اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، اسماعیل بقایی در مقدمه نشست خبری صبح امروز خود گفت: این ایام مصادف است با سالگرد شهادت قهرمان ملی شهید سلیمانی، یاد و خاطره این سرباز وطن و قهرمان مبارزه با تروریسم را گرامی می داریم. فردا 7 ژانویه مصادف است با روز شهید در فلسطین اشغالی و جا دارد این این مناسبت به جنایاتی که کماکان در حال وقوع است و نسل کشی که ننگ ابدی برای رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم است، اشاره داشته باشیم. در روزهای اخیر ده ها نفر از فلسطینی های بی گناه اعم از زن و کودک و بیمار در بخش های مختلف غزه به شهادت رسیدند و سرمای غزه به این ماجرای غم انگیز بعد جدیدی داده است که انسان را به یاد شعر محمود درویش، شاعر فلسطینی می اندازد که گفت «اگر از غزه پرسیدند، بگو در آن شهیدی است که شهیدی تیمارش می کند و شهیدی به تصویرش می کشد و شهیدی تشییعش می کند و شهیدی بر آن نماز می گزارد».
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، اسماعیل بقایی در مقدمه نشست خبری صبح امروز خود گفت: این ایام مصادف است با سالگرد شهادت قهرمان ملی شهید سلیمانی، یاد و خاطره این سرباز وطن و قهرمان مبارزه با تروریسم را گرامی می داریم. فردا 7 ژانویه مصادف است با روز شهید در فلسطین اشغالی و جا دارد این این مناسبت به جنایاتی که کماکان در حال وقوع است و نسل کشی که ننگ ابدی برای رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم است، اشاره داشته باشیم. در روزهای اخیر ده ها نفر از فلسطینی های بی گناه اعم از زن و کودک و بیمار در بخش های مختلف غزه به شهادت رسیدند و سرمای غزه به این ماجرای غم انگیز بعد جدیدی داده است که انسان را به یاد شعر محمود درویش، شاعر فلسطینی می اندازد که گفت «اگر از غزه پرسیدند، بگو در آن شهیدی است که شهیدی تیمارش می کند و شهیدی به تصویرش می کشد و شهیدی تشییعش می کند و شهیدی بر آن نماز می گزارد».
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: امروز همچنین مصادف است با میلاد عیسی مسیح به روایت ارامنه و مسیحیان ارتدوکس، این مناسبت را به هموطنان مان تبریک میگوییم.
بقایی افزود: همزمان با این جلسه سخنگویی، دهمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی به ریاست دکتر عارف در وزارت امور خارجه در حال برگزاری است. همچنین در هفته گذشته، در حوزه مراودات سفر آقای دکتر عراقچی به چین و سفر وزیر امور خارجه عمان به ایران و سفر برخی معاونین وزیر امور خارجه را داشتیم که قطعا بخشی از سوالات شما خواهد بود.
در دفاع از حاکمیت ملی قاطعانه عمل خواهیم کرد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به سخنان خصمانه جیک سالیوان علیه تاسیسات هسته ای کشورمان گفت: از نگاه حقوقی و حقوقی بین المللی تهدید کشورها نقض فاحش حقوق بین الملل و منشور ملل متحد است و تهدید علیه تاسیسات هسته ای صلح آمیز یک کشور به صورت مضاعف نقض تعهدات بین المللی و نقض قطعنامه 533 شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی است. قاعدتاً در یک شرایط منصفانه و عادی باید شورای امنیت به این موارد تهدید به استفاده از زور ورود کند. دولتی که در نظر برخی از خود آمریکایی ها به عنوان یکی از بی تدبیرترین یا یکی از فاسدترین دولت های تاریخ آمریکا لقب گرفته درصدد دیکته روش های مخرب و شکست خورده به دولت بعدی آمریکا است. قطعا و حتما عقلایی در آمریکا هستند که مراقب این فتنه ها باشند اما جمهوری اسلامی و مردم ایران نشان دادند که در دفاع از کیان ایران و در دفاع از حاکمیت ملی، سرزمینی و عزت خود قاطعانه و با تمام ابزار عمل خواهند کرد.
توافق جامع راهبردی با روسیه ابعاد مختلف دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره جزئیات توافق جامع راهبردی با روسیه گفت:موافقتنامه همکاری ایران و روسیه، ابعاد مختلفی در حوزه های اقتصادی، تجاری، انرژی، محیط زیست و مباحث مرتبط با حوزه دفاعی و امنیتی دارد. شروع روند تدوین این موافقت نامه به اواخر دهه نود باز می گردد. این سند به روز رسانی موافقت نامه بلند مدت همکاری است که اواخر دهه 1370 137879 به تایید به امضای دو کشور رسید. این سند از اوایل تابستان به تایید دو کشور رسیده بود و منتظر زمان مناسب برای امضای این دو سند توسط دو رئیس جمهور بودیم. ایران و روسیه طی سه دهه همکاری خود را در همه حوزه ها گسترش دادند و با توجه به مقتضیات زمانی و سطح و گستره روابط نیاز بود که سند قبلی را روز آمد کنیم. این سندی دو جانبه و برای تقویت مناسبات و روابط دوجانبه بین ایران و روسیه است.
مشکل سوخت ایجاد شده در مرز ایران و ترکیه سیاسی نبود
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مشکل سوخت ایجاد شده در مرز ایران و ترکیه هم توضیح داد: مسئله سیاسی نبوده و مسئله فنی است که عمدتا بخش های حمل و نقل و سوخت به آن می پردازند.
بقائی با اشاره به اینکه مسئله ایجاد شده سابقه مشخصی بین ایران و ترکیه دارد، تصریح کرد: ایران و ترکیه تلاش دارند که با حسن همجواری این مسئله را حل و فصل کنند. گفت وگوهای مفصلی بین 2 کشور در این زمینه انجام شده و قرار است به زودی هیاتی به ترکیه در این زمینه از سوی ایران اعزام شود.
در سفر رئیس جمهور به تاجیکستان اسناد مهمی امضا خواهد شد
اسماعیل بقائی در پاسخ به پرسشی درباره سفر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور به تاجیکستان گفت: جزئیات سفر رئیس جمهور به تاجکستان را قاعدتا دفتر رئیس جمهور محترم به موقع اعلام خواهند کرد. این سفر این سفر برنامه ریزی شده و در اواخر دی ماه یک سفر دو روزه خواهد بود. سفر به تاجکستان اولین سفر منطقه ای رئیس جمهور به منطقه اوراسیا خواهد بود. رابطه ما با تاجیکستان، رابطه ای است تمدنی، تاریخی، فرهنگی، زبانی و دینی است. از هر جهت رابطه ما با تاجیکستان رابطه ای ممتاز و بسیار مهم است. در این سفر اسناد مهمی در زمینه های اقتصادی، تجاری و فرهنگی به امضای دو طرف خواهد رسید. بازگشایی یکی از مراکز مهم فرهنگی و افتتاح مرکز سلامت هلال احمر در تاجیکستان از دستور کارهای سفر رئیس جمهور به این کشور است که به دعوت رئیس جمهور تاجیکستان انجام می شود.
برخی خبرسازی ها برای فتنه انگیزی در روابط بین کشورهای منطقه صورت می گیرد
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره نقل قولی از وزیر خارجه مبنی بر اینکه گفته شده حکومت دولتی اسلامی در سوریه برای ما خطرناک اس، گفت: من شما و دوستان دیگر که جزو حرفه ای های رسانه هستید، خیلی مراقب باشید در جدی گرفتن و بازنشر خبرها و گزارش هایی که از همان ابتدا می شود در ماهیت و اصالت آن تردید کرد. این خبری که منتشر شده مطلقاً درست نیست. راه راستی آزمایی آن هم خیلی راحت است. شما می توانید به اصل مصاحبه های وزیر محترم و سخنان دیگر مقامات ما رجوع بکنید و ببینید که این خبرها واقعاً ساختگی و برای فتنه انگیزی بین کشورهای منطقه طراحی شده است. در این روزها قاعدتا می شود حدس زد که اینگونه خبرها با توجه به تحولات منطقه از چه منابع و چه منشائی ساخته و پرداخته می شود.
تحولات سوریه از مهم ترین دستورکارها در سفر سودانی به تهران است
اسماعیل بقائی در پاسخ به پرسش دیگری درباره محورهای سفر نخست وزیر عراق به ایران گفت: این سفر قرار است به دعوت رئیس جمهور محترم اسلامی ایران در چهارچوب مراودات و رفت و آمدهای دیپلماتیک بین دو کشور ایران و عراق قرار صورت بگیرد. در این گفتگو و ملاقات با رئیس جمهور در مورد مناسبات دوجانبه در حوزه های مختلف صحبت خواهد شد. همزمان درباره اجرای تفاهم هایی که از قبل بین دو کشور وجود داشته نیز رایزنی های صورت خواهد گرفت. تحولات منطقه به ویژه سوریه با توجه به اهمیت و حساسیتی که وجود دارد حتماً یکی از موضوعات مندرج در دستور کار این سفر خواهد بود.
تصمیم مردم سوریه باید مورد احترام همه کشورهای منطقه قرار گیرد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات سوریه گفت: مواضع ایران در قبال سوریه روشن است و از همان ابتدای وقوع تحولات تاکید شد که ما به انتخاب سوری ها احترام می گذاریم هر آنچه که مردم سوریه تصمیم بگیرند برای همه کشورهای منطقه باید مورد احترام واقع شود. حفظ تمامیت سرزمینی سوریه یکپارچگی و وحدت ارضی این کشور برای ما و برای کل منطقه مهم است و در عین حال ما نگرانی های مشترک را مطرح کردیم. سوریه باید بدون مداخله مخرب طرف های منطقه ای یا طرف های بین المللی بتواند در مورد سرنوشت و آینده خودش تصمیم بگیرد و به هیچ عنوان تبدیل به محلی برای رشد تروریسم و افراطی گری خشن نشود. وزیر امور خارجه هم در توییت مشخص و معناداری خطاب به اتحادیه عرب اعلام کردند که به چه دلیل و دلایلی ما بر این باوریم که ثبات و آرامش و جلوگیری از آشوب و هرج و مرج در سوریه به نفع ما و به نفع کل کشورهای منطقه است.
جامعه جهانی معترض نقض تعهدات رژیم صهیونیستی به آنروا است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره نقض آشکار حقوق بشر در غزه از سوی رژیم صهیونیستی گفت: از دیوان بین المللی دادگستری درخواست شده در رابطه با نقض تعهدات از سوی رژیم صهیونیستی به ویژه در این بازه زمانی 15 ماهه بعد از لغو مجوز فعالیت آژانس امداد و کمک بشر دوستانه به آوارگان فلسطینی یا آنروا تحقیق کند. پس از لغو مجوز این آژانس به دلیل نقش کاملا بشردوستانه آن، موج اعتراضی در سطح بین المللی به وجود آمد و جامعه بین المللی این موضوع را از ابتدا نپذیرفت و به دیوان بین المللی دادگستری متوسل شد. دیوان باید در مورد نوع و کیفیت نقض تعهدات اسرائیل در رابطه با تکالیفی که نسبت به همکاری با سازمان های بین المللی دارد نظر دهد. این درخواست رای، محصول یک رای و یک قطعنامه مجمع عمومی بود که جمهوری اسلامی ایران هم به آن قطعنامه رای مثبت داد و بنای ما بر این است که در مراحل مختلف رسیدگی به این درخواست مشارکت داشته باشیم.
در سفر روانچی به هند، تصمیم های خوبی در زمینه تسهیل صدور روادید برای ایرانیان گرفته شد
اسماعیل بقائی در پاسخ به پرسشی درباره سفر اخیر مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه به هند گفت: سفر آقای روانچی به هند برای شرکت در نشست های مشورتی دوره ای ایران و هند انجام شد که نوزدهمین نشست مشورتی ایران و هند بود. ایشان با همتای خود و هم با وزیر امور خارجه هند دیدار و گفتگو داشتند. طیفی از موضوعات مورد بحث قرار گرفته که قاعدتاً یکی از موضوعات مهم، بحث های مرتبط با همکاری اقتصادی و تجاری بوده است. بحث های مربوط به توسعه بندر چابهار و مشارکت هند در تکمیل طرح خط آهن زاهدان - چابهار از دیگر موضوعاتی بوده که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. تسهیل صدور روادید برای ایرانیان هم به دلیل بروز برخی اختلال ها در این روند از زمان همه گیری کرونا مورد بحث قرار گرفته و تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده است.
پیگیر مسائل کنسولی بین ایران و عربستان هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره تحولات روابط ایران و عربستان، خروج یکی از شرکت های عربستان از ایران و نیز سفر هیأت ایرانی به ریاض پس از ماجرای اعدام چند تبعهه ایرانی در این کشور گفت: همزمانی تحولات را نباید مورد تحلیل سیاسی معناداری قرار گیرد. صرفا در یک زمان این دو اتفاق افتاده است. در رابطه با خروج شرکت هم بر اساس استعلام از سازمان سرمایه گذاری، ارزی خارج نشده صرفاً انتقال سهام از یک شرکت به شرکت دیگری بوده است که جزییات آن را می توان از سازمان سرمایه گذاری وزارت اقتصاد جویا شد. این موضوع ارتباطی به مسائل کنسولی ندارد.
بقائی با اشاره به اعدام چند تبعه ایرانی در عربستان به جرم قاچاق مواد مخدر گفت: بخش کنسولی ایران بلافاصله پس از انتشار این خبر موضع گیری کرد، سفیر عربستان به وزارت خارجه احضار و در این مورد مواضع ما به صورت خیلی شفاف و سریع بیان شد. این موضوع کماکان در دست پیگیری است. در مورد اعزام هیئت کنسولی هم ما مشغول گفتگو با طرف عربستانی هستیم و قطعاً این موضوع را در چارچوب حمایت از اتباع و ارائه خدمات کنسولی پیگیری خواهیم کرد.
مساله پیگیری حق آبه ایران از افغانستان در دستور کار مستمر وزارتخارجه قرار دارد
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره سدسازی های صورت گرفته در افغانستان و بروز اختلاف میان جمهوری اسلامی ایران و هیات حاکمه طالبان در کابل گفت: وزارت امور خارجه به عنوان متولی دیپلماسی کشور، موضوع تامین حقابه های ایران از رودخانه های مرزی و مشترک را به عنوان یکی از دستور کارهای ثابت خود پیگیری کرده است. در مورد این موضوع خاص یعنی در رابطه با افغانستان و به طور مشخص در رابطه با هریرود، سابقه پیگیری موضوع به اوایل دهه 1390 بازمی گردد. از همون زمان که برنامه ریزی برای ساخت تعدادی سد در داخل افغانستان صورت گرفت؛ موضوع در دستور کار پیگیری جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و اعتراض های ما در این باره نیز ثبت شد. این مسئله روشن است که آب هایی که از افغانستان به سمت ایران در طی هزاران یا میلیون ها سال روان بوده، حقوقی را برای همه طرف های دو سوی مرز ایجاد می کند. ما در برخی موارد، سند و موافقتنامه مشخص داریم، در بقیه موارد هم مستند به حقوق بین الملل عرفی و با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیست و شاید مهم تر از آنها اصل حسن همجواری، انتظار داریم که مقامات افغانستان این موضوع را به صورت جدی مدنظر داشته باشند. ما از همه ابزارها برای احیای حق در این زمینه استفاده می کنیم. در افغانستان سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران آقای بیگدلی موضوع را در دست پیگیری دارند، اینجا هم از همه امکاناتی که داریم برای پیگیری موضوع استفاده می کنیم.
تصمیم گیری درمورد کناره گیری از اکسپو به عهده نهاد دیگری بوده است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره دلایل انصراف ایران از اکسپو ژاپن توضیح داد: در چند روز گذشته درباره اکسپو اظهارات زیادی مطرح شده است ولی اینکه ایران به دلیل قرار گرفتن تابلوی جمهوری اسلامی ایران در کنار رژیم صهیونیستی از اکسپو انصراف داده، به هیچ وجه صحت ندارد و اساساً قرار نبود که غرفه ها در کنار هم باشند. سخنگوی دولت هم توضیح دادند که تصمیم به عدم شرکت از سوی نهاد متولی اتخاذ شد و وزارت خارجه به عنوان دستگاه دیپلماسی و تسهیلگر این حضور همه تلاش خود را به کار بستیم. نهایتاً متولی موضوع کسی دیگری بود و تصمیم آنها هم حتما بنا به دلایل موجهی صورت گرفته است.
ایران همیشه قائل به گفت وگو بوده است
وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره زمان و جزئیات دور جدید مذاکرات ایران و اروپا گفت: این گفت وگوها ادامه روندی است که از قبل توافق شده بود و گام دیگری در ارتباط با گفت وگوهای ایران و اروپا در آذرماه است که دور تازه آن 24 و 25 دی ماه در ژنو انجام می شود.
وی گفت: در جریان این گفت وگوها طیفی از موضوعات از جمله مسائل منطقه ای، روابط دوجانبه و موضوع هسته ای و رفع تحریم ها مورد رایزنی قرار می گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره مذاکره احتمالی ایران و آمریکا گفت: روند مذاکراتی طی دو دهه گذشته نشان داده است که ایران هیچ وقت از میز مذاکره فرار نکرده و ما همیشه قائل به گفتگو بودیم. وزیر امورخارجه هم صریح اعلام کردند که ما برای مذاکره عزتمندانه و شرافتمندانه برای رفع تحریم ها و متقابلاً رفع نگرانی های طرف های مقابل در مورد ماهیت برنامه هسته ای خود، آمادگی داریم. این موضع ثابت ایران است اما اینکه به چه شکلی انجام شود، موضوعی است که باید با توجه به جمیع جهات و اینکه رویکرد و عملکردهای مقابل به چه شکل خواهد بود درباره آن تصمیم گیری شود.
ارتباطی میان بازداشت خبرنگار ایتالیایی و بازداشت شهروند ایرانی در میلان وجود ندارد
اسماعیل بقائی در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت چچیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی در تهران و همچنین وضعیت پرونده بازداشت محمد عابدینی نجف آبادی در میلان ایتالیا گفت: تعدادی از اتباع ایرانی در برخی از کشورها به درخواست آمریکا مورد تعقیب و استرداد قرار می گیرند که ما این حرکت را یک نوع گروگان گیری می دانیم. اتهام منتسب به این شهروندان دور زدن تحریم های یکجانبه آمریکا است؛ اتهامی که اصل آن بی پایه و اساس است. مطالبه ما از کشورها این است که روابط دوجانبه خودشان را با ایران تحت تاثیر مطالبات غیرقانونی طرف های ثالث قرار ندهند.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به پیگیری های این وزارتخانه و سفارت ایران در ایتالیا در مورد وضعیت این شهروند ایرانی گفت: بر اساس پیگیری های انجام شده امکانات کنسولی تا حدودی برای این شهروند ایرانی فراهم شده و او می تواند با خانواده خود در تماس باشد. پیگیری ها در مورد وضعیت این شهروند ایرانی همچنان ادامه دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از رسانه ها بازداشت خبرنگار ایتالیایی در ایران را مرتبط با بازداشت «محمد عابدینی» شهروند ایرانی در ایتالیا می دانند، گفت: این 2 موضوع هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. وزارت ارشاد بیانیه روشنی را در مورد دلایل بازداشت این خبرنگار ایتالیایی صادر و اعلام کرد که او به دلیل نقض قوانین ایران بازداشت شده است.
گسترش روابط ایران با مصر و بحرین ادامه دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره تازه ترین تحولات در روابط ایران با بحرین و مصر و خبر بازگشایی سفارت ها در 6 ماه آینده، گفت: رویکرد ایران برای گسترش روابط با همسایگان، تمام کشورهای منطقه را در بر می گیرد. تلاش برای گسترش روابط ایران با 2 کشور مصر و بحرین پیوسته ادامه داشته و این موضوع در دستور کار 2 طرف قرار دارد و امیدواریم که هرچه زودتر به نتیجه برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به برخی شایعات رسانه ای پیرامون تحولات سوریه و این ادعا که روسیه مانع ارسال کمک های ایران به سوریه در روزهای منتهی به سقوط بشار اسد شده است، گفت: در این اوضاع طرف های مختلف روایت های خود را از این تحولات مطرح می کنند و ضرورتی وجود ندارد که ما نسبت به هر کدام از این روایت ها واکنش نشان دهیم.
رژیم صهیونیستی در عمل به تعهداتش هیچ وقت جدی نبوده است
اسماعیل بقائی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با نقض آتش بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی وعدم خروج رژیم اسرائیل از لبنان در زمان اعلامی، تاکید کرد: سابقه این رژیم نشان می دهد در عمل به تعهدات و قول و قرارها هیچ وقت جدی نبوده و هر وقت فرصتی پیدا کرده نقض تعهد کرده است. در این موضوع طرف هایی که خود را ضامن آتش بس معرفی کردند مسئولیت مستقیم و روشنی دارند که اجازه ندهند این رژیم آتش بس را به صورت مکرر نقض کند.
بقائی تصریح کرد: این موارد را باید هم جهات ذیربط در دولت لبنان و هم طرف هایی که به نوعی ذی مدخل و دخیل در این فرآیند بودند به صورت جدی پیگیر باشند.
اختلاف به وجود آمده در فرودگاه لبنان با هماهنگی سفارت حل شد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بازرسی از مسافران و دیپلمات های ایرانی هواپیمای ماهان به لبنان گفت: بسته دیپلماتیک تحت قواعد و موازین مشخص حقوقی و بین المللی قرار دارد و بعد از سوءتفاهم ایجاد شده و ورود سفارت ایران در لبنان و هماهنگی با وزارت امور خارجه لبنان، موضوع حل شد.
بقائی ادامه داد: بازرسی از بسته دیپلماتیک انجام نشده است. کلیت مسئله را سفیر ما توضیح داد و گفته شد که عمدتا این موضوع ناشی از برخی اطلاع رسانی های نادرست و سوءتفاهم ایجاد شده بود و ما امیدواریم که این روند تکرار نشود. دوستان ما در سفارت در بیروت و در وزارت خارجه موضوع را در تماس با طرف های لبنانی پیگیری کردند و پیگیری آن ادامه دار است.
{{name}}
{{content}}