استان بوشهر برای بازگشت به تولید 40 هزار تن میگوی پرورشی برنامه دارد

رسول رستمی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: برای تحقق اهداف تولید در سال آینده، برنامه ریزی های لازم انجام شده و حمایت از صنعت آبزی پروری و افزایش بهره وری در اولویت قرار گرفته است.

رسول رستمی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: برای تحقق اهداف تولید در سال آینده، برنامه ریزی های لازم انجام شده و حمایت از صنعت آبزی پروری و افزایش بهره وری در اولویت قرار گرفته است.

وی افزود: بر اساس آمار ارائه شده، تولید میگو در استان بوشهر در سال 1401 به 40 هزار تن رسید که این میزان تولید در 11 سایت پرورشی انجام شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر ادامه داد: این در حالی است که ظرفیت تعریف شده برای تولید میگو در سند چشم انداز ملی، 250 هزار تن است و همچنین بر اساس اهداف تعیین شده، تولید ماهیان پرورشی دریایی باید تا سال 1404 به 60 هزار تن افزایش یابد.

رستمی به مشکلات عمده صنعت آبزی پروری از جمله ورود مولدهای بیماری زا اشاره کرد و گفت: این بیماری ها تولید میگو را در استان به حدود 13 تا 17 هزار تن کاهش داده است.

وی بیان کرد: بیماری های واگیردار مانند لکه سفید یک چالش جهانی است و حتی تولیدکنندگان مطرحی مانند ویتنام نیز با کاهش قابل توجه تولید روبرو شده اند.

رستمی یادآور شد: شیلات، مردمی ترین بخش آبزی پروری و یکی از محورهای اصلی توسعه دریامحور در استان بوشهر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر افزود: در این راستا، برنامه ریزی هایی برای توسعه پرورش ماهی در دریا و ساحل، تقویت گونه های بومی و تسهیل واردات بچه ماهی در حال اجراست.

وی تصریح کرد: در این حوزه نیاز به بهبود زیرساخت های برق برای افزایش بهره وری، تأمین مالی مزارع پرورشی و تدوین الگوهای جدید تولید آبزیان وجود دارد.

رستمی ادامه داد: با تدوین برنامه های متعدد برای توسعه صنعت آبزی پروری، افزایش بهره وری مزارع پرورشی با استفاده از فناوری های نوین، تقویت نقش شرکت های دانش بنیان و بهره گیری از ظرفیت پارک علم و فناوری، دانشگاه ها و پژوهشکده میگو، مردمی سازی تولید آبزیان و ایجاد الگوهای مشارکتی به طور ویژه در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: همچنین تامین مالی مزارع از طریق کشاورزی قراردادی با همکاری شرکت ها و هلدینگ های توانمند و برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های مرتبط با آبزیان از دیگر برنامه های تعریف شده در این حوزه است.

رستمی گفت: سازمان توسعه تجارت، تشکل های مردمی و تعاونی ها نقش مهم و انکارناپذیری در ارتقای صنعت آبزی پروری دارند.

نظرات

captcha