جمعیت قوچ و میش ارمنی انگوران زنجان به 1618 راس رسید

سید رضا موسوی مشکینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سرشماری 16 دی ماه جاری با مشارکت 42 نفر از محیط بانان شاغل و بازنشسته، کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان و اداره حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان ماهنشان و چهار نفر از کارشناسان و محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان انجام شد. وی با بیان اینکه طی سال گذشته، تعداد یک هزار و 337 راس قوچ و میش نژاد خالص ارمنی در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران سرشماری شده بود، اظهار داشت: خوشبختانه امسال افزایش 21 درصدی جمعیت این گونه ارزشمند را شاهد هستیم. این مسوول، با بیان اینکه قوچ و میش گونه شاخص و غالب منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان است، یادآور شد: تعداد 21 راس کل و بز، 30 راس گراز و 12 قلاده گرگ نیز در این سرشماری مشاهده و ثبت شد.

سید رضا موسوی مشکینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سرشماری 16 دی ماه جاری با مشارکت 42 نفر از محیط بانان شاغل و بازنشسته، کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان و اداره حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان ماهنشان و چهار نفر از کارشناسان و محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان انجام شد.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته، تعداد یک هزار و 337 راس قوچ و میش نژاد خالص ارمنی در منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران سرشماری شده بود، اظهار داشت: خوشبختانه امسال افزایش 21 درصدی جمعیت این گونه ارزشمند را شاهد هستیم.

این مسوول، با بیان اینکه قوچ و میش گونه شاخص و غالب منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان است، یادآور شد: تعداد 21 راس کل و بز، 30 راس گراز و 12 قلاده گرگ نیز در این سرشماری مشاهده و ثبت شد.


وی با بیان اینکه منطقه حفاظت شده انگوران یکی از قدیمی ترین مناطق حفاظت شده ایران است که از سال 1349 تحت حفاظت قرار گرفته است، اظهار داشت: خوشبختانه تلاش شبانه روزی همکاران موثر واقع شد به طوری که روند افزایشی جمعیت حیات وحش را در منطقه شاهد هستیم.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه سرشماری با هدف برآورد جمعیت گونه های شاخص، تعیین ترکیب جنسیتی گونه ها، آگاهی از آخرین وضعیت زیستگاه و بررسی نحوه حفاظتی و برنامه ریزی برای مدیریت صحیح زیستگاه انجام می شود، خاطرنشان کرد: سرشماری امسال، گونه های شاخص حیات وحش استان شامل آهو، قوچ و میش و کل و بز پایان یافت.

به گفته وی، سرشماری پرندگان مهاجر نیز در هشت سایت استان از 25 دی ماه جاری تا 30 بهمن امسال انجام خواهد شد.

منطقه حفاظت شده انگوران با مساحتی برابر با 92 هزار و 297 هکتار است که از سال 1349 تحت حفاظت قرار گرفته و یکی از بهترین زیستگاه های قوم و میش نژاد ارمنی کشور محسوب می شود.

پناهگاه حیات وحش انگوران نیز که در جنوب شرق منطقه حفاظت شده انگوران واقع شده از سال 1349 تحت حفاظت قرار گرفته و از سال 1354 نیز به پناهگاه حیات وحش تبدیل شده و دارای مساحت 29 هزار و 833 هکتاری است.

سرشماری حیات وحش با هدف برآورد جمعیت گونه ها، ترکیب جنسی و سن آنها، تعداد زاد و ولد، آگاهی از وضعیت زیستگاه، بررسی وضعیت حفاظتی، شناسایی قابلیت ها و کمبود ها و از همه مهمتر استفاده از نتایج حاصله جهت برنامه ریزی برای مدیریت مطلوب زیستگاه انجام می شود.

نظرات

captcha