پایان تحلیل جعبه سیاه هواپیمای ساقط شده آذربایجانی در برزیل

تحلیل جعبه سیاه هواپیمای آذربایجانی که در 25 دسامبر در قزاقستان سقوط کرد، در برزیل به پایان رسید و انتظار می رود اطلاعات آن به زودی منتشر شود. این در حالی است که الهام علی اف، روسیه را مسئول این حادثه می داند.

خبرگزاری تسنیم، مرکز تحقیقات و پیشگیری از سوانح هوایی برزیل در تاریخ 6 ژانویه اعلام کرد که تحلیل جعبه سیاه هواپیمای امبرائر که در 25 دسامبر در نزدیکی شهر آکتائو قزاقستان سقوط کرده بود، به پایان رسیده و انتظار می رود اطلاعات آن به زودی منتشر شود.

به گزارش نشریه برزیلی G1، جعبه سیاه در تاریخ 1 ژانویه به برزیل منتقل و از 2 ژانویه، تحلیل آن آغاز شد.

به گفته افراد درگیر در این تحقیقات، در روز شنبه (4 ژانویه) «استخراج، به دست آوردن و تأیید اطلاعات موجود در دو دستگاه ضبط کننده پرواز» به پایان رسیده است.

لازم به یادآوری است که در 25 دسامبر 2024، یک هواپیمای مسافربری امبرائر متعلق به شرکت «خطوط هوایی آذربایجان» (AZAL) که از باکو به سمت گروزنی در حال پرواز بود، در حین تلاش برای فرود اضطراری در فاصله 3 کیلومتری فرودگاه آکتائو سقوط کرد. در این هواپیما 67 نفر (62 مسافر و 5 خدمه) حضور داشتند که 38 نفر از آن ها جان باختند و 29 نفر نیز زنده ماندند. در میان مسافران، 37 شهروند آذربایجانی (23 کشته و 14 بازمانده)، 3 شهروند قرقیزستانی (هر سه بازمانده)، 16 شهروند روسی (7 کشته و 9 بازمانده) و 6 شهروند قزاقستانی (هر شش کشته) حضور داشتند. همچنین از 5 خدمه پرواز، 3 نفر کشته و 2 نفر زنده ماندند.

بر اساس کنوانسیون ICAO (کنوانسیون شیکاگو)، تحقیقات در مورد این حادثه توسط قزاقستان به عنوان کشور محل وقوع حادثه رهبری می شود. کارشناسانی از آذربایجان و روسیه، کارشناسان بین المللی و نمایندگان شرکت «امبرائر» در این تحقیقات شرکت دارند. جعبه سیاه با حضور کارشناسان بین المللی از هواپیما خارج شد.

رسانه های آذربایجانی و همچنین شبکه های تلویزیونی Euronews و Reuters در ابتدا گزارش دادند که این هواپیما توسط سامانه های دفاع هوایی روسیه مورد اصابت قرار گرفته است.

در 28 دسامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به دلیل وقوع این حادثه در حریم هوایی روسیه عذرخواهی کرد و به خانواده های قربانیان تسلیت گفت.

در 29 دسامبر، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، اعلام کرد که هواپیمای مسافربری آذربایجان در خاک روسیه و در نزدیکی شهر گروزنی در نتیجه دخالت خارجی آسیب دیده و کنترل خود را از دست داده است. به گفته وی، این هواپیما توسط سامانه های دفاع الکترونیک غیرقابل کنترل شده است.

علاوه بر این، رئیس جمهور آذربایجان در مصاحبه با رسانه های محلی، سه خواسته را از روسیه مطرح کرد:

عذرخواهی روسیه از آذربایجان پذیرش تقصیر توسط روسیه مجازات عاملان و پرداخت غرامت به دولت آذربایجان و مسافران و خدمه پرواز آسیب دیده

علی اف گفت که با عذرخواهی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اولین خواسته «قبلاً اجرا شده است».

روسیه هنوز به طور رسمی به دو خواسته دیگر رئیس جمهور آذربایجان واکنشی نشان نداده است.

در عین حال، کمیته تحقیقات روسیه بر اساس ماده 263 قانون کیفری (نقض قوانین ایمنی حمل ونقل هوایی) پرونده جنایی تشکیل داده است. دو کارمند دادستانی کل آذربایجان در گروزنی حضور دارند و به همراه نمایندگان دادستانی کل و کمیته تحقیقات روسیه، در حال انجام تحقیقات اولیه هستند.

رئیس جمهور آذربایجان در 6 ژانویه در مراسم گرامیداشت قربانیان و بازماندگان سانحه هوایی گفت که اگر شهر گروزنی به موقع اقدامات لازم را برای بستن حریم هوایی در منطقه خود انجام می داد، اگر همه قوانین مربوط به خدمات زمینی رعایت می شد و همچنین اگر هماهنگی بین نیروهای مسلح و خدمات غیرنظامی فدراسیون روسیه وجود داشت، این فاجعه رخ نمی داد.

علی اف گفت که به دلیل اینکه ممکن بود بی طرفی زیر سؤال برود، با باز کردن جعبه سیاه توسط کمیته هوانوردی بین دولتی (روسیه) مخالفت کرده است.

وی یادآوری کرد که با حضور نمایندگان آذربایجان، قزاقستان و روسیه، تحلیل جعبه سیاه در برزیل آغاز شده و احتمالاً در آینده نزدیک در این باره اطلاعاتی منتشر خواهد شد.

علی اف گفت: «موضوع دیگری که برای ما مشخص شده، این است که هواپیما در نتیجه شلیک از زمین آسیب دیده است؛ اما چرا هواپیما به سمت آکتائو هدایت شده است؟ ما هنوز در این باره اطلاعاتی نداریم. آیا این تصمیم توسط کنترل کننده های ترافیک هوایی محلی گرفته شده یا خلبانان خودشان با درک اینکه سامانه های جنگ الکترونیک در حریم هوایی روسیه به آن ها اجازه فرود نخواهند داد، این تصمیم را گرفته اند؟ ما هنوز در این باره اطلاعاتی نداریم. البته، پس از باز کردن جعبه سیاه، همه این اطلاعات مشخص خواهد شد.»

علی اف: روسیه مسئول سقوط هواپیمای آذربایجانی است سقوط هواپیما، ضعف پوتین و فرصت جدید برای همسایگان روسیه اهداف پنهان در پس اظهارات تند علی اف علیه روسیه

انتهای پیام/

نظرات

captcha