ارزشیابی و نظارت بر طرح های تحقیقاتی منابع طبیعی کشور آغاز شد

سید موسی صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در بوشهر با اشاره به اینکه این مرحله تا پایان آذرماه ادامه دارد افزود: 10 گروه ارزشیابی شامل 72 نفر از متخصصان ستاد موسسه و مراکز استانی رسالت ارزشیابی و نظارت بر طرح های تحقیقاتی منابع طبیعی کشور را برعهده دارند.

سید موسی صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در بوشهر با اشاره به اینکه این مرحله تا پایان آذرماه ادامه دارد افزود: 10 گروه ارزشیابی شامل 72 نفر از متخصصان ستاد موسسه و مراکز استانی رسالت ارزشیابی و نظارت بر طرح های تحقیقاتی منابع طبیعی کشور را برعهده دارند.

وی بیان کرد: در این مدت، تعداد 410 طرح و پروژه تحقیقاتی در 31 استان کشور بررسی می شود که در نخستین روز استان های سمنان، چهارمحال و بختیاری و اردبیل مورد بررسی قرار گرفتند.

مدیر هماهنگی امور پژوهشی و ارتباطات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ادامه داد: هدف از برگزاری این دوره از ارزشیابی، ارزیابی عملکرد محققان و طرح های تحقیقات منابع طبیعی مراکز استانی، شناسایی نقاط قوت و ضعف، ارائه راهکارهای بهبود و ارتقای سطح تحقیقات در حوزه منابع طبیعی کشور است.

صادقی تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف این دوره از ارزشیابی، بررسی میزان کاربردی بودن تحقیقات و ارتباط آن با مسائل و چالش های موجود در هر استان است.

مدیر هماهنگی امور پژوهشی و ارتباطات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گفت: مسئولان این موسسه بر این باورند که تحقیقات باید به گونه ای انجام شود که بتواند به طور مستقیم در حل مشکلات منابع طبیعی کشور موثر باشد.

وی اظهار کرد: از این رو، تعامل مراکز تحقیقاتی با سازمان های اجرایی مانند جهاد کشاورزی و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ها و جذب منابع اعتباری از بخش های اجرایی برای پیشبرد اهداف تحقیقاتی، از جمله مواردی است که در این ارزشیابی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

صادقی یادآور شد: طرح های تحقیقاتی در حوزه های متنوعی از جمله بیابان زدایی، جنگلداری، حمایت و حفاظت، گیاهان دارویی، مرتعداری، زیست فناوری و گیاه شناسی مورد ارزیابی قرار می گیرند.

وی گفت: این نشان از تلاش گسترده برای بهبود وضعیت منابع طبیعی کشور و پاسخگویی به نیازهای روزافزون جامعه است.

صادقی افزود: در همین راستا در حوزه زیست فناوری، تحقیقاتی در زمینه بهبود ژنتیکی گیاهان مقاوم به خشکی و آفات در حال انجام است که می تواند نقش مهمی در سازگاری با تغییرات اقلیمی و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک داشته باشد.

مدیر هماهنگی امور پژوهشی و ارتباطات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور یادآور شد: گروه های ارزشیابی این موسسه، علاوه بر بررسی پیشرفت فیزیکی طرح ها، مواردی مانند وضعیت نیروی انسانی، تجهیزات آزمایشگاهی، ایستگاه های تحقیقاتی، آموزش و ارتباطات علمی و ترویج یافته های تحقیقاتی را نیز مورد ارزیابی قرار خواهند داد.

صادقی ادامه داد: همچنین، به منظور اطمینان از کیفیت تحقیقات انجام شده، نحوه انتشار نتایج تحقیقات، همکاری با دانشگاه ها و سایر مراکز تحقیقاتی و میزان مشارکت بخش خصوصی در تامین مالی طرح ها نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: نظارت و ارزشیابی مستمر طرح های تحقیقاتی، ابزاری مهم برای ارتقای کیفیت تحقیقات و بهره برداری بهتر از نتایج تحقیقات در بخش منابع طبیعی است.

صادقی بیان کرد: این ارزشیابی ها به شناسایی نقاط قوت و ضعف تحقیقات، بهبود برنامه ریزی و اولویت بندی پژوهش ها و افزایش بهره وری منابع کمک می کند و با شناسایی دقیق نیازهای بخش اجرا و ارتباط موثر با آنها، می توان از نتایج تحقیقات به صورت کاربردی تر و موثرتر بهره برد.

وی در خصوص توزیع طرح ها بر اساس حوزه های تحقیقاتی گفت: در حوزه بیابان زدایی 13 طرح، در حوزه جنگل 138 طرح، در حوزه حفاظت و حمایت 25 طرح، در حوزه زیست فناوری 28 طرح، در حوزه صنوبر و درختان سریع الرشد 15 طرح، در حوزه گیاهان دارویی 54 طرح، در حوزه گیاه شناسی 58 طرح و در حوزه علوم مرتع 79 طرح تخصیص داده شده است.

نظرات

captcha