خضریان تشریح کرد

علت حضور ایران در سوریه چه بود؟

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه حضور و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در سوریه منوط به خواست دولت سوریه بود، گفت: باور جمهوری اسلامی ایران بر این بود که با وجود همه انتقادات وارده در شرایط حاضر جایگزینی بهتر از خاندان اسد برای حفظ تمامیت ارضی سوریه، تامین ثبات و امنیت مردم و البته قطع دست آمریکا و اسرائیل از این کشور وجود نداشت.

به گزارش ایسنا، علی خضریان با اشاره به سقوط نظام سیاسی خاندان اسد در سوریه و روی کار آمدن گروه ‎های معارض که غالبا حامل ایدئولوژی سلفی - تکفیری هستند، گفت: سقوط نظام سیاسی سوریه علی رغم اطلاعاتی که در دست داشتیم با تحرکات برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه ای در تجهیز و پشتیبانی گروه های معارض، رقم خورد البته باید بپذیریم که سرعت اتفاقات در 2 هفته گذشته غیرقابل پیش بینی بود.

وی افزود: البته بعد از سقوط 48 ساعته حلب و عقب نشینی ارتش سوریه از این شهر، مشخص بود که سرعت تحولات به سمت سقوط حکومت اسد در حال حرکت است.

خضریان با اشاره به نقش دولت های خارجی در وقایع سوریه، گفت: واقعیت این است که دولت اردوغان به تشویق اطلاعاتی و تامین تسلیحاتی آمریکا و با رویای تشکیل اتحاد عثمانی بزرگ، طی سال های اخیر اقدام به آموزش معارضین منشعب از داعش و جبهه النصره کرده بود تا ضمن بهره برداری از منابع نفتی سوریه، به خیال خود نسبت به توسعه طلبی ترکی البته با اهداف سیاست خارجی غرب نیز عمل کند. برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز با پشتیبانی مالی از معارضین در کنار کمک های نظامی و پهپادی اوکراین و آلمان با سازمان دهی 25 هزار شبه نظامی مسلح که حاصل گردآوری تروریست های سابق سوری، اویغورهای چینی، ازبک ها، چچنی ها و... بوده، در وضعیت امروز سوریه شریک هستند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: به لحاظ جامعه شناسی سیاسی باید بپذیریم که کشور سوریه قریب به دو دهه است که به دلیل کینه توزی اپوزیسیون خاندان اسد به محل تسویه حساب قدرت های منطقه ای و بین المللی تبدیل شده و بر همین اساس دولت سوریه با بحران توزیع مواجه شده بود. لذا عملا دولت و قانون در اقصی نقاط این کشور راه به جایی نمی برد و سوریه به وضعیت پیشاجامعه سقوط کرده بود.

خضریان ادامه داد: وضعیت امروز سوریه که مردم این کشور در شرایطی بغرنج رها شده اند، حاصل دو دهه خباثت قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای است که با از بین بردن تعمدی زیرساخت های سوریه و تصرف چاه های نفت شمال به دست آنها و گروه های تحت حمایتشان، دولت سوریه را با بیش از 200 میلیارد دلار خسارت به زیرساخت های عمرانی دچار فقر مطلق کردند تا مردم سوریه در مواجهه با تورم 700 درصدی در کنار نرخ بیکاری 80 درصدی و با وجود 7 میلیون آواره حاصل از جنگ های داخلی با گروه های تروریستی معارض و  با ارتش فقیری که در ماه کمتر از 100 دلار حقوق می گرفت و عملا از مسیر راهزنی امرار معاش می کرد، دیگر انگیزه ای برای جنگیدن نداشته باشند. آن ها تلاش کردند با آگاهی از ماهیت واقعی تروریست ها، خود را به وعده های فریبنده استقرار حکومتی عادلانه، آزاد و دموکراتیک بفریبند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به گرفتاری چندین برابری ملت سوریه پس از سقوط اسد، گفت: سرنوشت امروز سوریه و تجاوز زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی که منجر به نابودی همه زیرساخت های نظامی و اقتصادی و اشغال این سرزمین ظرف چند روز شده، واقعیت هزینه بیشتر سازش نسبت به مقاومت را برای همه کسانی آشکار کرده که نسخه سازش را می پیچیدند؛ وضعیت اسفناکی که در موضوع سوریه با تبلیغات رسانه ای باعث شد تا مردم و ارتش به جای تقابل با معارضان، در حقیقت به تماشای سقوط خودشان بنشینند.

خضریان با بیان اینکه حضور و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در سوریه منوط به خواست دولت سوریه بوده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در برهه ای که سوریه به طور رسمی، دست یاری برای مقابله با تروریست های داعش دراز کرد، به کمک مردم و ارتش سوریه رفت. البته نباید فراموش کنیم که حضور ایران، نه فقط جنبه حمایت از کشور و دولتی را داشت که پرسابقه ترین شریک راهبردی و از معتمدترین همسایگان منطقه ای بود بلکه ضرورتی فوری در تامین امنیت مرزهای غربی کشورمان به شمار می رفت چرا که داعش توانسته بود در مقطعی تا 60 کیلومتری کرمانشاه برسد و عدم مقابله با تروریست ها عملا ایجاد فرصت برای کشیده شدن جنگ و ترور به داخل کشور بود.

وی افزود: البته دفاع از حرم حضرت زینب (س) و همچنین حراست از عمق استراتژیک و دسترسی کریدوری به مدیترانه و لبنان از دیگر دلایل منطقی چنین حضور بوده و این حضور به معنای عدم نقد نسبت به شیوه حکمرانی خاندان اسد در سوریه نبود.

انتهای پیام

نظرات

captcha