ایران در چه سالی انسان به فضا پرتاب می کند؟ + فیلم

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان "در موضوع زیست فضا در سال 1402 قراردادهایی پیش بینی و منعقد کردیم و فاز طراحی این پروژه با همکاری وزارت علوم آغاز شده است.

خبرگزاری تسنیم، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران صبح روز شنبه هفته جاری در خبرگزاری تسنیم حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی تسنیم پاسخ داد.

آخرین وضعیت ماهواره های ایران در مدار و ماهواره های درحال ساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهواره های آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیست فضا و اعزام انسان به فضا از جمله موضوعات مطرح شده در این مصاحبه است.

دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این سؤال تسنیم؛ " در موضوع زیست فضا قرار بوده است در سال 1404 انسان به فضا پرتاب کنیم، اما به دلایلی این پروژه متوقف شد، اکنون هم در برنامه های جدید، هدف گذاری ما برای این موضوع به سال 1410 منتقل شده است، سال گذشته، کپسول زیستی را پرتاب کردیم و پس از یک دهه این پروژه دوباره کلید خورد. برنامه سازمان فضایی در این حوزه چیست و آخرین وضعیت 2 کپسول زیستی کشورمان که در دست ساخت است، چگونه است؟ " گفت: در برنامه 10ساله فضایی کشور، علوم و اکتشافات فضایی یک سرفصل مشخصی دارد. یکی از عناوینی که به طور جدی روی آن کار می کنیم، بحث کپسول های زیستی است، هدف این است که این کپسول ها بتوانند یک محموله زیستی را به ارتفاع بالا ببرند و سپس به صورت سالم بازگردانند یا در مدار قرار دهند و به سلامت بازگردانند. این فرآیند شامل توسعه تکنولوژی های متنوعی است.

.

فیلم/ ماهواره های ایرانی پایا و ظفر2 چه زمانی پرتاب می شوند؟

وی تصریح کرد: بازگشت پذیری کپسول و توانایی آن در تحمل شرایط خاص فضا، مانند تشعشعات، گرادیان های دمایی و فشار، نیازمند فناوری های بسیار پیشرفته است، فراهم کردن شرایط زیست برای موجود زنده داخل کپسول نیز باید فراهم شود. بازگشت یک محموله به صورت سالم در جو، با وجود اصطکاک و گرمای شدید هنگام ورود به جو، مستلزم توسعه فناوری پیشرفته است، همچنین فرود ایمن بر سطح زمین با توجه به موقعیت جغرافیایی نیز یک موضوع مهم است.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در سال 1402 قراردادهایی پیش بینی و منعقد کردیم و فاز طراحی این پروژه با همکاری وزارت علوم آغاز شده است، این پروژه نیازمند پژوهش های مفصلی است و دانشگاه ها و پژوهشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم بهترین بستر برای انجام این تحقیقات هستند البته همچنان در مراحل تأمین مالی این پروژه مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود و اعتبار لازم فراهم شود تا کار عملیاتی ساخت را نیز آغاز کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال؛ "چه کسی این اعتبارات را باید تأمین کند؟" گفت:  دولت، سازمان برنامه، باید این اعتبارات را تأمین کنند. ما در برنامه 10ساله فضایی کشور این موضوع را مورد توجه قرار دادیم.

سالاریه تصریح کرد: به عنوان یک فرد مطلع و دانشگاهی که فعالیت های فضایی کشورهای دیگر را بررسی و رصد می کند، باید تأکید کنم که اگر در این حوزه کوتاهی یا غفلت کنیم، جایگاه خود را در بهره برداری از منابع ارزشمند فضایی از دست خواهیم داد. عقب ماندگی در این حوزه ممکن است به نقطه ای برسد که جبران آن بسیار سخت یا حتی غیرممکن شود.

وی گفت: خوشبختانه در مجموعه وزارت ارتباطات، شخص آقای دکتر ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات، به این موضوع توجه جدی دارند. ایشان دانشمند حوزه تخصصی هوش مصنوعی هستند و این حوزه ها ارتباطات تنگاتنگی با یکدیگر دارند. دولت نیز عزم جدی برای تأمین منابع مالی و شتاب دهی به این پروژه ها دارد.

رئیس سازمان فضایی ایران یادآور شد: رسانه ها نیز باید در این زمینه اطلاع رسانی و فضای ذهنی جامعه را برای اهمیت این موضوع آماده کنند. حوزه رقابت اقتصادی در آینده، بخشی از آن بهره برداری از منابع ارزشمند کرات دیگر خواهد بود، این آینده چندان دور نیست و ما باید از امروز برای آن آماده شویم. عدم سرمایه گذاری به موقع در این حوزه می تواند ما را به نقطه ای برساند که حسرت آن را بخوریم.

انتهای پیام/+

نظرات

captcha