مقاومت، پایه آرامش نظم نوین جهانی است

قم- رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه گفت: مقاومت، پایه آرامش نظم نوین جهانی است، زیرا می تواند آرامش جهان را تامین کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد رهدار بعد از ظهر سه شنبه در نشست بصیرتی که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، با اشاره به ذکر نکاتی پیرامون رخدادهای منطقه ای، اظهار کرد: مقاومت یک مفهوم اصیل قرآنی است، در گذشته تاریخی و تراث دینی و فقهی، مفهومی که چنین محتوایی را جلوه داده، جهاد بوده است که در 300 آیه قرانی نام آن ذکر شده است و 300 آیه دیگر از قرآن کریم نیز نام جهاد را از نظر محتوایی، بیان کرده است.

رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه ادامه داد: جهاد در سده اخیر با مشکلات زیادی روبه رو شده است و پرچم آن در اختیار جریان ها، گروهک های تندرو افراطی مانند، سلفی، تکفیری، وهابیت و… قرار گرفته است و جبهه استکبار نیز از این مسئله چندان بدش نمی آیدT زیرا امروزه مفهوم جهاد و جهادی بودن در بیشتر اقصی نقاط دنیا، معنی بد و منفی را تداعی می کند و رسانه های غربی نیز، از این موضوع به بهترین شکل استفاده می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رهدار افزود: معنای مقاومت هم ردیف و هم پوشانی با مفهوم جهاد قرار داده شده است اما با این تفاوت که فهم تفصیلی و مصادیق تاریخی آنان با یکدیگر متفاوت است، اول آنکه جهاد صرفاً به معنای جنگ سخت مانند شمشیر زدن و مقاتله نیست و دوم، مقاومت نیز همیشه معنای سلبی را افاده نمی کند، بلکه چه بسا از آن معنای ایجابی برداشت می شود مانند پیروزی انقلاب اسلامی که موجب حمله به مقر استکبار جهانی شد، مورد سوم در این موضوع مطرح می شود که مقاومت همیشه و اغلب شامل جنگ های سخت نمی شود بلکه جنگ های ترکیبی_هیبریدی ، جنگ نرم، فناوری و… را در برمی گیرد.

وی گفت: چهارمین مورد از تفاوت مصداق و معنای مقاومت که در تراث فقهی و روایی به آن اشاره شده، تقید جهاد به فی سبیل الله بودن است، اما شاکله مقاومت صرفاً نیازمند در راه خداوند بودن نیست به عنوان مثال، مقاومت احزاب سوسیالیستی کمونیستی آمریکای لاتین در برابر استکبار جهانی و امپریالیسم و همچنین انقلاب افرادی مانند مرحوم فیدل کاسترو و… یک نوع مقاومت تلقی می شود و تفاوت پنجم نیز در دایره و حیطه آن شکل می گیرد، به این ترتیب که میزان شکل گیری و وسعت جبهه مقاومت از جهاد بیشتر و عام تر خواهد بود مانند ایجاد اتحاد با کشورهایی که ضد امپریالیستی (آمریکا و اسرائیل) عمل می کنند و به نقد آنان می پردازند.

وی افزود: پرچم مقاومت از نظر عینی و تاریخی در اختیار جمهوری اسلامی ایران و بازوان آن، در منطقه قرار دارد زیرا تاکنون خلاف پروتکل های اخلاقی، انسانی، بشری و… عمل نکرده است و در دل همگان نفوذ کرده است.

وی با اشاره به هدایت جریان های جعلی گروهک های جهادی توسط استکبار به ویژه آمریکا، اذعان کرد: مقاومت بر خلاف جریان های جهادی هیچگاه ابزار دست آمریکا، اسرائیل و دیگر کشورهای استکبار نبوده است.

رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه با اشاره به ارزیابی مقاومت در پایگاه های معرفتی، عنوان کرد: عالی ترین سطح تفسیر جبهه مقاومت، دیدگاه الهیات_تاریخ است که می تواند فضای یاس و نا امیدی که برای مقاومت به جود آمده است را از بین ببرد، از منظر دیدگاه های دیگر مانند جامعه شناسی_سیاسی ، مقاومت تضعیف و شکست خورده است اما منظر الهیات تاریخ تمام درد و تلخی موجود مانند شهادت.

وی افزود: امروز دستاوردهای مقاومت به جایی رسیده است که توانسته ایم بدون صرف هزینه و برنامه ای جریان مقاومت را در دانشگاه های آمریکا و خیابان های اروپا صادر کنیم و اصل گفتمان مقاومت، خلق انسان مقاوم و جغرافیای مقاومت را گسترش دهیم.

رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند؛ مسئله فلسطین مهم ترین مسئله جهان است، امروز نیز سخنان رهبری به عمل نشست و بسیاری از کشورهای اروپایی، آفریقایی و آمریکای لاتین در این راستا با ما هم پیمان شده اند و پیمان ابراهیم که با سرمایه هنگفت و مدت زمان 10 سال برنامه ریزی شده بود، به واسطه جریان مقاومت دود شد و از بین رفت.

حجت الاسلام والمسلمین رهدار در پایان گفت: مقاومت، پایه آرامش نظم نوین جهانی است زیرا می تواند آرامش جهان را تأمین کند، ما تربیت شده ایم که با قلب استکبار مبارزه کنیم و با سنگ اندازی و دست اندازی متوقف نخواهیم شد.

وی ادامه داد: فقه و نظریه مقاومت از ضروری ترین بایسته های پژوهشی و عملی است که باید آن را درک کرده و به مرحله سرانجام برسد زیرا مقاومت یک پوزیشین اسلامی زنده در دنیا است.

نظرات

captcha