63 هزار تن گوشت سفید در کردستان تولید شد/ ریزش قیمت مرغ در استان

به گزارش ایرنا، گوشت مرغ یکی از منابع پروتئینی پرمصرف در استان کردستان است به گونه ای که در بیشتر وعده های غذایی مردم استان از این گوشت در پخت غذاها استفاده می کنند.

به گزارش ایرنا، گوشت مرغ یکی از منابع پروتئینی پرمصرف در استان کردستان است به گونه ای که در بیشتر وعده های غذایی مردم استان از این گوشت در پخت غذاها استفاده می کنند.

از این رو، تغییر قیمت این محصول بر روی سبد غذایی مردم و میزان رضایت و نارضایتی آنها از تنظیم بازار بسیار اثرگذار است؛ از آبان سال گذشته تا اوایل مهر امسال قیمت مرغ در محدوده 80 هزار تا 89 هزار تومان در نوسان بود و بیشتر این ایام با قیمت 83 هزار تومان به مصرف کننده عرضه شده است.

از اواسط مهر امسال به تدریج قیمت گوشت مرغ روند افزایشی در پیش گرفت به گونه ای که 19 آبان، نرخ آن به 96 هزار و 450 هزار تومان برای مصرف کننده رسید.

منتظر کاهش قیمت مرغ باشید

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به دلیل افزایش قیمت مرغ اشاره و اظهار کرد: قطعی برق در تابستان و کاهش جوجه ریزی در مرغداری های مناطق گرم کشور، بر تولید این محصول تاثیر زیادی گذاشت و موجب افزایش قیمت آن در مهر و آبان شد.

پویا شهسواری ادامه داد: با وجود افزایش قیمتی که گوشت مرغ در این مدت پیدا کرده ولی نرخ آن همچنان در کردستان نسبت به استان های همجوار کمتر است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری از مهر ماه افزایش پیدا کرده است، به زودی قیمت مرغ در بازار کاهش می یابد.

754 واحد مرغداری در استان وجود دارد که از این تعداد 694 واحد فعال و 60 واحد غیرفعال و راکد است؛ ظرفیت تولید این واحدها 15 میلیون قطعه در دوره و 60 میلیون قطعه در سال است.

754 واحد مرغداری در استان وجود دارد که از این تعداد 694 واحد فعال و 60 واحد غیرفعال و راکد است؛ ظرفیت تولید این واحدها 15 میلیون قطعه در دوره و 60 میلیون قطعه در سال است.

نیاز روزانه مردم کردستان به گوشت مرغ 110 تن است که با توجه به اینکه در هفت ماهه امسال 63 هزار تن از این محصول در استان تولید شده، مازاد این میزان تولید به خارج از استان و کشور صادر شده است.

رشد 15 درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در هفت ماهه امسال 30 میلیون و 383 هزار و 561 قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان انجام شد.

محمد بیانی ادامه داد: این میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که 26 میلیون و 458 هزار و 561 قطعه بوده، 15 درصد رشد پیدا کرده است.

این میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که 26 میلیون و 458 هزار و 561 قطعه بوده، 15 درصد رشد پیدا کرده است.

وی بیشترین میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان در سال جاری را مربوط به تیرماه خواند و بیان کرد: در این ماه میزان جوجه ریزی پنج میلیون و 310 هزار و 30 قطعه بود که در مقایسه با تیر ماه سال 1402، 20 درصد افزایش داشت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: میزان جوجه ریزی انجام شده در هفت ماهه امسال منجر به تولید 63 هزار تن گوشت مرغ در استان شده است.

کردستان از معدود استان هایی است که زنجیره طیور در آن شکل گرفته است به طوریکه از پرورش جوجه تا کشتار و فرآوری این محصول در آن انجام می شود و این بیانگر ظرفیت تولید و عرضه گوشت مرغ در استان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: 20 کارخانه تولید خوراک طیور با ظرفیت سالانه 470 هزار تن در این استان وجود دارد.

بیانی به میزان توزیع نهاده بین واحدهای مرغداری در استان اشاره و اضافه کرد: در هفت ماهه امسال از طریق سامانه بازارگاه 89 هزار و 460 تن ذرت و 37 هزار و 688 تن کنجاله سویا بین واحدهای مرغداری استان توزیع شده و هیچ مشکلی در تخصیص و تامین و توزیع این نهاده ها وجود نداشته است.

یکی دیگر از زنجیره های طیور در استان، وجود کشتارگاه است که هفت کشتارگاه صنعتی با ظرفیت 18 هزار قطعه در استان فعال است و به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تا پایان سال جاری کشتارگاه های طیور در شهرستان های قروه و مریوان هم به بهره برداری می رسد.

کردستان رتبه هشتم تولید گوشت مرغ در کشور را دارد و استفاده کامل از ظرفیت تولید واحدهای مرغداری گوشتی یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان است که این مهم با فعالسازی واحدهای راکد قرار است دنبال شود که با تحقق این مهم ظرفیت تولید گوشت مرغ تا پایان سال به 115 هزار تن افزایش می یابد.

نظرات

captcha