اجرای طرح شهید سلیمانی، زمینه ساز ارتقا زیرساخت های ورزشی در لرستان

به گزارش ایرنا، توجه به ورزش دانش آموزی و افزایش سرانه ورزشی در مدارس به منظور ارتقای سلامت جسم و روح دانش اموزان به عنوان آینده سازان جامعه امری انکار ناپذیر است که خوشبختانه طی سال های گذشته بیش از پیش مورد اهتمام خانواده ها و محیط های آموزشی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، توجه به ورزش دانش آموزی و افزایش سرانه ورزشی در مدارس به منظور ارتقای سلامت جسم و روح دانش اموزان به عنوان آینده سازان جامعه امری انکار ناپذیر است که خوشبختانه طی سال های گذشته بیش از پیش مورد اهتمام خانواده ها و محیط های آموزشی قرار گرفته است.

ورزش دانش آموزی یکی از مهمترین ساحت های آموزش و پرورش است که در طرح تحول بنیادین نیز به خوبی مورد توجه قرار گفته است، چراکه ورزش فواید بسیاری برای روح و جسم انسان بخصوص در سنین رشد و فعالیت مغزی دارد و حتی در کمترین سطح فعالیت نیز در صورت مداومت در تحرک، نمی توان از نقش ورزش در یادگیری و سلامت دانش آموزان غافل شد.

آموزش و پرورش، براساس سند تحول بنیادین در صدد است، دانش آموزی را تربیت کند که دارای تمام شرایط یک انسان کامل باشد تا بتواند نقش ها و مسئولیت های مختلف موجود در جامعه را در ابعاد مختلف بپذیرد و در واقع خروجی آموزش و پرورش شهروندی مطلوب باشد.

براین اساس نیز در ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هر قسمت و ساحت را بخشی در آموزش و پرورش برعهده گرفته و اهداف و برنامه های آن را محقق و پیگیری می کند.

معاونت تربیت بدنی و سلامت متولی تحقق اهداف تربیت زیستی و ساحتی است و هدفی که دنبال می کند، حفظ و ارتقای سلامت جسمانی دانش آموزان و ایجاد نشاط و شادابی در محیط های آموزشی است و برای تحقق این مهم برنامه های مختلفی را انجام می دهد.

یکی از برنامه های اصلی و محوری این معاونت در آموزش و پرورش در این زمینه برگزاری مسابقات ورزشی دانش آموزی است که مورد مطالبه و علاقه اغلب دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی است.

ورزش و فعالیت بدنی برای جلوگیری از اضافه وزن، بی خوابی و استرس مفید و حتی تاثیر ورزش در یادگیری و بهبود عملکرد در مدرسه هم برای پژوهشگران اثبات شده است، تا حدی که امروز توجه به ورزش دانش آموزی بعنوان یک اولویت مهم در کنار یادگیری سایر دروس مدرسه به یک رکن اصلی تبدیل شده و مورد توجه خانواده ها نیز قرار گرفت.

در حالیکه سالیان گذشته نقش ورزش در یادگیری و تأثیرات مثبت آن بر سلامت جسم، ذهن، روح، حافظه، تمرکز و انگیزه برای همه ناشناخته مانده بود، امروزه استفاده از فواید ورزش فقط به مدرسه و تحصیل محدود نمی شود و همه افراد باید آنرا در زندگی روزمره خود جای دهند تا از نتایج مثبت ورزش بهره مند شوند، زیرا اثرات مفید و موثر آن در شغل و زندگی افراد نیز می تواند مفید و دستاوردهای زیادی برای مردم به ارمغان آورد.

به گفته کارشناسان ورزش می تواند سلامت روان دانش آموزان را بهبود و بهترین دفاع در برابر بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت روحی و روانی فرد باشد؛ ممکن است دانش آموزان استرس زیادی را در کلاس درس و در زندگی خود تجربه کنند که این استرس ها می تواند ناشی از عواملی مانند رابطه بد با همسالان، اضافه وزن، نمرات بد، مشکلات خانوادگی، مشکلات روانی، مشکلات اقتصادی و مالی و ... باشد و ورزش می تواند این استرس ها را کنترل کرده و به مرور زمان آنها را کاهش دهد.

در واقع فعالیت بدنی یک راه طبیعی برای جلوگیری از اثرات منفی استرس است که می تواند اثرات استرس مزمن را از بین ببرد؛ مطالعات نشان می دهد افرادیکه فعالیت بدنی و ورزش را وارد زندگی خود می کنند، از نظر اجتماعی نیز فعال هستند و اعتماد به نفس بیشتری دارند که منجر به ارتباطات اجتماعی مثبت در بین مردم به ویژه دانش آموزان می شود.

به گفته کارشناسان زمانیکه فرد از نظر بدنی فعال است، میزان اکسیژن ارسالی به مغز نیز افزایش می یابد و این توانایی فرد را برای تمرکز، یادگیری و به خاطر سپردن آموخته های قبلی افزایش می دهد، چراکه به لحاظ علمی افزایش سطح اکسیژن در مغز باعث می شود نورون های نواحی مغز مسئول یادگیری، حافظه و تفکر مؤلفه های مهمی در پیشرفت تحصیلی افراد باشند.

دانش آموزان هر روز قبل از مطالعه حداقل 15 دقیقه ورزش کنند

کارشناسان معتقدند ورزش های هوازی تاثیر بیشتری نسبت به سایر ورزش ها بر عملکرد مغز دارد و باعث افزایش یادگیری و تمرکز افراد می شود و علاوه بر مطالعه، تاثیرات مثبت ورزش بر زندگی حرفه ای و خصوصی نیز تاثیر می گذارد.

براین اساس تاکید می شود اگر دانش آموزان در حال آماده شدن برای امتحانات مختلف هستند، بهتر است ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهند تا در دراز مدت اثرات مثبت آن را ببینید.

گنجاندن ورزش در برنامه آموزشی می تواند به کاهش اضطراب، استرس و افسردگی و بهبود کیفیت مطالعه کمک کند و ورزش تاثیر زیادی بر کیفیت یادگیری دارد، به این معنی که اگر متمرکزتر مطالعه شود، در زمان کمتری مطالب بیشتری را یاد خواهید گرفت.

دانش آموزان هر چه فعالیت بدنی داشته باشند، مطالب جدید را در کلاس بیشتر و بهتر یاد می گیرند؛ از طریق ورزش یاد می گیرند چگونه اضطراب و استرس خود را کاهش و با تقویت اعتماد به نفس، ذهنی قوی و انگیزه کافی برای مطالعه و یادگیری دارند.

ورزش برای دانش آموزان مبتلا به اختلال بیش فعالی کمک می کند تا توجه و تمرکز کافی را برای مطالعه کسب کنند.

ورزش دانش آموزی تضمین گر نشاط اجتماعی و پویایی جامعه است

یکی از معلمان تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اهمیت درس تربیت بدنی در مدارس گفت: درس تربیت بدنی یکی از دروس مهم و اولویت دار مدارس است و ورزش مدارس باید از ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد.

مریم احمدی با بیان اینکه توجه به سلامت دانش آموزان، تضمین کننده جامعه سالم در آینده است، بیان کرد: با شرایط جامعه و کم تحرکی موجود، دانش آموزان نیاز به نشاط و شادابی دارند.

وی ادامه داد: فعالیت های ورزشی یکی از مهم ترین ابزارهای شاداب سازی دانش ‎آموزانی است که در رشته های مختلف ورزشی فعالیت کرده و در کنار درس و تحصیل به امر ورزش اهتمام دارند و ازنظر پیشرفت و موفقیت تحصیلی موفق تر هستند.

وی عنوان کرد: دانش ‎آموزان افسرده و کسانی که نشاط اجتماعی و شادابی ندارند، به مراتب با افت تحصیلی بیشتری مواجه می ‎شوند.

وی افزود: انجام فعالیت های ورزشی موجب تقویت و ایجاد توانایی در مهارت ‎های اجتماعی شده و در بعد فرهنگی نیز دانش‎ آموزان را به رشد و پیشرفت سوق می دهد.

احمدی با تاکید بر اینکه جامعه به نشاط، پویایی و طراوت نیاز دارد، افزود: بدون شک ورزش و تحرک در کنار فعالیت های اجتماعی و اقتصادی موجب پیشرفت و تعالی کشور و دستیابی به موفقیت‎های بزرگ درعرصه های مختلف می شود.

وی ادامه داد: فعالیت دانش آموزان در رشته های مختلف ورزشی از هوشیاری و آگاهی خانواده ها و درک آنها از اهمیت و جایگاه ورزش در تامین سلامت روح و جسم افراد جامعه حکایت دارد.

این معلم تربیت بدنی با بیان اینک تمام تلاش نظام تعلیم و تربیت به فرهنگ سازی و نهادینه کردن توجه به سلامت جسمانی و روانی در بین دانش آموزان معطوف است اظهار داشت: با توجه به کم تحرکی افراد که ناشی از سبک زندگی امروزی است، نیاز اساسی افراد جامعه گرایش به ورزش های همگانی است و مدرسه بهترین فرصت برای ترویج سبک درست زندگی ارزیابی می شود.

وی ادامه داد: نگاه به مقوله فعالیت های جسمانی و ورزش به عنوان یک پدیده اجتماعی مفید باعث شده تا در مدارسی که 12 سال دوره حیاتی رشد و بلوغ فرزندان ما در آنجا سپری می شود، از واژه تربیت بدنی به جای بازی و ورزش استفاده شود و بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اجرای صحیح درس تربیت بدنی هدف معاونت تربیت بدنی و سلامت است.

وی با بیان اینکه 2 ساعت درس اجباری تربیت بدنی در هفته برای پوشش اهداف سلامت دانش آموزان کافی نیست، عنوان کرد: امروز علاوه بر درس اجباری تربیت بدنی برای دانش آموزان، سعی می شود با اجرای فوق برنامه ها و شرکت دادن دانش آموزان در ورزش صبحگاهی، المپیاد ورزشی درون مدرسه ای، حیاط پویا، کانون های ورزشی، مسابقات ورزشی مدرسه قهرمان و طرح کوشا، اهمیت نعمت سلامتی را بیش از گذشته برای دانش آموزان تبیین کنیم.

وی گفت: تربیت نسلی شاداب و ارتقای سطح سلامتی جسمی و روانی دانش آموزان از جمله اهداف المپیاد ورزشی درون مدرسه ای است.

وی اظهار داشت: دانش آموزان علاقمند به ورزش نیمه حرفه ای، توانایی خود را برای برتر شدن در بین مدارس شهرستان خود و حضور در مسابقات استانی محک زدند.

وی بیان کرد: برای نظام استعداد یابی و هدایت صحیح توانمندی فرزندان خود، چاره ای نداریم جز اینکه به فوق برنامه ها از جمله برگزاری مسابقات ورزشی مسابقات در حد بضاعت توجه کنیم.

افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان یکی از فواید ورزش دانش آموزی

رییس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان گفت: ورزش کردن در دنیای امروز که تکنولوژی های رایانه ای جدید، زمان زیادی از وقت افراد را می گیرند و فعالیت بدنی ما را کمتر می کنند، ضرورت بیشتری در یادگیری و سلامت دانش آموزان پیدا می کند؛ اما در بیشتر مواقع ما از اهمیت فعالیت بدنی در یادگیری و سلامت دانش آموزان غافل می شویم، حتی گاهی متاسفانه ورزش در مدارس هم نادیده گرفته می شود و زنگ ورزش حذف یا تبدیل به زمانی برای جبران عقب افتادگی درس های دیگر می شود.

عاطفه اسدزاده افزود: ورزش و فعالیت بدنی برای جلوگیری از اضافه وزن، بی خوابی، استرس و ... مفید و موثر و حتی تاثیر ورزش در یادگیری و بهبود عملکرد در مدرسه هم برای پژوهشگران اثبات شده است.

وی اظهار داشت: اولین مزیت ورزش در یادگیری و سلامت دانش آموزان این است که در روحیه دانش آموزان تاثیر مثبت می گذارد و روحیه آنها را تقویت می کند؛ این مسئله، از نظر روانی سلامت دانش آموزان را تحت تاثیر قرار می دهد که خود این مسئله باعث عملکرد بهتر و افزایش یادگیری دانش آموزان در مدرسه می شود.

رییس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان یادآور شد: دیگر از فواید ورزش برای یادگیری و سلامت دانش آموزان این است که استرس را کاهش می دهد؛ بسیاری از والدین، به ویژه در فصل امتحانات، دانش آموزان را از ورزش باز می دارند، زیرا در این زمان باید تمام وقت خود را به مطالعه و مرور دروس اختصاص دهند، در صورتیکه ورزش لازمه تمرکز و یادگیری بهتر دروس است.

اسدزاده تاکید کرد: اما در این مدت ورزش از استرس دانش آموز می کاهد و روحیه شاد و با نشاطی را در او ایجاد می کند و می تواند به آمادگی بهتر برای امتحانات کمک کند؛ این واقعیت که سلامت دانش آموزان بسیار مهم است، نباید توسط خانواده ها دست کم گرفته شود، چراکه در بدن سالم ذهن سالم وجود دارد.

وی ادامه داد: ورزش برای رشد عملکردهای مغز بسیار مهم است؛ دویدن، شنا و سایر ورزش ها اکسیژن زیادی به مغز می آورند و حتی گفته می شود با انجام ورزش هایی مانند پیاده روی یا حرکات کششی می توان میزان یادگیری دانش آموزان را در دروس مختلف افزایش داد.

وی اضافه کرد: ورزش نکردن باعث ضعف جسمانی می شود و ذهن فرد را به سمت خستگی و ضعف سوق می دهد و این دانش آموز خسته ذهنی با روش های مختلف مطالعه و خود استرسی و یا حتی مصرف داروهای مضر سعی در حل این مشکل دارد. حل این مشکل می تواند بر سلامت دانش آموزان تأثیر منفی بگذارد و عملکرد و یادگیری دانش آموزان را کاهش دهد. انسان در حین تمرین در مدرسه سلامت خود را حفظ می کند، فعالیت ذهنی او افزایش می یابد و بدنش شاداب می شود و دانش آموز بهتر می تواند درس بخواند.

رییس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان گفت: ورزش به عنوان یک فعالیت انگیزشی تلقی می شود که پس از مدتی دانش آموز را به دلیل نگرش نسبت به زندگی در نوعی اعتیاد سالم به ورزش قرار داده و با هر تمرین منظم احساس شادابی و عزم راسخ به او دست می دهد؛ بنابراین نقش ورزش در سلامت روان را نباید نادیده گرفت.

اسدزاده بیان کرد: یکی دیگر از مزایای ورزش برای یادگیری و سلامت نوجوان این است که باعث تحریک تشکیل نورون های جدید در مغز می شود و تشکیل سلول های عصبی جدید در مغز یادگیری را برای ما آسان تر می کند که فعالیت های ورزشی باعث سلامت قلب و عروق خونی، کاهش احتمال سکته قلبی و مغزی می شود و علاوه بر سلامتی، ما را خوش اندام کرده و از بسیاری از مشکلات مانند چاقی وغیره نجات می دهد و در این صورت تاثیر ورزش مشخص می شود.

وی اظهار داشت: تحرک و ورزش توانایی های افراد را افزایش و در یک محیط رقابتی سالم می تواند توانایی تصمیم گیری افراد را به لطف شادابی و نشاط مرتبط تقویت کند.

رییس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان تاکید کرد: صبر و بردباری یکی از مواردی است که در ورزش به افراد آموزش داده می شود و همچنین با رعایت قوانین افراد در تمرینات قانونمندتر می شوند؛ در ورزش های گروهی، افراد به ویژه کودکان می توانند مهارت های رهبری و تیمی را بیاموزند و این در حالی است که تأثیر ورزش بر زندگی اجتماعی مردم مشهود است.

اسدزاده یادآور شد: افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان یکی از اثرات ورزش بر افراد است؛ موفقیت در ورزش و کسب نتیجه با تلاش خود می تواند باور به خود و توانایی های خود را افزایش داده و سلامت روان دانش آموزان را بهبود بخشد.

سرانه ورزشی دانش آموزی در لرستان 0/70 درصد متر مربع است

معاون سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: طرح شهید سلیمانی از سال 1400 در سطح مدارس آغاز شده است و تاکنون طراحی؛ ایجاد ؛ بهینه سازی و تبدیل به احسن نمودن فضای ورزشی مدارس با اولویت مناطق کم برخوردار؛ چمن مصنوعی؛ زمین ساحلی؛ سالن ورزشی مسقف در دستور کار فضاهای آموزشی این استان قرار گرفته است.

امین جمشیدی افزود: در این راستا تاکنون 91 چمن مصنوعی در قالب این طرح در مدارس استان ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه پیش از اجرای طرح های ورزشی در این استان سرانه ورزشی نیم متر مربع بوده است، ادامه داد: با اجرای این طرح ها اکنون سرانه فضای ورزشی مدارس استان به 70 درصد متر مربع رسیده است و این در حالی است که در علم روز دنیا فضای مفید ورزشی بر تعداد دانش اموزان تقسیم می شود و در واقع مهمترین موضوع برای سرانه ورزشی دانش آموزان زمان دسترسی به فضای ورزشی است.

معاون آموزش و پرورش لرستان با اشاره به کمبود فضاهای ورزشی در مناطق کم برخوردار و دور افتاده استان اظهار داشت: در این راستا 2 چمن مصنوعی در منطقه ززماهرو الیگودرز ایجاد و دانش اموزان دختر این منطقه برای نخستین بار به فینال مسابقات راه پیدا کردند.

جمشیدی عنوان کرد: همچنین تاکنون 29 کلاس درس تربیت بدنی در سطح مدارس استان ایجاد و تجهیز شده است که این کلاس ها با مساحت 150 تا 200 متر مربع با تجهیزات مورد نیاز جهت انجام حرکات و تمرین های ورزشی در مدارس راه اندازی شده اند.

وی افزود: پنج سالن سقف بلند در شهرستان های خرم آباد؛ بیرانشهر؛ نورآباد و رومشکان ایجاد شده است که اغلب در حال تکمیل و بهره برداری هستند.

وی اظهار داشت: همچنین پنج زمین ساحلی به منظور ارتقای سطح سرانه ورزشی و توجه به ورزش دانش آموزی در مدارس این استان ایجاد شده است.

معاون سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان اظهار داشت: همچنین زمین چمن مصنوعی شهید توکل مصطفی زاده با مساحت هفت هزار و 150 متر مربع و اعتبار 75 میلیارد ریال برای دانش آموزان این استان ایجاد و آماده بهره برداری شده و طی روزهای گذشته نیز زمین چمن مصنوعی ویژه دانش آموزان استثنایی با نیازهای ویژه با مساحت 544 متر مربع و اعتبار پنج میلیارد ریال در مدرسه شهید نظرزاده خرم آباد افتتاح و بهره برداری شد.

جمشیدی ادامه داد: در راستای افزایش سرانه فضای ورزشی مدارس استان، ایجاد 11 کف پوش رو باز با اعتبار هشت میلیارد ریال برنامه ریزی شد که تاکنون 9 مورد تکمیل و بهره برداری شده است.

وی عنوان کرد: پنج سالن سقف باز تیپ 2 نیز به منظور تامین فضای ورزشی دانش آموزان استان ایجاد و در مرحله نصب سازه های فلزی قرار دارند.

جذب 71 مربی تربیت بدنی در مدارس لرستان

معاون آموزش و پرورش لرستان با اشاره به تلاش های معلمان تربیت بدنی در سطح مدارس استان افزود: امسال 71 نفر از طریق آزمون استخدامی ماده 28 در سطح مدارس استان جذب شده است.

جمشیدی اظهار داشت: در حال حاضر 920 مربی ورزش به تعداد 520 آقا و 400 خانم در سطح مدارس استان مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به کمبود مربی ورزش در برخی شهرستان های استان ادامه داد: عدم توازن در توزیع مربیان ورزشی مهمترین دلیل کمبود مربی ورزش در سطح شهرستان های استان است.

معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان تاکید کرد: در برخی شهرستان ها مانند الیگودرز کمبود معلم داریم در حالیکه در برخی مناطق و شهرستان ها با مازاد مربی تربیت بدنی مواجه هستیم.

860 میلیارد ریال جهت ارتقای سرانه ورزشی لرستان هزینه شد

جمشیدی گفت: 91 زمین چمن مصنوعی امسال در مدارس این استان بهره برداری شده که در این راستا 860 میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارتی؛ استانی هزینه شده است.

اعزام 126 ورزشکار لرستانی به مسابقات ورزشی دانش آموزی

وی یادآور شد: از مهر ماه سال تحصیلی جاری مسابقات ورزشی درون مدرسه ای در رشته های فوتسال دختران؛ فوتبال پسران؛ بدمینتون ؛ تنیس روی میز؛ عندبال و شنای دختران و پسران در مراحل مدرسه ای؛ منطقه ای و استانی برگزار و اکنون تیم های فینال نیز مشخص شده اند.

وی با اشاره به اعزام 126 ورزشکار دانش آموز به مسابقات دانش آموزی اظهار داشت: تاکنون 21 مدال توسط دانش آموزان استان کسب شده که از این تعداد سه مدال طلا؛ 2 مدال نقره و 16 مدال برنز کسب شده است.

اجرای هفت طرح سلامت و تندرستی در مدارس لرستان

رییس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش لرستان گفت: در راستای اجرای برنامه سفیران سلامت دانش آموزان (آموزش مفاهیم سلامت و بهداشت بر اساس آموزش از طریق همسالان ) در تمام پایه های تحصیلی با تحت پوشش قرار دادن 25 درصد از کل دانش آموزان هر مدرسه در مجموع 85 هزار دانش آموز این طرح شرکت کردند و جشنواره سفیران سلامت (جشنواره در سطح مدرسه - شهرستان - استان و کشور) نیز در مدارس استان برگزار شد.

محمد نوراحمدی افزود: در قالب طرح ملی دادرس (دانش آموز آماده در روزهای سخت) در 225 مدرسه دوره اول متوسطه سطح استان و تشکیل 449 تیم دادرس در این مدارس هفت هزار و 215 دانش آموز در مدارس دخترانه و پسرانه سطح استان تحت پوشش قرار گرفتند.

وی ادامه داد: به منظور آموزش بخش های هشتگانه دادرس به دانش آموزان با همکاری مربیان هلال احمر؛پناه گیری و تخلیه اضطراری، ارزیابی و کنترل علایم حیاتی، اولویت بندی مصدومان در حوادث (تریاژ)، حمل مصدوم، حمایت حیاتی پایه، پانسمان و بانداژ، آتل بندی و چادرزنی المپیاد در مراحل مدرسه ای، شهرستانی و مرحله استان و مرحله کشوری با همکاری جمعیت هلال احمر استان برگزار شد و تیم های برتر دختران و پسران به المپیاد مرحله کشوری اعزام شدند.

وی عنوان کرد: آموزش ایمنی تردد در مدارس حاشیه راه های استان لرستان با همکاری اداره کل راهداری استان از ابتدای آبان ماه سال 1403 تا پایان سال تحصیلی آموزش ها در 40 مدرسه برگزار و چهار هزار دانش آموز تحت پوشش قرار گرفتند که این طرح تا پایان خردادماه در سطح استان ادامه دارد و در این برنامه ضمن آموزش به دانش آموزان ، آزمون هایی برگزار خواهد و جوایز و تجهیزات ایمنی به دانش آموزان هدیه داده می شود.

وی با اشاره به اجرای طرح ماهر در سطح مدارس دوره دوم ابتدایی با همکاری جمعیت هلال احمر استان و مراقبان سلامت مدارس ابتدایی در بیش از یک هزار کلاس درس استان افزود: آموزش ها در هر مدرسه به 10 تا 30 دانش آموز به همراه والدین ارائه می شود که آموزش پناه گیری و خروج ایمن، آشنایی با شماره تلفن های ضروری، حفظ خونسردی و مدیریت استرس در مواقع خطر، آشنایی با نقاط امن و ناامن در این دوره ها مورد تاکید است.

رییس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش لرستان گفت: اجرای برنامه سلامت دهان و دندان در مدارس ابتدایی استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در دستور کار قرار گرفت که در این برنامه وارنیش فلوراید در 2 مرحله (مرحله اول مهر و آبان - مرحله دوم اردیبهشت) برای دانش آموزان انجام می شود.

وی افزود: وارنیش فلوراید توسط دانشگاه علوم پزشکی به تعداد دانش آموزان تهیه و توسط کارشناسان دهان و دندان شبکه های بهداشت در مدارس برای دانش آموزان انجام می شود که از ابتدای مهر ماه تاکنون حدود 70 هزار دانش اموز ابتدایی وارنیش فلوراید دریافت کرده اند.

نوراحمدی با اشاره به اجرای طرح شهید عنایت اله مرادی (هر مدرسه یک نهالستان) در سطح مدارس استان با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان افزود: در این طرح دانش آموزان مدارس با روش های کاشت و پرورش بذر و رشد نهال آشنا و هر دانش آموز سه نهال را پرورش می دهد و در پایان طرح از فروردین تا اردیبهشت ماه نهال ها به اداره کل منابع طبیعی تحویل داده می شوند تا در طبیعیت کاشته شوند.

وی به اجرای طرح طرح مکمل یاری در مدارس متوسطه دوره اول و دوم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان اشاره کرد و اظهار داشت: تهیه قرص آهن برای دانش آموزان دختر متوسطه اول و دوم (برای هر دانش آموز 16 عدد برای مصرف در 16 هفته) توسط دانشگاه علوم پزشکی در دستور کار قرار گرفته و در سراسر استان در حال توزیع است.

وی افزود: همچنین تهیه قرص ویتامین دی برای دانش آموزان دختر و پسر متوسطه اول و دوم هر نفر 9 عدد (مصرف ماهانه یک قرص) توسط دانشگاه علوم پزشکی استان در حال توزیع و اجراست.

وی اظهار داشت: آموزش تغذیه سالم به دانش آموزان در حین اجرای طرح با همکاری مراقبان سلامت مدارس و کارشناسان تغذیه مراکز بهداشتی انجام می شود.

نوراحمدی گفت: طرح غربالگری و پایش سلامت دانش آموزان پایه های چهارم - هفتم و دهم در سطح استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان اجرا و در قالب این طرح دانش آموزان هنگام ثبت نام در این پایه ها، توسط مدیر مدرسه به پایگاه های سلامت محل زندگی خود ارجاع می شوند تا پایش سلامت برای آنها انجام شود و گواهی سلامت را دریافت نموده و به مدرسه ارجاع می نمایند تا در پرونده دانش آموز ثبت شود.

وی افزود: در حال حاضر200 مراقب سلامت در سطح مدارس استان فعالیت دارند.

360 هزار دانش آموز در بیش از چهار هزار و 500 آموزشگاه لرستان تحصیل می کنند.

نظرات

captcha