چهار عمل اصلی ریاضی و خواندن یک نمودار ساده است. یکی از سوالات آزمون تیمز پایه چهارم این است: "403-1000 چند می شود؟" در سال 2019، 49 درصد و در سال 2023، 59 درصد دانش آموزان به این سوال پاسخ درست دادند، که نشان می دهد تقریباً نیمی از دانش آموزان قادر به پاسخگویی به این سوال ساده نبوده اند.
نمونه هایی از این سوالات ساده و درصد دانش آموزان ایرانی که موفق به پاسخگویی یا عدم پاسخگویی به آنها شده اند، در تصاویر زیر قابل مشاهده است.
روند نزولی ایران و پیشرفت کشورهای منطقه
ایران در روند عملکرد خود در آزمون تیمز نزولی داشته است، در حالی که کشورهایی مانند ترکیه، امارات و ارمنستان رشد قابل توجهی را نشان داده اند.
جایگاه ایران در پایه چهارم: رتبه دوازدهم در ریاضی و نهم در علوم میان 15 کشور منطقه.
جایگاه ایران در پایه هشتم: رتبه نهم در ریاضی و دهم در علوم میان 16 کشور منطقه.
متغیرهایی که در آزمون تیمز بررسی می شوند:
دانش آموزان: پیشینه مهاجرتی، مکالمه به زبان فارسی، سن ورود به مدرسه، تعلق به مدرسه، نگرش به ریاضی و علوم.
مدارس: منابع آموزشی، نظم و انضباط، زمان آموزش، دسترسی به اینترنت و کتابخانه دیجیتال.
معلمان: سابقه و تحصیلات معلم، رضایت شغلی، توسعه حرفه ای.
والدین: تحصیلات و شغل والدین، حمایت از تحصیل فرزندان، انتظارات آموزشی.
خانه: تعداد کتاب، لوازم دیجیتال، منابع آموزشی.
روند تغییرات مدارس
کاهش آزار و قلدری دانش آموزان در مدارس: گزارش ها نشان می دهند که میزان آزار و قلدری روحی و جسمی میان دانش آموزان کاهش یافته است و کمتر از پیش، دانش آموزان از همتایان خود در مدارس مورد آزار قرار می گیرند. این امر نشان دهنده بهبود نسبی جو مدرسه و فضای اجتماعی آن است.
کاهش نظم و انضباط از دید مدیران در پایه هشتم.
بهبود نگرش دانش آموزان پایه چهارم به ریاضی و علوم نسبت به سال 2019.
مسعود کبیری؛ مدیر مرکز مطالعات تیمز و پرلز ایران، معتقد است که نتایج ضعیف ایران در تیمز 2023، ضرورت توجه ویژه به مناطق محروم، مدارس کم برخوردار و دانش آموزان نیازمند به توجه علمی را برجسته می کند. او می گوید که در حال حاضر، رویکرد آموزش و پرورش اشتباه است و منابع به گونه ای تخصیص می یابد که مدارس موفق تر و دانش آموزان قوی تر بیشتر حمایت شوند. این روند منجر به آن شده که در مدارس شاهد، 5 درصد از دانش آموزان در سطح خیلی پایین قرار دارند، در حالی که در مدارس روستایی مختلط، این آمار به 70 درصد می رسد.
کبیری همچنین تأکید دارد که مدت زمان آموزش در ایران به دلایلی همچون تعطیلات طولانی و آلودگی هوا کاهش می یابد. او پیشنهاد می کند که تعطیلات مدارس به جای اول خرداد، در ابتدای تیرماه آغاز شود.
{{name}}
{{content}}